Σεισμος Ευβοια  – Λεκκας : Απαγορεύεται η διέλευση από παλιά σπίτια -Περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό

Την μεγάλη προσοχή των κατοίκων της  Ευβοίας ζητά ο Ο γεωλόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας

Σεισμός στην Εύβοια: Οι εκατό και πλέον μετασεισμοί, ο άγνωστος χαρακτήρας του ακόμα και σήμερα αν ήταν ο κύριος σεισμός, όπως και το μη χαρτογραφημένο ρήγμα, είναι τα δεδομένα δημιουργούν αγωνία σε κατοίκους και σεισμολόγους.

Με δεδομένο ότι η περιοχή δεν ήταν από τις «ύποπτες», οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι προέχει η παρακολούθηση του φαινομένου τις επόμενες ημέρες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ οι κάτοικοι και χθες το βράδυ πέρασαν μία νύχτα αγωνίας.

Δειτε επισης : Κλειστή η Αθηνών -Κορίνθου από Πτώση βράχων

Οι πολίτες που έμεναν σε παλιά, επίφοβα για ζημιές σπίτια, ή σπίτια τα οποία είχαν υποστεί ρωγμές έχουν απομακρυνθεί από αυτά με φροντίδα των Δήμων.

Ωστόσο, στο evima.gr μίλησε εκ νέου ο γεωλόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά για την εξέλιξη του φαινομένου:

«Έχουμε μία πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία, η κατάσταση φαίνεται να εκτονώνεται, παρόλα αυτά δεν σταματά να υπάρχει το ενδεχόμενο για νέο σεισμό μεγέθους 5 ρίχτερ. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόσο οι Δήμοι όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σε επιφυλακή».

Δείτε επίσης : Προσοχή: Νέο Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού-προειδοποιητικά sms θα σταλούν τις επόμενες ώρες

Ο κ. Λέκκας συνέχισε λέγοντας πως, «οι πολίτες που έμεναν σε παλιά, επίφοβα για ζημιές σπίτια, ή σπίτια τα οποία είχαν υποστεί ρωγμές έχουν απομακρυνθεί από αυτά με φροντίδα των Δήμων. Καλούμε τους πολίτες να μην περνούν και από κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές και είναι επίφοβα. Είμαστε σε επιφυλακή και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε την εκτίμηση για τον κύριο σεισμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

 

 

Close