Πάτρα: Ιατροδικαστής Λέων  – Η μητέρα δίνει στοιχεία για να λύσουμε τον γρίφο

Πάτρα: Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού- Τι λέει ο κύριος Γρηγόρης Λεών.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, αφού οι πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Μάλιστα, όσο προχωρούν οι έρευνες, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, τόνισε πως η μητέρα των κοριτσιών έχει σκιαγραφήσει τον θάνατό τους.

Πάτρα-Τρία-Παιδιά

Δείτε ακόμη Πάτρα: Aνατριχιάζει η ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων για τον θάνατο των τριών παιδιών

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της».

Και συμπληρώνει:

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τα τρία πρόσωπα που έχει στο μικροσκόπιο της η ΕΛΑΣ

«Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού».

Ο κ. Λέων υπογραμμίζει ότι τα ευρήματα τόσο των παθολογοανατόμων όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός μόνο από την υπόθεση του πρώτου θανάτου που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια».

Ωστόσο, οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει».

Πάτρα-Τρία-Παιδιά

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τι είδε η Τζωρτζίνα; Απίστευτες αποκαλύψεις

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας του τμήματος Ανθρωποκτονιών, σ’ ότι αφορά στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι την χρονική περίοδο που θα γίνουν οι συλλήψεις δε θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών, γεγονός που δημιουργεί αίσθηση.

 

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει κάποια συγκεκριμένα στάδια.

Ιατροδικαστικά, είναι βέβαιο ότι θα βγουν ασφαλέστατα συμπεράσματα. Μιλάμε για τη Τζωρτζίνα, το 9χρονο παιδί και σε αυτό το παιδί είχαμε εγκεφαλοπάθεια. Το πρώτο όργανο που πλήττεται εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος. Η τετραπληγία μπορεί να προκύψει ακόμα και να έχει στερηθεί ελάχιστα λεπτά οξυγόνο το παιδί. Αναμένω τα αποτελέσματα της τρίτης έκθεσης, μας βοήθησε πολύ η οικογένεια με την δημοσιοποίηση των στοιχείων και οι περιγραφές της μητέρας για τον θάνατο των παιδιών», ανέφερε.

«Είναι γεγονός ότι η υπόθεση έχει αναληφθεί από το Ανθρωποκτονιών. Άρα, και μόνο από αυτό, φαίνεται ότι δεν υπάρχει θάνατος από φυσικά αίτια. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι υπάρχει πόλεμος αναρτήσεων στο διαδίκτυο, ειδικά από μία μάνα που έχει χάσει 3 παιδιά. Υπάρχει άμεση και έντονη κινητικότητα, για να πάρουν τις τελευταίες καταθέσεις. Ειθισται στις υποθέσεις που προέρχονται από εγκληματική ενέργεια, ο ύποπτος να καταθέτει τελευταίος. Τα στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια δείχνουν ότι υπάρχει μία εγκληματική ενέργεια και θα λυθεί ο γρίφος», επεσήμανε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

«Δεν υπάρχει ταυτοτικός χαρακτηρισμός για έναν γονιό που έχει χάσει το παιδί του. Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να μείνουμε στα γεγονότα και όχι στις υποθέσεις. Ο ρόλος του να είσαι γονιός είναι δύσκολο. Πριν γίνει κάποιος γονιός, θα έπρεπε να γίνονται κάποιοι έλεγχοι, ψυχολογικού τύπου στους νέους γονείς. Ο γονιός ωριμάζει μέσα από τα παιδιά του», σχολίασε η ψυχολογος Στέλλα Αργυρίου.

«Ακλόνητο συμπέρασμα»

Η Εισαγγελία Αθηνών αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει πριν την 25η Μαρτίου.

Το εύρημα στην Τζωρτζίνα που «δένει» την υπόθεση

Ένα εύρυμα, το οποίο συνδέει το θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στην 9χρονη και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας.

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τα στόματα είναι πολλά που έχουν «ανοίξει»

Την στιγμή που η διπλή έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κλοιό να στενεύει, το εύρημα που προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, σύμφωνα με πληροφορίες, «είναι το πνευμονικό οίδημα».

Εάν και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο εύρημα, οι ιατροδικαστές θα έχουν στα χέρια τους κάτι που θα συνδέει και τους τρεις θανάτους.

Πάτρα-Τζωρτζίνα-Μαμά-Μπαμπάς

Δείτε ακόμη Πάτρα: Η μητέρα ενοχλει συνεχώς την μάρτυρα που θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα

Να σημειωθεί ότι, κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, δεν αναφέρεται προηγηθείσα εξέλιξη πνευμονικού οιδήματος ή κάποιας νόσου ή πάθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της Μαλένας, η οποία κατέληξε, στα καλά καθούμενα, το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019.

Ο συνδετικός κρίκος

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, θεωρείται πλέον ξεκάθαρο ότι στο τέλος της ημέρας οι αρμόδιοι επιστήμονες θα καταφέρουν να συνδέσουν τους τρεις θανάτους, διότι, «όπως χαρακτηριστικά λένε, όλοι επήλθαν εν μέσω πνευμονικού οιδήματος».

«Τι δείχνει έγκλημα»

Η ΤΖωρτζίνα, μετά την ανακοπή που υπέστη στις 11/4/2021, εξετάστηκε από καρδιολόγους και πλήθος άλλων γιατρών, υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις και δεν διαπιστώθηκε καμία παθολογική αιτία ικανή να προκαλέσει αιφνίδια ανακοπή.

Η Μαλένα απεβίωσε στις 13/4/2029, νοσηλευόμενη και ενώ είχαν προηγηθεί εξετάσεις καρδιολογικές, πνευμονολικές και αιματολογικές και καμία εσωτερική παθολογία δεν είχε διαγνωστεί, ικανή να προκαλέσει θάνατο εν μέσω εντόνου πνευμονικού οιδήματος.

Πάτρα-Τζωρτζίνα

Δείτε ακόμη Πάτρα: Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έριξε το Twitter-Τι αποκάλυψε

Η Ίριδα ανευρεύθη στην κούνια της με ένα πανάκι με κηλίδες από αίμα, όπως η ίδια η μητέρα είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο MEGA, και ενώ είχε τραύμα στο εσωτερικό του στόματος.

«Η μητέρα άργησε στην κηδεία της Τζωρτζίνας, γιατί ήταν για καφέ»

Μιλώντας στο MEGA φίλη της οικογένειας ανέφερε τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της οικογένειας πριν και μετά τους θανάτους των παιδιών.

Σοκ προκαλεί επίσης η μαρτυρία της, σύμφωνα με την οποία, η μητέρα καθυστέρησε να πει στην κηδεία της Τζωρτζίνας καθώς πριν είχε πάει να πιει καφέ.

Σύμφωνα με το mega, για τις σχέσεις του ζευγαριού η οικογενειακή φίλη αναφέρει ότι οι καβγάδες του ανδρόγυνου είχαν ξεκινήσει πριν ακόμη τον θάνατο της Μαλένας το 2019.

Σχετικά με την μητέρα αναφέρει ότι πάντα απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ και αυτή και η μητέρα της πίστευαν στα μάγια.

Πάτρα-Μάνος-Ρούλα

Δείτε ακόμη Πάτρα: Αναμένουμε συλλήψεις μέσα στην εβδομάδα για τους θανάτους των τριών παιδιών

«Όταν ρωτούσα τους γονείς για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών μου έλεγαν ότι αυτοί οφείλονταν σε γονιδιακό πρόβλημα και απέφευγαν να απαντήσουν. Ήταν σαν να είχαν χάσει ένα πουκάμισο και όχι ένα παιδί» κατέληξε.

«Κλειδί» η ανάγκη της μητέρας να τοποθετείται δημοσίως

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close