Νέα στοιχεία στην υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας: Βίντεο της μαυροφορεμένης μία μέρα πριν την επίθεση

Μέρα με τη μέρα η Αστυνομία συλλέγει στα χέρια της περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση της 34χρονης Ιωάννας.

Μέχρι χθες είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, και οι αρχές ανέλυαν τα δεδομένα για περαιτέρω πληροφορίες. Ωστόσο , ένα ακόμη στοιχείο ήρθε στο φως, και σχετίζεται με τη μίσθωση ταξί που έκανε η μαυροφορεμένη αρκετές μέρες μέχρι και την επίθεση.

Συγκεκριμένα, μέσα από την εταιρεία ταξί, κατάφεραν να εντοπίσουν τον τηλεφωνικό θάλαμο που έκανε η γυναίκα τις κλήσεις. Κάμερα την κατέγραψε ξανά, ωστόσο ήταν κάθε φορά με μάσκα και γυαλιά.

Παρ’όλα αυτά, οι αστυνομικοί, θα μπορέσουν να εντοπίσουν τον σειριακό αριθμό της τηλεκάρτας και να δουν από που αγοράστηκε.

Καθημερινά φτάνουν ένα βήμα και πιο κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Φαντάζομαι ότι σε καθημερινή βάση η έρευνα προχωρά. Δεν έχω τις λεπτομέρειες. Ακούω τα ρεπορτάζ, ξέρω ότι γίνεται καλή δουλειά, παραμένω αισιόδοξος και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε στη λύση του εγκλήματος. Στην Ελλάδα έχουμε καλά ποσοστά στην εξιχνίαση εγκλημάτων», ανέφερε ο κ. Νίκος Αλεξανδρής.

Παράλληλα τόνισε πως η συνεργασία της Ιωάννας είναι άριστη, και η ίδια είναι απίστευτα πρόθυμη να βοηθήσει όσο μπορεί στις έρευνες. Ακόμη βέβαια δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε, αλλά το παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

«Όσο περνάει ο καιρός και δεν οδηγούμαστε στην εξιχνίαση, μοιραία πέφτει η ψυχολογία της. Ελπίζω κάποια στιγμή να ακούσει καλά νέα και να μπορέσει να ασχοληθεί αυστηρά και μόνο με το θέμα της υγείας της», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Όλα τα στοιχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και οι συνδέσεις των υπόπτων που ενεργοποιούνται στην περιοχή της επίθεσης θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό I2 (Intelligence 2), το οποίο ευελπιστούν να αναδείξει με «κόκκινες» σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με «γυμνό μάτι». Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται η παρουσία υπόπτων στην περιοχή, θα κληθούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις αν αυτή η παρουσία τους δεν συμβαδίζει με όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους.

Οι αστυνομικοί εξηγούν πως αν, για παράδειγμα, ένας ύποπτος έχει καταθέσει πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο σημείο, αλλά ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα, θα πρέπει να εξηγήσει για… ποιο λόγο βρέθηκε εκεί και γιατί δεν το είχε αναφέρει στην κατάθεσή του. Αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές και δεν επιβεβαιώνονται, άμεσα τοποθετείται ψηλά στο «κάδρο» των υπόπτων.

Close