ΔΥΠΑ: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους

Δείτε πότε πληρώνεται  το έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους

 

ΔΥΠΑ: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους

Δείτε ακόμα: Πέραμα: Κρυφή κάμερα έπιασε 43χρονο Ιρακινό να φιλάει 6χρονη στο στόμα

Τι γίνεται με την πληρωμή του επιδόματος 1.000 ευρώ σε ανέργους που συμμετείχαν στα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Υπ’ ατμόν βρίσκονται χιλιάδες άνεργοι που συμμετείχαν σε προγράμματα της ΔΥΠΑ για ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, καθώς η πληρωμή του επιδόματος των 1.000 ευρώ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αρκετοί άνεργοι έχουν δει στο λογαριασμό τους το επίδομα, όμως, χιλιάδες είναι και αυτοί που βρίσκονται στην αναμονή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές, καθώς η ΔΥΠΑ ολοκληρώνει τους ελέγχους των δικαιολογητικών των συμμετεχόντων.

Ωστόσο, όπως φαίνεται ο προγραμματισμός της ΔΥΠΑ για τις πληρωμές έχει πάει λίγο πίσω, καθώς η τελευταία ενημέρωση ανέφερε πως θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, με τους ανέργους να παίρνουν και ακόμη ένα άτυπο «δώρο», εκτός από το Δώρο Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, κάθε ωφελούμενος που συμμετείχε στα «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Δείτε ακόμα: Άγριος ξυλοδαρμός 70χρονης από τον γιο της  Την έστειλε στο νοσοκομείο

Η «παγίδα» που σας στερεί το επίδομα

Υπάρχει, όμως, ένας όρος του προγράμματος, τον οποίο αν δεν ακολουθήσετε, δεν θα λάβετε το επίδομα.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχete συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της ΔΥΠΑ, αλλιώς η πληρωμή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Πού συμπληρώνω το ερωτηματολόγιο για την πληρωμή
Από τις 29 Μαρτίου, οι άνεργοι ωφελούμενοι μπαίνουν ήδη και συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για τη συμπλήρωσή του.

Υπενθυμίζεται πως οι ερωτήσεις που περιέχονται αφορούν στην αξιολόγηση των προγραμμάτων κατάρτισης σε μια σειρά από τομείς όπως η οργάνωση, το περιεχόμενο και η αποτελεσματικότητα της κατάρτισης.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του voucher: https://voucher.gov.gr -> Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Ωφελούμενου (πρόσκληση Ανέργων)

ή εναλλακτικά μέσω του συνδέσμου:

https://kub.voucher.gov.gr/oaed-sub2/beneficiary/questionnaire/front

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής:

Δείτε ακόμα: Γολγοθάς για 56 χρονο : Περιμένει έναν χρόνο την αναπηρική σύνταξη  «Δεν έχω πιει νερό τρεις μέρες»

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Η πληρωμή γίνεται άπαξ, σύμφωνα με το www.ieidiseis.gr μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και της διαδικασίας πιστοποίησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, από τον Πάροχο Κατάρτισης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close