6 χρήσεις για το νερο απο το ρύζι που σίγουρα δε ξέρεις

Το ρυζόνερο είναι το θολό νερό που απομένει μετά το πλύσιμο ρυζιού σε ένα μπολ, ή το περισσευούμενο νερό από το μαγείρεμα του ρυζιού. Όποια μέθοδο και αν προτιμάτε, το ρυζόνερο μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ξεχωριστό δοχείο και να μπει στο ψυγείο,ώστε να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από θεραπείες ομορφιάς και υγείας.

ρυζόνερο

 

photo view pinterest

Μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις για το ρυζόνερο είναι για προσώπο. Απλά εφαρμόστε το νερό κατευθείαν στο πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι, ή πλύντε το πρόσωπό σας με αυτό και μετά ξεβγάλτε με κρύο νερό. Κάτε το κάθε μέρα για υγιέστερο, λαμπερό δέρμα και καθαρούς πόρους.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  το ρυζόνερο για να ανακουφιστείτε από τα ηλιακά εγκαύματα, ως μάσκα για τα μαλλιά σας, για να καταπραΰνετε το στομάχι σας και για να κολλάρετε τα βαμβακερά πουκάμισα σας.

Για να φτιάξετε ρύζόνερο απλά βράστε λευκό ρύζι σε μπόλικο νερό και έπειτα σουρώστε το σε ένα μπουκάλι και αφήστε το κρυώσει.

Άλλος ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να ρίξετε σε ένα μπολ με ωμό ρύζι βραστό νερό, και να το αφήσετε μέχρι το ρύζι να βγάλει τα συστατικά του.Σουρώστε το και αποθηκεύθστε το σε ένα μπουκάλι.

ρυζόνερο

 

photo view pinterest

Στομαχόπονος-Διάρροια

ρυζονερο

photo view pinterest

Πιείτε ένα μικρό ποτήρι ρυζόνερο κάθε 3-4 ώρες μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν.Μπορείτε επίσης να πίνετε ένα ποτήρι κάθε πρωί για πρόληψη και ενέργεια.

Καθαριστικό προσώπου

skincare

Βρέξτε ένα βαμβάκι με ρυζόνερο και απλώστε το στο πρόσωπο σας.Είναι επίσης ιδανική λύση για την ακμή.

Έκζεμα

Βυθίστε ένα βαμβακερό πανί στο ρυζόνερο και τοποθετήστε το πάνω στο έκζεμα.Αφήστε το μερικά λεπτά να δράσει και μετά αφήστε το δέρμα να στεγνώσει μόνο του.

Έγκαυμα από τον ήλιο

Sunburned

 

photo view pinterest

Απλώστε μια παγωμένη κομπρέσα ρυζόνερου στην πληγείσα περιοχή.

Μάσκα μαλλιών

ρυζονερο

 

photo view pinterest

Βρέξτε καλά τα μαλλιά σας με ρυζόνερο και αφληστε να δράσει 10 λεπτά πριν τα ξεβγάλετε.

Κολλαριστά ρούχα

ρυζονερο

 

Δες εδώ πολλά πολλά εξύπνα κόλπα που θα σε συναρπάσουν

 

photo view pinterest

Θέλετε κολλαριστά ρούχα με απόλυτα φυσικό τρόπο;Βυθίστε τα ρούχα στο ρυζόνερο και απλώστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν.

 

Close