Ούτε ένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Ο νέος τρόπος με τον οποίο θα γίνονται τα μαθήματα του σχολείου στα παιδιά, έχει προκαλέσει πολλές ερωτήσεις από τους γονείς. Η τηλεκπαίδευση είναι ένα μέσο προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν τα μαθήματά τους από απόσταση και να μην δημιουργηθούν κενά στην εκπαίδευση.

Ωστόσο πέρα από διάφορα πρακτικά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν γονείς και δάσκαλοι, ένα θέμα που έχει προκύψει, αφορά στα ιδιωτικά σχολεία. Τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων θα μειωθούν, θα παραμείνουν ίδια ή θα διακοπούν για όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση καραντίνας;

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το ζήτημα ξεκαθάρισε τα εξής:

“Τα δίδακτρα θα πληρωθούν στα ιδιωτικά Σχολεία διότι παρέχουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.”

Μάλιστα, σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν αυτό ισχύει και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς απάντησε ότι ” Κι εκεί γίνονται προγράμματα εξ αποστάσεως. Δεν έχουμε πει καμία αναστολή πληρωμής. Εάν αποφασίσουμε αναστολή πληρωμής διδάκτρων ξέρετε ποιος είναι ο μεγάλος κίνδυνος; Για φανταστείτε να κλείσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και το Σεπτέμβριο να ψάχνουμε παιδικό σταθμό και να μην υπάρχει; Όλοι μας με πνεύμα καλοπιστίας, συνεννόησης και αντίληψης ότι είμαστε σε μια τρικυμία και πρέπει να περάσουμε όλοι απέναντι, πρέπει να προσαρμόζουμε τη συμπεριφορά μας και τα αιτήματα μας σε αυτό που μας βρήκε.”

Την ίδια απάντηση έδωσε και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο OPEN όπου δήλωσε χαρακτηριστικά«Δεν υπάρχει κάποια διαφορετική κατεύθυνση για τη μη καταβολή διδάκτρων», ερωτηθείσα για τον αν θα πρέπει οι γονείς να καταβάλουν τα προσυμφωνημένα δίδακτρα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών.

Close