Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους -Ποιο νέο χρώμα θα προστεθεί

Σημαντικές αλλαγές θα προκύψουν στο μέλλον στους φωτεινούς σηματοδότες. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι αλλαγές μας περιμένουν ερχονται.

Η έλευση των αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης πρόκειται να φέρει σημαντικές αλλαγές και στις υποδομές, αλλάζοντας την καθημερινότητά μας.

Για την ασφαλή αλλά και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των αυτόνομων και των ημι-αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους, θα απαιτηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με την προσθήκη ή την αναβάθμιση του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού.

Δείτε επίσης : Κακοκαιρία: Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά. Θαμμένοι στα χιόνια Εύβοια Και Πήλιο

Στο μέλλον, λοιπόν, οι φωτεινοί σηματοδότες δεν θα έχουν τη σημερινή του μορφή, καθώς θα κληθούν και εκείνοι να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, καθιστώντας εφικτή τη συνύπαρξη αυτόνομων και μη αυτόνομων αυτοκινήτων.

Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους -Ποιο νέο χρώμα θα προστεθεί

Ήδη εξετάζονται διάφορες λύσεις ώστε οι φωτεινοί σηματοδότες να καταφέρουν να ακολουθήσουν τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Η ασύρματη επικοινωνία ενός φωτεινού σηματοδότη με τα αυτόνομα και τα ημι-αυτόνομα οχήματα θα αποτελέσει μία από τις λύσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν, όχι όμως και η μοναδική.

Δικλείδα ασφαλείας για την ομαλή κίνηση των οχημάτων θα αποτελέσουν τα χρώματα ενός παραδοσιακού φωτεινού σηματοδότη με την προσθήκη ενός ακόμη.

Δείτε επίσης : Λεωφορείο προσέκρουσε σε παιδικό σταθμό – Νεκρά δύο παιδιά

Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους -Ποιο νέο χρώμα θα προστεθεί

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, το χρώμα αυτό θα είναι το λευκό και θα υποδεικνύει ότι στη συγκεκριμένη διασταύρωση έχει δοθεί η εντολή στα αυτόνομα οχήματα είτε να περάσουν είτε να ακινητοποιηθούν.

Η χρήση του λευκού χρώματος -white phase όπως ονομάστηκε από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας- θα συνυπάρξει με τα υπόλοιπα χρώματα ενός συμβατικού φωτεινού σηματοδότη, επιτρέποντας και στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου να γνωρίζουν αν μπορούν ή όχι να διασχίσουν τη διασταύρωση.

Οι σύγχρονοι φωτεινοί σηματοδότες, σε συνδυασμό φυσικά με την παρουσία αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους, θα περιορίζει έως και κατά 90% το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης σύμφωνα με το carandmotor.gr  , μειώνοντας αντιστοίχως τόσο τον χρόνο που απαιτείται σήμερα για μια διαδρομή στο κέντρο μια πόλης όσο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής.

Δείτε επίσης : Αχαΐα : Έδερνε την καρκινοπαθή σύζυγό του και της άρπαξε το παιδί τους

Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους -Ποιο νέο χρώμα θα προστεθεί

Μπορεί, λοιπόν, κάποιο να κοιτούν με σκεπτικισμό το αυτόνομο μέλλον της αυτοκίνησης, ωστόσο, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη που θα προκύψουν από την απουσία του ανθρώπινου παράγοντα και ειδικότερα του ανθρώπινου λάθους από τις καθημερινές μετακινήσεις μας στους δρόμους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close