Λάρισα-Αστυνομία

Η δράση του κυκλώματος έχει προκαλέσει αίσθηση στις αρχές καθώς εξιχνιάστηκαν συνολικά 46 περιπτώσεις απατών

Ενδεικτικό του εύρους της δράσης τους ήταν ότι εξιχνιάστηκαν συνολικά 46 περιπτώσεις απατών, με «τζίρο» 300.000 ευρώ, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος οχτώ ατόμων. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους δεν είχαν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς ήταν άεργοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέγγιζαν ηλικιωμένους (κυρίως γυναίκες), στα οποία συστήνονταν ως φιλικά πρόσωπα, λογιστές ή απεσταλμένοι συγγενών τους και με προφάσεις, όπως η περαίωση οικονομικών υποθέσεων, επιστροφής ή αποζημίωσης χρηματικού ποσού από την εφορία, τους έπειθαν να παραδώσουν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα, που παραλάμβαναν από τραπεζικά καταστήματα ή από τις οικίες τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις μέλος του κυκλώματος μιλούσε στα θύματα τηλεφωνικά, προσποιούμενος το γιο ή την κόρη τους.

Δείτε επίσης : Βόλος  Τραγωδία : Κατέληξε η 14χρονη που είχε πάθει ηλεκτροπληξία

Στην περίπτωση που οδηγούσαν τα θύματα στις οικίες τους και αυτά εξέφραζαν αμφιβολίες, μετέβαλαν τον τρόπο δράσης τους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα με άλλα προσχήματα ή ακόμη και ασκώντας λεκτική ή σωματική βία.

Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης κατά τη δράση τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης χρησιμοποιώντας οχήματα, τα οποία αντικαθιστούσαν συχνά. Κατά την προσέγγιση θυμάτων δε, χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα, όπου στο πρώτο επέβαινε το μέλος που τα προσέγγιζε, ενώ στο δεύτερο και σε μικρή απόσταση επενέβαιναν οι συνεργοί του, με σκοπό να επιτηρούν και να εποπτεύουν τον χώρο.

Δείτε επίσης : Φρίκη : Πατέρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του μέσα στο κέντρο της Αθήνας  Βίντεο

Χαρακτηριστικό στοιχείο του τρόπου δράση τους είναι ότι κατά τη μετάβαση σε τράπεζες, το μέλος που προσέγγιζε τα θύματα, τους ζητούσε να απενεργοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο σύμφωνα με το newsbomb.gr , με το πρόσχημα ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά ή σε τοποθέτηση βηματοδότη, ώστε να εξασφαλίσει την ανάληψη και παράδοση των χρημάτων, χωρίς να διακόψει την πράξη κάποιο συγγενικό πρόσωπο με τηλεφώνημά του.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τι εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση που πραγματοποίησαν:

Αυτόματο προσχέδιο

Αυτόματο προσχέδιο

Αυτόματο προσχέδιο

Αυτόματο προσχέδιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close