Γλυκά νερά – Πιλότος:  Νόμιζε ότι είχε εξαφανίσει όλα τα ντοκουμέντα  – Οι αρχές επιμένουν στην έρευνα

Οι αρχές θεωρούν ότι σημαντικές απαντήσεις για την υπόθεση θα δώσει η κάρτα μνήμης της κάμερας που είναι εγκατεστημένη στο σαλόνι της μεζονέτα στα γλυκά νερά .

Μάλιστα, για να κάνει πιο πιστευτό το ενδεχόμενο της ληστείας, σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας. Ο 33χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά τη μαραθώνια απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δείτε επίσης : Γλυκά Νερά: Υπάρχει και τρίτο πρόσωπο στη ζωή του πιλότου

Οι αρχές θεωρούν ότι σημαντικές απαντήσεις για την υπόθεση θα δώσει η κάρτα μνήμης της κάμερας που είναι εγκατεστημένη στο σαλόνι της μεζονέτα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έβγαλε την κάρτα και την πέταξε στην τουαλέτα πιστεύοντας ότι έτσι θα καταστρέψει κάθε στοιχείο. Ωστόσο οι αστυνομικοί με ειδικό συνεργείο «καθάρισαν» το βόθρο της μεζονέτας για να εντοπίσουν την κάρτα.

 Στην περιοχή δεν υπάρχει ενιαίο αποχετευτικό δίκτυο και στον βόθρο οι αρχές πιστεύουν ότι θα βρουν αυτό που ψάχνουν. Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν από το συγκεκριμένο στοιχείο θα μπορέσουν να ανακτηθούν δεδομένα.

Δείτε επίσης : Κατερίνα Ζαρίφη για την 14χρονη Γωγώ: Δεν πιάνει πια χώρο «η χοντρή» στην τάξη σου

Ο κ. Σωκράτης Κάτσικας, καθηγητής ασφαλείας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων Νορβηγικού πανεπιστημίου NTNU, μίλησε στο «Live News» για την κάρτα μνήμης και την κάμερα ασφαλείας που κατέστρεψε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν.

«Είναι πιθανό να ανακτηθούν κάποια δεδομένα. Μια φυσική καταστροφή δεν σημαίνει ότι κάνει εντελώς μη ανακτήσιμα όλα τα δεδομένα από την κάμερα», ξεκαθάρισε ο κ. Κάτσικας αναφορικά στην κάρτα μνήμης.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να προκύψει τι ώρα ξηλώθηκε η κάμερα και βγήκε η κάρτα, σημείωσε: «Από την ακριβή εγκατάσταση και της σύνδεσης του δικτύου μέσα στο σπίτι. Είδα ότι είναι μια wifi κάμερα που μιλά με κάποιο ρούτερ. Αυτό σημαίνει ότι κάποια καταγραφή των στοιχείων της κάμερας μπορεί να γίνεται, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από τις τεχνικές της προδιαγραφές και τον τρόπο που έχει συνδεθεί».

«Δεν είναι απαραίτητο, μπορεί απλά να επαναεργοποιήθηκε η επιλογή να στέλνονται οι ειδοποιήσεις», σημείωσε για την μη ύπαρξη δραστηριότητας από τις 01:30.

με πληροφορίες από το instanews.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close