Απολογείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας η Πισπιρίγκου – Δικαστική πλάνη λέει ο Κούγιας

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε σήμερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου έτσι ώστε να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται από τις 9 το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας βγαίνοντας από τα δικαστήρια μίλησε στους δημοσιογράφους σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή της κατηγορουμένης.

Δείτε επίσης : Πάτρα : Βγήκε το πόρισμα για τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου Από τι πέθανε

Υποστήριξε ότι πρόκειται για τη “δικαστική πλάνη του αιώνα” και αποκάλυψε πως ετοιμάζει αγωγές κατά παρουσιαστών και ζητά αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “ένα εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο 6 τακτικών ιατροδικαστών όχι ιδιωτών, που υπηρετούν επίσημα ως υπάλληλοι του κράτους σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες“. Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αμέλεια ιατρών ούτε για εγκληματική ενέργεια.

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και υπογράμμισε πως “υπήρχαν ιατροδικαστικές εκθέσεις κορυφαίων ιατροδικαστών που είχαν εξετάσει τους θανάτους των παιδιών και είχαν αποφανθεί ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια. Οι γονείς των παιδιών είχαν κάνει μήνυση στους γιατρούς των Πατρών για θάνατο του ενός παιδιού και η έρευνα απέκλεισε το ιατρικό λάθος, αποδίδοντας όλους τους θανάτους σε παθολογικά αίτια“.

Δείτε επίσης : Υποθεση Πάτρας: Αγνώριστη η κατηγορούμενη μετά από 7 μήνες Αγνοείται ο Μάνος Δασκαλάκης (Βίντεο)

Ο ποινικολόγος υποστήριξε σύμφωνα με το debater.gr πως ο Γρηγόρης Λέων, στον οποίο επιτέθηκε λέγοντας πως λειτούργησε ως “μυαλοπώλης”, “χωρίς να εξετάσει ούτε μία από τις σορούς” αποφαινόταν πως μόνο εκείνος κάτεχε την αλήθεια, προκαλώντας – σύμφωνα με τον δικηγόρο – πλήγμα στην εξέταση της υπόθεσης, μέσω των συχνών εμφανίσεων του στα ΜΜΕ.

Τα βέλη του στράφηκαν και προς τον Υπ. Δικαιοσύνης, ο οποίος, όπως είπε “αποδεχόμενος όσα έλεγε ο περιφερόμενος ιατροδικαστής τιμώρησε τις δύο ιατροδικαστές, διέταξε έρευνα και ζήτησε να οριστούν πραγματογνώμονες από περιοχές άσχετες με την Πάτρα. Αυτοδιορίστηκε ο κ. Καρακούκης και όρισε και τον κ. Καλόγρηα και χωρίς να δώσουν τον όρκο του πραγματογνώμονα άρχισαν μια έρευνα”.

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι “έγιναν τεράστια λάθη. Επειδή δεν έχουν παθολογοανατομικές γνώσεις βρήκαν έναν φίλο τους παθολογοανατόμο στο ΚΑΤ που έκανε μια γνωμάτευση . Δεν έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες, αλλά κάνουν ιατροδικαστιική γνωμοδότηση, ο δε γιατρός κάνει γνωμοδότηση μέσω φωτογραφιών και χωρίς να έχει εξετάσει κάποια από τις σορούς“.

Δείτε επίσης : Πάτρα : Ο Κούγιας ζητά αναβολή της απολογίας της για Μαλένα  Ίριδα

Δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Κούγιας είπε ότι “8 τακτικοί ιατροδικαστές ήδη έχουν καταθέσει στην κ. Ανακρίτρια, έχουμε ζητήσει να καταθέσουν άλλοι τρεις. Λένε ότι ο θάνατος είναι από παθολογικά αίτια και δικαιολογούν το πώς”.

“Έχουμε ανατροπή που έχει γίνει στην κ. Ανακρίτρια. Μέχρι τώρα φοβούνταν να μιλήσουν οι 8 ιατροδικαστές, καθώς θα έλεγαν κάτι αντίθετο από όσα λέγονταν στις τηλεοπτικές εκπομπές” πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, διά του συνηγόρου της την Τρίτη κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στις 9 Ιανουαρίου 2023 η 34χρονη θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τακτικούς και λαϊκούς δικαστές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και την απόπειρα δολοφονίας της, που οδήγησε το παιδί σε τετραπληγία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close