Θεσσαλονίκη: Παιδί 3 χρονών παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς.Η απάντηση της παιδιάτρου

Σας μεταφέρουμε αυτούσια την είδηση, όπως εξομολογήθηκαν οι γονείς στο star. Σε καμία περίπτωση εμείς στο daddy-cool.gr δεν είναι σκοπός μας να ενοχοποιήσουμε τα εμβόλια που είμαστε όλοιμας υπέρ αυτών.

Επικοινωνώντας με τη προσωπική μας παιδίατρο, μας είπε πως παρόλο που δεν γνωρίζει το περιστατικό προσωπικά, την παράλυση μπορεί να τη δημιουργήσει και μια γρίπη,ακόμα και μια απλή ίωση οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη απάντηση των γιατρών.

Επίσης η παιδίατρος κ. Άννα Παρδάλη, η οποία ήταν στο πλευρό του μικρού Χρήστου κατά την διάρκεια της αεροδιακομιδής του με ελικόπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού προς Θεσσαλονίκη,ζητά να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και σε καμία περίπτωση να μην δαιμονοποιηθούν τα εμβόλια για την ταλαιπωρία που πέρασε η οικογένεια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παρδάλη στο Infokids.gr: «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το παιδί παρέλυσε από το εμβόλιο. Αλλά επειδή δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, δεν μπορεί αν αποκλειστεί ούτε αυτό. Το παιδί εμφάνισε μια άτυπη εγκεφαλίτιδα αυτοάνοσου χαρακτήρα, η οποία μπορεί να προέκυψε από οτιδήποτε, ακόμα και μία απλή ίωση που πέρασε το παιδί και έκανε μία καθυστερημένη αντίδραση. Αυτό μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως εμβολιασμού. Δεν στοιχειοθετήθηκε, λοιπόν, ότι φταίει το εμβόλιο, γιατί είναι δύσκολο σε τόσο μη τυπικές εγκεφαλίτιδες να βρεις την αιτία.»

Η γιατρός τόνισε, ότι «η νόσος της ανεμοβλογιάς έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες να προκαλέσει τα ίδια συμπτώματα, αν επιλέξει κανείς να μην εμβολιαστεί κατά αυτής.»

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Παρδάλη υπογράμμισε, ότι παρά την τεράστια ταλαιπωρία του, το παιδί θα πάει πολύ καλά και θα επανέλθει πλήρως στην υγεία του.

Και ζήτησε να σταματήσει η αναπαραγωγή της είδησης, γιατί περισσότερο κακό κάνει παρά καλό.

διαβάστε λοιπών τη παρακάτω είδηση:

Δύσκολες μέρες πέρασε ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που παραλίγο να χάσει το τριών ετών παιδί τους από το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς. Οι συνεχείς λάθος ιατρικές διαγνώσεις δημιούργησαν παράλυση στο παιδί.

 

Η μητέρα του τρίχρονου Χρήστου μίλησε στο star για την ασύλληπτη περιπέτεια που βιώνει μαζί με τον σύζυγό της, σε κέντρο αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης, μετά από τις απανωτές και λανθασμένες, όπως καταγγέλλει, διαγνώσεις των γιατρών.

«Κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ανεμοβλογιάς, στο πρώτο δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα, στο δεύτερο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το παιδί έχασε την κινητικότητα του και μονίμως νύσταζε, ώσπου μία μέρα μας τηλεφώνησαν από το σχολείο του και μας είπαν να πάμε να το πάρουμε, διότι κοιμάται στο θρανίο δεν μπορούμε να το κάνουμε κάτι. Τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας βγάλανε τρελούς. Αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία ιδιωτική κλινική όπου και διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και κάναμε εγχείρηση», δήλωσε στο Star η μητέρα του τρίχρονου.

Το παιδί όχι μόνο δεν συνήλθε, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έτσι αναγκάστηκε με αεροδιακομιδή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας.

«Έσωσαν το παιδί μου εκεί μας έδωσαν φάρμακα, το έσωσαν το παιδί», δήλωσε ο πατέρας του μικρού Χρήστου.

 

Η ιστορία του μικρού Χρήστου
Ο Γολγοθάς του μικρού Χρήστου ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Οι γονείς του αντέδρασαν αστραπιαία όταν αντιλήφθηκαν πως το παιδί τους, όχι μόνο δεν μπορούσε να κουνήσει τα άκρα του, αλλά σταμάτησε και να μιλάει.

Τελικά μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, το παιδί μπήκε στην εντατική μονάδα για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σήμερα να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να αρχίσει πάλι να μιλάει και να κινήσει σωστά τα χέρια του.

Πάντως, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι σπάνιες και μεμονωμένα περιστατικά.

Οι γονείς πρόκειται να κινηθούν νομικά, ενώ ήδη έχουν απευθυνθεί σε ένα σύνδεσμο με τέτοια ιατρικά λάθη.

Πηγή dikaiologitika.gr

 

Close