Συγκλονίζουν οι περιγραφές από τη σύλληψη της Εύας Καϊλή : Αυτά τα βρίσκουμε μόνο σε σπίτια ναρκεμπόρων

Εύα Καϊλή: Αποκαλυπτικές περιγραφές από τη σύλληψη της – «Αυτά τα βρίσκουμε μόνο σε σπίτια ναρκεμπόρων»

Με νέο δημοσίευμά της, η Le Soir περιγράφει την επιχείρηση των βελγικών Αρχών που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων κι η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

Ειδική μονάδα της αστυνομίας περίμενε υπονομετικά έξω από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή, για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι – τον σύζυγό της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – καθώς λόγω της ασυλίας της κυρίας Καϊλή δεν μπορούσε να γίνει επιδρομή στο σπίτι, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης : Καραϊβάζ: Κοντά στο να λύσουν την υπόθεση βρίσκονται οι αρχές

Εξηγώντας τον ρόλο του Τζιόρτζι, η βελγική εφημερίδα γράφει ότι πρόκειται για έναν εκ των επικεφαλής της ΜΚΟ «Fight impunity» και έναν από τους βασικούς υπόπτους της επιχείρησης κατά της διαφθοράς που οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν εκείνο το πρωί (σ.σ. της 9ης Δεκεμβρίου) και σχεδίαζαν προσεκτικά από τα μέσα Ιουλίου.

Τον φάκελο χειρίζονταν μετρημένοι στα δάχτυλα ερευνητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης δεν καταγράφηκαν στην εθνική βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας «προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές».

Κρίσιμο πρώτο βήμα για τα μέλη της ομάδας κατά τη διαφθοράς (OCRC) του Βελγίου με επικεφαλής της τον οικονομικό εισαγγελέα Michel Claise ήταν η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του Τζιόρτζι – με όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να τον ακολουθούν από τη στιγμή που έφυγε από το γκαράζ του σπιτιού και τελικά να τον συλλαμβάνουν, «μια σύλληψη που αποτέλεσε την αρχή συνολικά 16 ερευνών στις Βρυξέλλες και τα περίχωρά τους» όπως γράφει η Le Soir.

Δείτε επίσης : Εύα Καϊλή : Η πρώτη αντίδραση της ευρωβουλευτού Τι δηλώνει μέσω του δικηγόρου της

Στο πλαίσιο των ερευνών ελέγχθηκαν τα σπίτια αρκετών βοηθών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αξιωματούχων και πάνω από όλα το σπίτι στις Βρυξέλλες του πρώην ευρωβουλευτή και προέδρου της ΜΚΟ, Fight Impunity, Αντόνιο Παντζέρι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ερευνητές βρήκαν περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά καθώς ο Παντζέρι θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης «που ερευνάται για χρηματοδότηση από ξένο κράτος – εν προκειμένω το Κατάρ – για να επηρεάσει με χρήματα και δώρα πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Στο δημοσίευμα γίνεται – στη συνέχεια – μια σύντομη αναφορά στον Παντζέρι, αλλά και στον Λούκα Βισεντίνι, καθώς και σε ένα τέταρτο άτομο ιταλικής καταγωγής με ενεργό δράση στην κοινότητα των ΜΚΟ, τον «κύριο Τ.». Παράλληλα, σημειώνεται πως έγιναν έρευνες που αφορούσαν τους Βέλγου Ευρωβουλευτές, Μαρί Αρένα και Μαρκ Ταραμπέλα.

Δείτε επίσης : Σπάνια θερμή εισβολή πριν τα Χριστούγεννα-Έχει συμβεί τρεις φορές από το 1963 λένε οι ειδικοί

Μέχρι το μεσημέρι η επιχείρηση ήταν ήδη επιτυχής. Είχαν ανακαλυφθεί χρήματα και είχαν κατασχεθεί αρκετά terabytes ψηφιακών δεδομένων. Παράλληλα είχαν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνο και ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ αρκετά γραφεία βοηθών είχαν σφραγιστεί για περαιτέρω έλεγχο, σημειώνει η Le Soir.

Ο πατέρας της Καϊλή και η «συνηθισμένη» βαλίτσα που ήταν γεμάτη… 50ευρα

Η επόμενη σκηνή που περιγράφει η βελγική εφημερίδα καταγράφεται έξω από το ξενοδοχείο «Sofitel» στις Βρυξέλλες με πρωταγωνιστή τον πατέρα της Εύας Καϊλή:

«Ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν για λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες. Ο πεθερός του Φραντσέσκο Τζιόρτζι κρατά μια συνηθισμένη βαλίτσα μόνο που ήταν γεμάτη χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τον προσήγαγε η ομάδα της αστυνομίας»

Η βελγική εφημερίδα υποστηρίζει σύμφωνα με το dikaiologitika.gr ότι μετά από όσα συνέβησαν έξω από το ξενοδοχείο με τον πατέρα της κυρίας Καϊλή κρίθηκε ότι θα μπορούσε να αρθεί η ασυλία που απολάμβανε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δειτε επίσης : Μαρούσι : Για εγκλημα πάθους μιλά ο δικηγόρος της 17χρονης για την δολοφονία της 22χρονης

«Άμεσα αποφασίστηκε η κινητοποίηση μιας ομάδας αστυνομικών που συμμετείχαν στις πρωινές έρευνες, της 9ης Δεκεμβρίου. Μαζί τους ήταν ο επικεφαλής οικονομικός εισαγγελέας της επιχείρησης. Η έρευνα στο σπίτι μιας εκ των 14 αντιπροέδρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν ήταν προγραμματισμένη. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη έκπληξη», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ευρήματα που βρίσκουμε σε σπίτια ναρκεμπόρων»

Στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν τσάντες και σακίδια με μετρητά:

«Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών», λέει μια πηγή στη Le Soir.

«Τα μετρητά είναι σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο ακριβές ύψος του ποσού καθώς τα χρήματα εστάλησαν για ανάλυση στα εργαστήρια. Αλλά από συγκλίνουσες πηγές προκύπτει με συντηρητικές εκτιμήσεις ότι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ στις βαλίτσες του πατέρα της Εύας Καϊλή και 150.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Δείτε επίσης : Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά απο άγριο ξύλο σε σχολείο

Η Le Soir επισημαίνει, επίσης, ότι «ακόμα καλύτερα (ή χειρότερα ανάλογα την οπτική) το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επιπλωμένο με δώρα που είχαν την υπογραφή της χώρας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς: μετάλλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από το Κατάρ. Τόσα στοιχεία για τα οποία το ζευγάρι Καϊλή – Τζιόρτζι και ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις το Σαββατοκύριακο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

 

Close