Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στα παιδιά – Οι ειδικοί ανησυχούν

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στα παιδιά. Συγκεκριμένα, κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr τονίζουν ότι μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά.

Περίπου δηλαδή το 1/4 της πανδημίας. Τις τελευταίες μέρες οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας σήμαναν συναγερμό, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση νέων μολύνσεων σε παιδιά μέχρι και 17 ετών. Μπορεί τα περισσότερα παιδιά να μην εκδηλώνουν συμπτώματα, όμως αυτό δείχνει ότι η επιδημία της χώρας είναι σχεδόν εκτός ελέγχου.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Είδηση “βόμβα” – Πιθανό κλείσιμο των σχολείων

Έντονη ανησυχία υπάρχει στους λοιμωξιολόγους γι’ αυτό και παίρνουν νέα μέτρα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Ειδική συνεδρίαση για τα παιδιά και την καραντίνα

Όπως υπογραμμίζουν πηγές του ethnos.gr στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα συζητηθούν οι νέες οδηγίες που θα πρέπει να δοθούν στα σχολεία, αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Ο κύριος προβληματισμός είναι εάν θα πρέπει να κλείνει όλο το σχολείο σε αυτή την περίπτωση ή μόνο το τμήμα που βρέθηκε θετικός μαθητής στον κορονοϊό.

Ο βασικός στόχος της συνεδρίας των ειδικών θα είναι να προσδιοριστεί εκ νέου πόσες ημέρες θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα το παιδί αν βρεθεί θετικό στον κορονοϊό. Ακόμη κι αν δεν εκδηλώσει συμπτώματα. Όπως είναι γνωστό άλλωστε οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μεταδίδουν εξίσου συχνά τον ιό και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Τι ισχύει για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσει και το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών κι αν αυτοί θα πρέπει να κλείσουν το επόμενο διάστημα στις κόκκινες ζώνες. Κυρίως, διότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στεγάζουν παιδιά που βρίσκονται σε πολύ ευαίσθητη ηλικία.

Ο βασικός προβληματισμός των ειδικών σε αυτή την περίπτωση είναι εάν κοινωνικά ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στις οικογένειες με μικρά παιδιά, όταν ειδικά και οι δύο γονείς εργάζονται.

Στα 709 κρούσματα σε μία εβδομάδα

Οι ειδικοί φαίνεται να ανησυχούν πολύ διότι οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων έχουν εκτοξευθεί. Συγκεκριμένα από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου εντοπίσθηκαν και καταγράφηκαν επισήμως από τον ΕΟΔΥ 709 κρούσματα σε παιδιά.

Αυτός ο αριθμός είναι εξαιρετικός υψηλός εάν σκεφτεί κανείς ότι από την πρώτη μέρα της πανδημίας, στις 24 Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί σε παιδιά μέχρι 17 ετών, συνολικά 3.088 κρούσματα και τα 709 καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα που διανύουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στην χώρα μας από την αρχή της επιδημία έχουν καταγραφεί 42.080 κρούσματα σε όλες τις ηλικίες ενώ στα παιδιά αντιστοιχεί το ποσοστό του 7.8%. Συγκεκριμένα από τα 2.379 κρούσματα σε παιδιά, από την αρχή της επιδημίας έφτασαν μέσα σε 7 ημέρες τα 3.088.

Ειδικότερα:

2 Νοεμβρίου – 3.088 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

1 Νοεμβρίου – 2.997 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

31 Οκτωβρίου – 2.855 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

30 Οκτωβρίου – 2.710 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

29 Οκτωβρίου – 2.585 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

28 Οκτωβρίου – 2.489 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

27 Οκτωβρίου – 2.379 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

 

Close