Σχολεία: Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στην τάξη (Βίντεο)

Σχολεία: Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στην τάξη(Βίντεο). Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως. Δείτε το βίντεο.

Αναφορικά με το πρωτόκολλο που θα ισχύει ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά», προσθέτοντας ότι «έχουμε να φύγουμε από τη λογική του συστηματικού ελέγχου, γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Δείτε ακόμη Μερομήνια 2023: Τι καιρό θα κάνει; Χιονοπτώσεις μέχρι Μάρτη

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, «η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει, που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά την έξοδο με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία», είπε η υπουργός στο OPEN.

Δείτε ακόμη Πνιγμός 6χρονης στην Κορινθία: Έτρωγε ξύλο αποκαλύπτει φίλη της άτυχης 6χρονης

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «είμαστε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ, καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό», ενώ, όπως είπε, «καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ. καλά».

Διορισμοί στην εκπαίδευση

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε και για την ολοκλήρωση 25.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, καθώς «από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε εκπαιδευτικός» αλλά και στην καινοτομία της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.

Δείτε ακόμη Απίστευτη καταγγελία μητέρας: Μέσα σε τυχερή σακούλα περιπτέρου είχε κάρτες πορνό!

Λέγοντας ότι το 50% 17:30 «αφενός για να ενισχυθεί η δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου για να φέρει πιο κοντά στο ωράριο των σχολείων με το ωράριο της εργασίας».

Όπως και να ‘χει, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών για να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τη χρήση ή όχι μάσκας, καθώς και για τα πρωτόκολλα σε κρουσμάτων σε σχολικές αίθουσες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close