6 έξυπνα κόλπα με λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας - Θα λάμψει!

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι υψίστης σημασίας σε ένα νοικοκυριό. Όταν ένας φούρνος είναι καθαρός, είναι σίγουρο ότι το φαγητό που θα σερβίρετε στην οικογένειά σας θα είναι άκρως υγιεινό. Ένας βρώμικος φούρνος βλέπετε, επηρεάζει πολύ την ποιότητα και τη γεύση των φαγητών που ψήνουμε σε αυτόν. Πως όμως μπορούμε να καθαρίσουμε τον φούρνο με ένα με λεμόνι;

Επίσης, είναι αντιαισθητικό για τους καλεσμένους σας, να έρχονται σπίτι και να βλέπουν έναν βρώμικο φούρνο. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο την κατά τα άλλα περιποιημένη κουζίνα σας. Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα που υπόσχονται καθαρούς φούρνους.

Παρόλα αυτά, τα προϊόντα αυτά είναι τις περισσότερες φορές ακριβά. Δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν γιατί έχουν πιο σημαντικά έξοδα μέσα στο μήνα. Εκτός αυτού, γιατί να επιλέξεις ένα προϊόν, το οποίο είναι γεμάτο χημικά, την ίδια στιγμή που με ένα απλό λεμόνι, έχεις τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα;

Δείτε ακόμα Οι τρεις λόγοι που έχεις κατσαρίδες στη κουζίνα σου και πως να τις ξεφορτωθείς

Αποφασίσαμε λοιπόν παρακάτω, να μοιραστούμε μαζί σας 6 έξυπνα κόλπα καθαρισμού με λεμόνι, που θα κάνουν τον φούρνο σας να λάμψει. Βαθύς καθαρισμός, που σκοτώνει μικρόβια και εξουδετερώνει δύσκολους λεκέδες, με σύμμαχό σας, το λεμόνι. Διαβάστε παρακάτω:

Πρώτο έξυπνο κόλπο με λεμόνι

Το πρώτο έξυπνο κόλπο είναι πολύ αποτελεσματικό όσων αφορά τους λεκέδες και τις άσχημες οσμές του φούρνου. Η αντιμικροβιακή του δράση είναι δεδομένη, διότι το λεμόνι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Κόβετε λοιπόν ένα λεμόνι στα δυο.

Ξεκινάτε με τα κομμάτια λεμονιού, να περνάτε όλη την επιφάνεια του φούρνου, τρίβοντας ελαφρώς. Θα πρέπει να είστε σίγουροι, ότι αφήνετε και λίγο χυμό λεμονιού στα σημεία. Στη συνέχεια, προσθέτετε μαγειρική σόδα στις λεμονόκουπες και τις τοποθετείτε στον φούρνο.

Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε τις λεμονόκουπες να δράσουν για μια ολόκληρη μέρα. Η μαγειρική σόδα, έχει την τάση να απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Το επόμενο πρωί, καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου με ένα καθαρό βρεγμένο πανί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο ξίδι, για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όσων αφορά τις δυσάρεστες οσμές.

6 έξυπνα κόλπα με λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας - Θα λάμψει!

Photo via: politisonline.com

Δεύτερο έξυπνο κόλπο

Η συγκεκριμένη μέθοδος βοηθάει περισσότερο στην απολύμανση του φούρνου, πάρα στον καθαρισμό του. Στύβετε δυο λεμόνια και αναμιγνύετε τον χυμό του με λίγο νερό. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το υγρό σε ένα μπολ, το αφήνετε να βράσει και έπειτα το κλείνετε στον φούρνο μέχρι να κρυώσει.

Δείτε ακόμα Πως μπορούμε να φυτέψουμε την δική μας λεμονιά στο μπαλκόνι; Δείτε τον τρόπο!

Η δεύτερη εναλλακτική, είναι να τοποθετήσετε το υγρό σε ένα μπολ ειδικό για φούρνους και να ανάψετε τον φούρνο σας στους 250 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα. Και στις δυο περιπτώσεις, οι υδρατμοί που θα βγουν από το σκεύος, θα γεμίσουν άρωμα λεμονιού τον φούρνο σας και θα σκοτώσουν τα μικρόβια.

Μόλις έχει κρυώσει το σκεύος και στις δυο περιπτώσεις, το βγάζετε από τον φούρνο και καθαρίζετε το εσωτερικό του με ένα βρεγμένο πανί, από τους υδρατμούς.

6 έξυπνα κόλπα με λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας - Θα λάμψει!

Photo via: mothersblog.gr

Τρίτο έξυπνο κόλπο με λεμόνι

Και σε αυτή την περίπτωση το λεμόνι και η μαγειρική σόδα, σου υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Στύψε λίγο χυμό λεμονιού και πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα. Οι ποσότητες θα πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να δημιουργήσεις από αυτά τα δυο υλικά μια πάστα.

Στη συνέχεια, παίρνεις την πάστα λεμονιού και μαγειρικής σόδας και την τοποθετείς πάνω στους δύσκολους λεκέδες. Την αφήνεις να δράσει για μιάμιση ώρα και στη συνέχεια την αφαιρέσεις με ένα βρεγμένο πανί.

Αν οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολοι, μπορείς να βοηθήσεις την πάστα σου να δράσει ακόμη πιο αποτελεσματικά, τρίβοντας το σημείο μετά από μιάμιση ώρα, με ένα σφουγγάρι.

6 έξυπνα κόλπα με λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας - Θα λάμψει!

Photo via: kotsovolosblog.gr

Τέταρτο έξυπνο κόλπο

Για βαθύ καθαρισμό του φούρνου και πλήρης αφαίρεση των δύσκολων λεκέδων, αυτό το έξυπνο κόλπο καθαρισμού με λεμόνι, θα σας λύσει τα χέρια. Πρόσθεσε τρία κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι και πρόσθεσε νερό κουταλιά – κουταλιά – μέχρι το μείγμα σου να γίνει μια πάστα.

Δείτε ακόμα Οι 10 άγνωστες χρήσεις του κορν φλάουρ που ούτε που τις φανταζόσουν!

Στη συνέχεια, απλώνεις την συγκεκριμένη πάστα από άκρη σ’ άκρη σε όλο τον φούρνο σου και αφήνεις το μείγμα να δράσει από 4 ώρες μέχρι και όλο το βράδυ. Αφού περάσει το χρονικό όριο, καθαρίζεις την πάστα με ένα χαρτί και στη συνέχεια βουτάς ένα σφουγγάρι σε χλιαρό ή ζεστό νερό με σαπούνι και τρίβεις καλά το εσωτερικό του φούρνου.

6 έξυπνα κόλπα με λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας - Θα λάμψει!

Photo via: topontiki.gr

Πέμπτο έξυπνο κόλπο με λεμόνι

Καθάρισε αποτελεσματικά τις σχάρες του φούρνου από τα υπολείμματα με το εξής έξυπνο κόλπο. Σε μια λεκάνη, πρόσθεσε νερό, χυμό από ένα λεμόνι και δυο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Άφησε τις σχάρες να μουλιάσουν στη λεκάνη για 4 ώρες και στη συνέχεια τρίψε ‘τες με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι.

6 έξυπνα κόλπα με λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας - Θα λάμψει!

Photo via: mothersblog.gr

Έκτο έξυπνο κόλπο

Το συγκεκριμένο έξυπνο κόλπο είναι ιδανικό για τον φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ειδικό για φούρνους μικροκυμάτων, πρόσθεσε νερό, χυμό από δυο λεμόνια, μερικές ολόκληρες φέτες λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας.

Τοποθέτησε το μπολ μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και θέσε το σε λειτουργιά για 3-4 λεπτά. Μόλις λήξει, ο φούρνος σου θα μυρίζει λεμόνι κι εσύ μπορείς να καθαρίσεις εύκολα τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι και λίγο νερό. Η μαγειρική σόδα, θα τους έχει μαλακώσει αποτελεσματικά.

6 έξυπνα κόλπα με λεμόνι για να καθαρίσετε τον φούρνο σας - Θα λάμψει!

Photo via: zewa.net

Close