Πάτρα: Aνατριχιάζει η ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων

Πάτρα: Aνατριχιάζει η ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων  – Στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα με όλο και περισσότερα στοιχεία να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter η οποία προκαλεί ανατριχίλα, σχετικά με μια υπόθεση που είχε σοκάρει τις ΗΠΑ με τη δολοφονία παιδιών από την μητέρα τους.

Πάτρα-Ιατροδικαστής-Λέων

Δείτε ακόμη  Πάτρα: Τα τρία πρόσωπα που έχει στο μικροσκόπιο της η ΕΛΑΣ

Όπως σημείωσε πρόκειται για ένα απόσπασμα από to βιβλίο «DiMaio’s Forensic Pathology» που έχει γραφτεί από τον ιατροδικαστή Vincent DiMaio και που του έστειλε συνάδελφός του από το εξωτερικό.

Δείτε ακόμη  Πάτρα: Τι είδε η Τζωρτζίνα – Απίστευτες αποκαλύψεις

Τι αναφέρει το απόσπασμα:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο «τα επεισόδια» συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Πάτρα-Οικογένεια

Δείτε ακόμη  Πάτρα: Τα στόματα είναι πολλά που έχουν «ανοίξει»

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Πάτρα-Τρία-Παιδιά

Δείτε ακόμη  Πάτρα: Η μητέρα ενοχλει συνεχώς την μάρτυρα που θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Σύμφωνα με το newsbomb, κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close