Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο καρκινοπαθή με 2 παιδιά

Στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης κατοικεί ο ο Μάριος Τεντζογλίδης ο οποίος είναι καρκινοπαθής με 2 παιδιά. Το ένα από τα 2 του παιδιά βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Το σπίτι της οικογένειας βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας της χώρας μας. Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ λοιπόν με παρουσία πέντε αστυνομικών έκοψαν το ρεύμα του σπιτιού  του άνεργου πρώην εποχιακού βιομηχανικού εργάτη της ΔΕΗ για ανεξόφλητο ποσό. Να σημειωθεί πως σε αυτές τις περιοχές το θερμόμετρο δεν ξεπερνάει τους  -6 με -7 βαθμούς Κελσίου τον Χειμώνα.

Τι είπε αρχικά ο άνεργος πατέρας

Αναγκάστηκα να μείνω σε άλλο σπίτι. Ήταν αδύνατο να μείνω στο δικό μου. Από το κρύο κάποια στιγμή η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά γιατί είσαι ροζ;”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» αναφέρει στο GRtimes.gr χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο, έχω χάσει τον πατέρα μου από την ίδια ασθένεια, πρόσφατα “έφυγε” και ο αδερφός μου με καρκίνο. Τώρα έχω κι εγώ. Δεν μπορώ να εργαστώ πάνω από χρόνο. Πήγαινα στη δουλειά με κλάματα από τους πόνους. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Και τώρα αναγκάζομαι να κάνω κάθε μήνα χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο».

Δείτε επίσης : Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία με τεστ κάθε εβδομάδα

Τι ζητάει

«Μόνο να μου συνδέσουν το ρεύμα. Θα τους πληρώνω αυτό που θα καίω. Τα χρήματα από τις οφειλές δεν μπορώ να τα πληρώσω με τα 473 ευρώ επίδομα που παίρνω ως καρκινοπαθής. Προσπάθησα να έρθω σε διακανονισμό, όμως το σπίτι είναι γραμμένο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει. Ζήτησα πάνω από τέσσερις φορές να γίνει κάτι, να βρούμε μια λύση. Ο ένας με στέλνει στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ. Επιπλέον μου ζήτησαν να ακολουθήσω μια διαδικασία με γραφειοκρατία. Κοστοβόρα και χρονοβόρα. Και τώρα με την ασθένειά μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω», είπε αρχικά ο άνεργος καρκινοπαθής.

Τι είπε αργότερα

«Μέσα στο σπίτι μου έχω κολώνα της ΔΕΗ. Από το παράθυρό μου, βλέπω το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας που υπάρχει στη χώρα. Μου το κρατάνε, επειδή κάποτε μαζί με τους συναδέλφους μου συμμετείχα στον αγώνα για την εξάλειψη του εξασθενούς χρωμίου, ουσία που προκαλεί καρκίνο από τον οποίο έχασα τη μισή μου οικογένεια. Με πήγαν στα δικαστήρια για αυτό. Και το άγχος της ανεργείας χτύπησε πάνω μου».

Επίσης ανέφερε πως

Οι αστυνομικοί με ειρωνεύτηκαν. Ρώτησα έναν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ ποιας κλάσης είναι. Του είπα πως εμείς δώσαμε μάχη με αίμα για να μπορέσει σήμερα να εργάζεται. Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, όπως και τα παιδιά του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια που είναι στο πλευρό μου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

 

 

Close