Μπουλμπασάκος: Όχι στη χαλάρωση των μέτρων για να σωθεί το Πάσχα

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος λέει όχι στην χαλάρωση των μέτρων για να σωθεί το Πάσχα

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πορεία της πανδημίας και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, ενώ εμφανίστηκε αρνητικός με το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών.

Ο κ. Μπουλμπασάκος εκτίμησε πως «αν τηρηθούν τα μέτρα και δεν υπάρξει χαλάρωση, τότε ναι μπορώ να πω ότι μπαίνουμε σε μια φάση αποκλιμάκωσης», τονίζοντας παράλληλα πως οι ειδικοί «πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι με τις εκτιμήσεις μας» για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς «ουκ ολίγες φορές μας έχει εκπλήξει δυσάρεστα».

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε αρνητικός με το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μαζικές εκδηλώσεις κατά την περίοδο των Αποκριών, καθώς όπως είπε «σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν πρωτόκολλα», κατανοώντας παράλληλα την ανάγκη των τοπικών οικονομιών να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους αυτές τις ημέρες.

Δειτε επίσης : Πάτρα: Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Ανθρωποκτονιών η υπόθεση με τρία νεκρά παιδιά

Ακόμη, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος επισήμανε ότι «είναι προτιμότερο να διατηρηθούν στην παρούσα φάση τα μέτρα προκειμένου να σώσουμε το Πάσχα, όπου εκεί θα μπορούν εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Μπουλμπασάκος: Τα νοσοκομεία δεν έχουν μπει σε κανονικότητα
Στη συνέχεια, ο πνευμονολόγος σημείωσε πως «πράγματι αυτόν τον μήνα οι διασωληνώσεις είναι κατά μ.ο. πάνω από 450, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν κατά μ.ο. πάνω από 550».

Ωστόσο, όπως είπε, «τα νοσοκομεία δεν έχουν μπει σε καμία κανονικότητα», υπογραμμίζοντας πως «τα non covid περιστατικά είναι αυτά που μας προβληματίζουν και θα πιέσουν (προσεχώς) το σύστημα υγείας, διότι εδώ και δύο χρόνια έχει δοθεί το κύριο βάρος στα covid περιστατικά».

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Σίγουρα θα απελευθερωθούν κάποιες στοχευμένες δράσεις τις Απόκριες

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, προανήγγειλε την άρση κάποιων μέτρων ενόψει των Αποκριών.

Δείτε επίσης : Τραγικός θάνατος 2χρονου παιδιού: Εφαγε δηλητηριασμένο μπισκότο – φόλα για σκύλο

Ειδικότερα, σε ερώτηση του Newsbomb.gr για τις εκδηλώσεις των Αποκριών, η Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησε ότι «το πνεύμα της Επιτροπής αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε μια ενιαία αντιμετώπιση. Είναι κάτι που συζητήθηκε εκτενώς αυτή την εβδομάδα και θα συζητηθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα».

Και συμπλήρωσε  σύμφωνα με το newsbomb.gr ότι «παρ’όλο που οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού γίνονται σε ανοικτό χώρο, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτε ιχνηλάτηση, δηλαδή ποιος ήρθε σε επαφή με ποιον, ούτε βέβαια να ελέγξεις ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι εμβολιασμένοι.»

Επανέλαβε δε ότι «κοιτάμε προσεκτικά τα δεδομένα κάθε εβδομάδα, κατανοούμε την ανάγκη του κόσμου», σημειώνοντας ότι «σίγουρα κάποιες στοχευμένες δράσεις οι οποίες είναι χαμηλότερου επιδημιολογικού κινδύνου θα απελευθερωθούν».

Κορονοϊός:«Κατάθεση όπλων» λέει ο Καπραβέλος στο Newsbomb.gr

Για το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων μίλησε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Σύμφωνα με τον ίδιο: «μια τέτοια απόφαση θα ισοδυναμεί με κατάθεση των όπλων. Χωρίς μέτρα μένουμε γυμνοί μπροστά σε έναν θανατηφόρο ιό και οι συνέπειες θα είναι τραγικές τόσο για τους πολίτες όσο και για το σύστημα υγείας».

Δείτε επίσης : Λίγα λεπτά πριν αστειευόταν μαζί τους: Ο φοιτητής που σκότωσε 2 επιφανείς καθηγητές στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η τάση αυτή, της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα στη Λυών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» σε όλες τις συζητήσεις κυριάρχησε η άποψη πως η άρση των μέτρων είναι πλέον επιβεβλημένη, με τους υπουργούς Υγείας των κρατών – μελών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Το επόμενο διάστημα και έως το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να δούμε την πρώτη άρση περιορισμού που θα αφορά είτε τη χωρητικότητα στα μαγαζιά είτε τους καθήμενους. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως δεν είναι πιθανόν να δούμε ταυτόχρονα και τις δύο άρσεις, αλλά είτε τη μια είτε την άλλη.

Στις αρχές Μαρτίου πάντως, δεν αποκλείεται να μην ισχύει κανένας περιορισμός. Δεδομένο όμως πρέπει να είναι θεωρείται πως το τελευταίο μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση και φέτος των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close