Πάτρα: Και άλλες αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας

Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας- (φωτογραφία)  και τι λένε οι ίδιοι ιατροδικαστές. 

Πάτρα-Οικογένεια

Δείτε ακόμη Πάτρα: Καμία ουσία δεν μπορεί να μην ανιχνευθεί

Έγγραφο ντοκουμέντο που αφορά την ιατροδικαστική εξέταση της μικρής Μαλένας, του κοριτσιού που πέθανε πρώτο, ανφέρει ότι το παιδί είχε δύο εκδρορές στη μύτη και ότι το στομαχάκι του ήταν άδειο.
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες.

Την ώρα που οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, νέα στοιχεία συνεχίζουην να έρχονται στο φως για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών.

Έγγραφο ντοκουμέντο περιλαμβάνει νέες αποκαλύψεις για το θάνατο της μικρής Μαλένας, του παιδιού που πέθανε πρώτο.

Πάτρα-Οικογένεια

Δείτε ακόμη Πάτρα: Το μυστήριο με την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας και το περίεργο σήμα του ΕΚΑΒ

Είχε εκδορές στη μύτη και άδειο στομάχι

Το έγγραφο που έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αφορά την ιατροδικαστική εξέταση της μικρής Μαλένας, και αναφέρει ότι το παιδί είχε δύο εκδρορές στη μύτη και ότι το στομαχάκι του ήταν άδειο. Το τελευταίο, έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε η μητέρα, η οποία είπε ότι το παιδί πριν λίγες ώρες πριν «φύγει» είχε φάει σουβλάκι.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση, ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται η καρδιακή ανακοπή, ενώ ως τελική ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρεται ότι ο θάνατος επήλθε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Δείτε το έγγραφο:

Έγγραφο-1

Πηγή εικόνων: star.gr

Έγγραφο-2

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τι λέει ο κουμπάρος και κολλητός φίλος του Μάνου Δασκαλάκη

«Όλα τα σενάρια ανοιχτά»

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μικροεκδορές είναι πολύ συχνές που μπορούν να γίνουν με τα νύχια. Οποιοσδήποτε πλησίασε με τα χέρια του τη ρινική κοιλότητα του παιδιού, μπορεί να ήταν και το ίδιο το παιδί, θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις μικροεκδορές», ανέφερε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Μετά την πρώτη διερεύνηση, οι θεράποντες ιατροί είχαν δίκιο. Δεν βρήκαν ηπατική ανεπάρκεια και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, είχαν δίκιο, δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Εάν έχουμε κάποια αποτελέσματα από την τρίτη διερεύνηση για το τρίτο παιδί, θα ξαναπάμε πίσω (και για τα άλλα παιδιά)», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Τι συνέβη το μοιραίο πρωινό που πέθανε η Ίριδα

Στο μικροσκόπιο, εξάλλου, μπαίνει ο θάνατος της Ιριδας, σε ηλικία μόλις 6 μηνών. Το βρέφος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Το βράδυ πριν το μοιραίο γεγονός, μαζί με την μητέρα κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της. Οπως η ίδια είπε χθες στην ίδια εκπομπή τους Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα.

Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Μάλιστα η θεία του παιδιού τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ηταν πριν τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

ΕΚΑΒ-Πάτρα

Δείτε ακόμη Πάτρα : Ήταν εκεί ο πατέρας στον θάνατο της Ίριδας; Τα νέα στοιχεία ερωτηματικά

Το σήμα στο ΕΚΑΒ

Μάλιστα φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11. Ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της, η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Η εφημερίδα Πελοπόννησος, έχει στην διάθεσή της το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ και μάλιστα τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας.

Οπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37. Και έφθασε στο σπίτι, από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, σε 7 λεπτά.

Πάτρα-Τρία-Κορίτσια

Δείτε ακόμη Πάτρα: Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές δημοσιεύματα για τοξικό αέριο

Τα ερωτήματα πολλά. Αλλά το κυριότερο ένα: Τελικά πότε βρήκαν νεκρό το μωρό; Και αν η θεία του θυμάται καλά, όπως τόνισε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή, για ποιο λόγο ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ… σχεδόν μία ώρα αργότερα;

Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γιατί καθυστερούν οι τοξικολογικές

Την ίδια ωρα, όπως έγινε γνωστό, θα χρειαστούν ακόμα αρκετές ημέρες για να φτάσουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, του παιδιού που έχασε χρονικά τελευταίο τη ζωή του από απροσδιόριστα αίτια.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να σταλεί δείγμα στο εξωτερικό για ακόμη πιο εξειδικευμένο έλεγχο.

Τα σημαντικά ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται – σε πρώτη φάση – μετά το πέρας μιας εβδομάδας.

Πάτρα-Κορίτσια

Δείτε ακόμη Πάτρα: Σε λίγες ώρες οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας; Τι δηλώνει ο Γρήγορης Λέων

Έχουμε τα εργαλεία να εντοπίσουμε τα πάντα

Η ιατροδικαστικής, Άννα Ράζου, μιλώντας στο Live News του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε ότι πλέον οι ιατροδικαστές «έχουμε όλα τα εργαλεία για να εντοπίσουμε τα πάντα».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχει μία κοινή γενετική αιτία, εξαιτίας της οποίας χάθηκαν και τα τρία παιδιά, ανέφερε πως είναι σπάνιο, ωστόσο, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα ύπαρξης μιας τέτοιας κοινής αιτία, η οποία να προκαλεί το θάνατο σε πολλά μέλη μιας οικογένειας.

Η κυρία Ράζου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι πολύ ενδιαφέρουσα για την ιατροδικαστική επιστήμη», καθώς και ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, τονίζοντας πως όλα είναι «στο τραπέζι».

Πάτρα-Αγγελική

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τί είπε ο Κατερινόπουλος για την υπόθεση

«Η ιατροδικαστική επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση, όπως αυτή στην Πάτρα», συμπλήρωσε η ίδια.

Αναφορικά με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξέτασεις της Τζωρτζίνας, η κ. Ράζου δήλωσε πως είναι σύνηθες να καθυστερούν.

Σύμφωνα με το in oσο για τις πληροφορίες ότι μπορεί να σταλούν και στο εξωτερικό, η ιατροδικαστής εξήγησε πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διερεύνηση είναι πιο ενεδελεχής, γιατί οι γιατροί θέλουν να είναι βέβαιοι 100%, γι’ αυτό και ενδέχεται να καθυστερήσουν περισσότερο τα αποτελέσματα.

 

Close