βασιλόπιτα-με-λευκό γλάσο-συνταγή-

Συνταγή για βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας. Βασιλόπιτα κέικ με τρούφα σοκολάτας και γυαλιστερό λευκό γλάσο  από τον Γιώργο Ζώλη για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μία εύκολη βασιλόπιτα με οικονομικά υλικά που την κάνουμε τα τελευταία χρόνια και πετυχαίνει κάθε χρόνο. Δοκιμάστε την!

 

Βασιλόπιτα με γλάσο: Η καλύτερη συνταγή για το 2024

 

Υπάρχουν πολλές συνταγές για βασιλόπιτες για να δοκιμάσεις αλλά με κάθε σιγουριά σου λέμε ότι αυτή είναι από τις καλύτερες. Πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ με τρούφα σοκολάτας και επικάλυψη λευκού γλάσου από τον Γιώργο Ζώλη, είναι δοκιμασμένη και έχει σίγουρη επιτυχία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας:

βασιλόπιτα-με-λευκό γλάσο-συνταγή-

Recipe ingredients

600g of self-rising flour
1 tsp baking powder
280g of milk
orange juice & Zest from an orange
250g margarine or butter
6 eggs (medium)
400g of sugar
2 vanilla pods
150g of truffle
Topping
300g white chocolate
20g seed oil
Air baking 150 for 60-70 minutes or 160 resistances for the same time
30 cm pan
Servings 12

Εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Η βασιλόπιτα θα ψηθεί στη μέση του φούρνου για 60-70 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

βασιλόπιτα-με-λευκό γλάσο-συνταγή-

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα, περνώντας το από κόσκινο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα και μόλις το μείγμα είναι λείο προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάει παντού.

 

Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ για το 2023

 

Σε ένα στρογγυλό ταψί Νο30 στρώνουμε λαδόκολλα και αλείφουμε τα τοιχώματα του ταψιού με βούτυρο. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα για την βασιλόπιτα. Με μία σπάτουλα τραβάμε από τη μέση προς τα έξω το μείγμα μας για να μην δημιουργηθούν βουναλάκια.

βασιλόπιτα-με-λευκό γλάσο-συνταγή-

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 60-70 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο. Προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα το σπορέλαιο και λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα, προσέχοντας να μην κάψουμε την σοκολάτα.

Μόλις λιώσει προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το γλάσο την κρύα βασιλόπιτα και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

βασιλόπιτα-με-λευκό γλάσο-συνταγή-

Tips για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Βγαίνουν 12 κομμάτια. Αντί για τρούφα μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αν λιώσουμε το γλάσο στα μικροκύματα, θα πρέπει να καλύψουμε το μπολ με μία μεμβράνη.

βασιλόπιτα-με-λευκό γλάσο-συνταγή-

Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close