Γεννήθηκε βρέφος με δύο κεφάλια- Αγωνίζεται για να καταφέρει να ζήσει

Ένα πολύ ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γιατροί του εξωτερικού, όταν ανέλαβαν μία υπόθεση όπου ένα βρέφος έχει δύο κεφάλια.

Δύο αδέρφια στην ουσία, γεννήθηκαν σιαμαία, με μία μεγάλη διαφορά όμως. Τα μωρά αυτά έχουν δύο κεφάλια και ξεχωριστά όργανα, πλην όμως των γεννητικών τους οργάνων.

Αν και όλα τα όργανά τους είναι διπλά, τα ενωμένα δίδυμα έχουν κοινά γεννητικά όργανα, γεγονός που κάνει τον διαχωρισμό ακόμη πιο δύσκολο.

Το βρέφος αυτή τη στιγμή παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν για να το βοηθήσουν.

 

Γεννήθηκε βρέφος με δύο κεφάλια- Αγωνίζεται για να καταφέρει να ζήσει

 

«Σε ιατρικούς όρους, μιλάμε για σιαμαία δίδυμα. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου. Τα εσωτερικά όργανα του μωρού είναι διπλά, ωστόσο υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα πως έχει ένα γεννητικό όργανο», δήλωσε ο Dilshod Rakhmonov, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος γιατρός.

Μιλάμε για μια πάρα πολύ σπάνια περίπτωση, καθώς η γέννηση σιαμαίων καταγράφεται ως μια φορά στις 220.000 υποθέσεις. Τα παιδιά που γεννιούνται σιαμαία συνήθως δεν ξεπερνούν τα 50 χρόνια ζωής.

«Αυτή η περίπτωση είναι πιο πολύπλοκή, γιατί τα δυο σώματα είναι ένα. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούμε πολύ πιο περίπλοκες εξετάσεις. Η γενική κατάσταση του παιδιού είναι καλή, αλλά κρίσιμη», πρόσθεσε ο Rakhmonov.

Γεννήθηκε βρέφος με δύο κεφάλια- Αγωνίζεται για να καταφέρει να ζήσει Γεννήθηκε βρέφος με δύο κεφάλια- Αγωνίζεται για να καταφέρει να ζήσει

Close