Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Καλαποδίου Φθιώτιδας, λίγο μετά τις 13:40, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής και των αρχών Πολιτικής Προστασίας.
Για την αντιμετώπιση της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 110 πυροσβέστες, με τη συνδρομή τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντών και 25 πυροσβεστικών οχημάτων.
Από αέρος πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από 9 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων μέσων. Παράλληλα, υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Μηνύματα 112 και εντολές απομάκρυνσης
Λόγω της ταχείας εξάπλωσης της πυρκαγιάς, ενεργοποιήθηκε το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης 112. Στις 14:57 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους των οικισμών Σφάκα και Ζέλι Φθιώτιδας, ενώ στις 15:46 δόθηκε εντολή απομάκρυνσης για τους κατοίκους της Σφάκας με κατεύθυνση προς την Ελάτεια.
Viral άρθρα
- Χαμός έξω από τα δικαστήρια για τον 3χρονο Άγγελο: «Τέρας, ντροπή σου!» ούρλιαζε ο κόσμος στη μητέρα (Βίντεο)
- Grand hotel: Απόψε το μεγάλο Φινάλε- Η σκηνή που θα κόψει την ανάσα λίγο πριν το τέλος
- Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης: Η ιστορία του πιο παράδοξου πολιτικού
- Μιχάλης Μόσιος: Το δυστύχημα που τον οδήγησε στη μεγαλύτερη τραγωδία της ζωής του- Η ιστορία που λίγοι γνωρίζουν
- Ξεφλούδισμα στα πόδια και τα δάχτυλα των παιδιών μετά τη θάλασσα ή την πισίνα: Τα αίτια και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό
- Αφράτο μιλφέιγ με φράουλες