Βασιλόπιτα με γλάσο: Η καλύτερη συνταγή για το 2024

Συνταγή για βασιλόπιτα με γλάσο που είναι η καλύτερη βασιλόπιτα για το 2024. Μία αφράτη βασιλόπιτα κέικ με λευκό γλάσο από την Τζένη Τσανακτσίδου θα σας δείξουμε σίγουρα και σίγουρα πρέπει να την δοκιμάσετε την Πρωτοχρονιά 2024. Είναι η καλύτερη βασιλόπιτα κέικ για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ 2024 με το πιο εύκολο λευκό γλάσο.

 

Γλάσο με βανίλια υποβρύχιο για την βασιλόπιτα

 

Την Πρωτοχρονιά κόβουμε την βασιλόπιτα. Σε όποιον τύχει το φλουρί, θα έχε μία τυχερή χρονιά. Σήμερα λοιπόν η Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται μαζί μας την καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με λευκό γλάσο. Θα πάθετε πλάκα!

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο:

Βασιλόπιτα με γλάσο: Η καλύτερη συνταγή για το 2024

Εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την μαστίχα σε σκόνη.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα τσέρκι 20ν και μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την βασιλόπιτα μέσα στον καυτό φούρνο για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε το γλάσο βάζοντας σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια.

Βασιλόπιτα με γλάσο: Η καλύτερη βασιλόπιτα για το 2024

Βασιλόπιτα Πανετόνε της Γκόλφως

 

Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά με ένα κουτάλι της σούπας νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο γλάσο. Βάζουμε την βασιλόπιτα πάνω σε μία σχάρα και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο. Βάζουμε την βασιλόπιτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλάσο και διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close