13033: Δειτε τους κωδικούς και το μήνυμα για δικηγόρο, γιατρό, συνεργείο, φούρνο, σούπερ μαρκετ

Πλέον για να βγούμε από το σπίτι στέλνουμε μήνυμα στο  13033, αλλά ενδέχεται και τα Χριστούγεννα να  χρησιμοποιήσουμε το 13033 για τις μετακινήσεις μας. Ας δούμε λοιπόν τους κωδικούς και τι  μήνυμα θα στείλουμε για να πάμε σε δικηγόρο, γιατρό σούπερ μάρκετ, φούρνο, φαρμακείο και συνεργείο.

Διευκρινίσεις για τον κωδικό αποστολής SMS στο 13033 καθώς και άλλες λεπτομέρειες σε σχέση με τη μετάβαση σε δικαστικές Αρχές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους παρέχει η Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, ισχύουν τα παρακάτω:

«Μετάβαση σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος, κατηγορούμενος – Έγγραφα που το αποδεικνύουν: Η μετάβαση αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.

Μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.

Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας ή βεβαίωση δικηγόρου / συμβολαιογράφου που πιστοποιεί με αποστολή έγχαρτου εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κλήση / πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας οι τρεις αυτές κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το αυτό ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους».

Δείτε επίσης : Τηλεκπαίδευση ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος υπέρογκων χρεώσεων;

 

Επισημαίνεται, τέλος, πως «σε όλες τις ως άνω περιπτώσεις, της μετάβασης πρέπει να προηγείται αποστολή SMS στο 13033 με Κωδικό 3».

Οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν στα συνεργεία αυτοκινήτων της χώρας σε όλη την διάρκεια του lockdown, αρκεί να στείλουν το σωστό SMS στο 13033.

Ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ενημερώνει λοιπόν, πως η προσέλευση στα συνεργεία γίνεται με μήνυμα στο 13033, το οποίο έχει τον κωδικό «2» (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα).

Τον ίδιο κωδικό στέλνουμε και για ΚΤΕΟ και πρέπει να υπάρχει ραντεβού.

Έτσι, στο συγκεκριμένο SMS ο πολίτης να δηλώνει:

Το ονοματεπώνυμο του

Τη Διεύθυνση κατοικίας του

SMS στο 13033: Οι κωδικοί

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

2. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

3. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση Κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

 

Close