Πάτρα  – Γρηγόρης Λέων : Δεν χορηγήθηκε Κεταμίνη σε Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα νέες εξελίξεις:  Ο Πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλάει για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση των τριών θαμάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα 

«Περιμένουμε τα ασφαλή κι όχι τα γρήγορα πορίσματα» για τον θάνατο των δύο αδελφών στην Πάτρα, είπε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε ότι «για να έχουμε αιτίες θανάτου που δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν».

Δείτε επίσης : Ραγδαίες εξελίξεις -Το ανθρωποκτονιών στη Πάτρα για να πάρει κατάθεση από συγγενείς της Πισπιρίγκου

Μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στα δύο πρώτα παιδιά. «Η κεταμίνη είχε διερευνηθεί στο καλύτερο βιολογικό υλικό που μπορεί να έχει ένας ιατροδικαστής, δηλαδή το αίμα. Έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε στα δύο πρώτα παιδιά κεταμίνη και επίσης έχουμε βεβαιότητα ότι δεν χορηγήθηκε και καμία άλλη ουσία που να επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα γιατί αυτές οι ουσίες αποκλείστηκαν με τις κατάλληλες εξετάσεις», είπε.

Ασφυκτικός θάνατος

«Όσον αφορά στο δεύτερο παιδί υπάρχουν ευρήματα τα οποία πραγματικά καθοδηγούν με 100% ασφάλεια σε μία αιτία θανάτου και αυτή είναι ο ασφυκτικός θάνατος. Στο πρώτο παιδί καθοδηγούμαστε σε ασφαλή αιτία θανάτου απλά εκεί γίνεται πλέον και δια αποκλεισμού δηλαδή με την έννοια ότι επειδή έχουμε λιγότερα ευρήματα, θα συνδυαστούν οι εξωτερικές κακώσεις στο παιδί μαζί με τα εσωτερικά ευρήματα που έχουμε από τις ιστολογικές εξετάσεις, που επανελέχθηκαν και θα καταλήξουμε και εκεί σε ασφαλή αιτία θανάτου», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Έφτασε κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τις τελευταίες καταθέσεις για Μαλένα και Ίριδα

Σε ερώτηση για το αν έγιναν λάθη στα δυο πρώτα παιδιά, δηλαδή τη Μαλένα και την Ίριδα, ο κ. Λέων είπε: «Είμαι από τους πρώτους που έχουν μιλήσει για αστοχίες σε αυτήν την υπόθεση. Και ο λόγος που έχουμε αυτή τη στιγμή απομακρυνθεί από την έναρξη αυτής της υπόθεσης αρκετά είναι γιατί καταρχάς έπρεπε τα πράγματα να μπουν σε μια ορθή διαδικασία και να διορθωθούν οι όποιες αστοχίες υπήρξαν, και σε κάποια τεχνικά θέματα, αλλά κυρίως στις αιτίες θανάτου, στο «διάβασμα» των ευρημάτων».

Κλείνοντας αναφέρθηκε σύμφωνα με το newsbomb.gr στο πότε θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη στο θρίλερ της Πάτρας. «Στο μυαλό των συναδέλφων μου που έχουν πάρει τις εργαστηριακές εξετάσεις ήδη υπάρχει μία κατεύθυνση. Τώρα θα πρέπει να συντάξουν μία έκθεση, που δεν είναι εύκολη, καθώς δεν καταγράφουν απλά τα ευρήματα αλλά πρέπει να τα αποτυπώσουν ακριβώς όπως είναι αλλά και την σκέψη τους στο γιατί οδηγούνται σε αυτές τις αιτίες θανάτου με ασφάλεια καθώς υπήρξαν και δύο αιτίες θανάτου που όπως προ είπαμε ήταν άστοχες.

Δείτε επίσης : Πάτρα βόμβα Κουσουλού : Ο Δασκαλάκης είναι πεπεισμένος για έγκλημα στα αλλά δυο παιδιά

Αφενός θα πρέπει να ανατρέψουν τα προηγούμενα αίτια θανάτου και αφετέρου να δώσουν με ασφάλεια πλέον τις νέες αιτίες θανάτου οι οποίες θα δρομολογήσουν και τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο κ. Λέων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close