Γεμιστά τρουφάκια με την βασιλόπιτα που μας περίσσεψε χωρίς ψήσιμο – Μόνο 4 υλικά

Φτιάξτε γεμιστά τρουφάκια με την βασιλόπιτα τσουρέκι που περίσσεψε!Σήμερα θα φτιάξουμε γεμιστά τρουφάκια με την βασιλόπιτα τσουρέκι που μας περίσσεψε.

Αυτά τα τρουφάκια δεν χρειάζονται ψήσιμο και θέλουν μόνο 4 υλικά για να τα απολαύσετε. Αυτά τα τρουφάκια έχουν μία νόστιμη επικάλυψη με κακάο, που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ!Εδώ στο daddy-cool.gr ξέρουμε πόσο σας αρέσουν τα τρουφάκια.

Εμείς φάγαμε και το τελευταίο ψίχουλο από την βασιλόπιτα. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγα τα σπίτια που η βασιλόπιτα πηγαίνει χαμένη. Με αυτή την συνταγή, η βασιλόπιτα δε θα πάει χαμένη και μάλιστα θα γίνει το βασικό συστατικό για πεντανόστιμα γεμιστά τρουφάκια με νουτέλα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Δείτε ακόμα Περίσσεψε βασιλόπιτα ; Φτιάξτε κορμό με ζαχαρούχο

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω: 

In english

(130 g vasilopita or sponge cake)

(130 g strained yogurt)

nutella

(cocoa powder)

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε την βασιλόπιτα τσουρέκι σε κομμάτια έτσι ώστε να χωρέσει στο μούλτι και την πολτοποιούμε μέχρι να θρυμματιστεί. Όταν κάνουμε την βασιλόπιτα που μας περίσσεψε να μοιάζει με σκόνη την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε.

Με την προσθήκη του γιαουρτιού στη βασιλόπιτα, το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε λοιπόν ένα μέρος της ζύμης, την πατάμε με το χέρι μας και ανοίγουμε ένα μικρό πιτάκι. Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού νουτέλα και το βάζουμε στη μέση της ζύμης.

Τυλίγουμε την ζύμη μας και την κάνουμε μία μπάλα. Το τρουφάκι μας είναι έτοιμο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα της ζύμης μας. Τέλος, σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε το κακάο και στη συνέχεια, βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια μας στο κακάο.

Tips

Αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε τρούφα για επικάλυψη. Λογικά μπορεί να γίνουν τα ίδια τρουφάκια και με κλασική βασιλόπιτα, σύμφωνα με την άποψη του σεφ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Γεμιστά τρουφάκια με την βασιλόπιτα που μας περίσσεψε συνταγή Γεμιστά τρουφάκια με την βασιλόπιτα που μας περίσσεψε συνταγή Γεμιστά τρουφάκια με την βασιλόπιτα που μας περίσσεψε συνταγή

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close