πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

7 πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας .Μπορεί να μην το φανταζόσασταν αλλά αυτά τα 7 πράγματα μπορούν να διαταράξουν σημαντικά τον κύκλο του ύπνου σας.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το ανθρώπινο σώμα. Βοηθάει στην ψυχική αλλά και σωματική υγεία. Ο κύκλος του ύπνου, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα περιγράφει τις ώρες που κοιμάται ένας άνθρωπος κάθε μέρα σταθερά.

Δηλαδή 8 ώρες το βράδυ και ίσως 1 ώρα το μεσημέρι. Όταν λέμε ότι διαταράσσεται ο κύκλος του ύπνου, εννοούμε ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα τις ώρες που υπό κανονικές συνθήκες θα κοιμόσασταν, πλέον δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή κοιμάστε ανήσυχα.

Τι θα μπορούσε να επηρεάσει τον κύκλο του ύπνου εκτός από τον καφέ ή το άγχος; Υπάρχουν 7 πράγματα που δεν περιμένατε αλλά είναι σε θέση να επηρεάσουν και να διαταράξουν τον κύκλο του ύπνου σας. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω: 

 Πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας: Συνθετικά κλινοσκεπάσματα

Τα κλινοσκεπάσματα από φυσικά υλικά επιδρούν ήπια στο δέρμα και παγιδεύουν την υγρασία. Αντιθέτως τα συνθετικά κλινοσκεπάσματα, σε πολλές περιπτώσεις απορροφούν ζέστη και επιδρούν αρνητικά με αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα.

Έτσι καταλήγετε να γυρνάτε όλο το βράδυ στον ύπνο σας ή να έχετε ξαφνικές εφιδρώσεις που σας ξυπνούν και σας κάνουν να ξεσκεπάζεστε και να σκεπάζεστε διαρκώς. Επίσης μπορεί κάποια στιγμή να βρείτε σπυράκια στην επιδερμίδα σας εξαιτίας τους και τα συνθετικά κλινοσκεπάσματα δεν επιτρέπουν στο δέρμα να “αναπνέει”.

πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

Πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας: Αιθέρια έλαια

Αν και ορισμένα αιθέρια έλαια μας βοηθούν να ηρεμήσουμε, όπως η λεβάντα, πολλά από αυτά κάνουν το αντίστροφο. Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους.

Επιπλέον, αν είστε από τους ανθρώπους που ψεκάζουν αιθέρια έλαια απευθείας στο μαξιλάρι σας, θυμηθείτε ότι ορισμένα έλαια μπορούν να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα. Οι ορμόνες σας μπορεί επίσης να επηρεαστούν, επομένως ένας διαταραγμένος κύκλος ύπνου μπορεί να προκληθεί από μια ορμονική ανισορροπία.

πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

Πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας: Προβλήματα θυρεοειδούς

Όσοι έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τείνουν να υποφέρουν από υπνική άπνοια (παύσεις στην αναπνοή). Μπορεί να προκαλέσει τακτικά ξυπνήματα, επομένως μετά από έναν βραδινό ύπνο, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι αντί να έχετε ενέργεια. Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς συχνά οδηγεί σε διαταραχή και των κιρκάδιων ρυθμών.

πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

Πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας: Ανεπάρκεια μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που επηρεάζει την ικανότητά σας να κοιμάστε. Εάν το σώμα σας δεν έχει αυτό το θρεπτικό συστατικό, μπορεί να δυσκολευτείτε να χαλαρώσετε.

Δείτε ακόμα Ύπνος με ανεμιστήρα: Πως μπορεί να βλάψει την υγεία μας και τρόποι προστατευθούμε

Εκτός αυτού, οι μυϊκές συσπάσεις ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών προκαλούνται επίσης από τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συμπληρώματα χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία των αϋπνιών.

πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

Πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας: Φυτά

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν βάζετε φυτά στην κρεβατοκάμαρά σας. Ορισμένα οικιακά φυτά μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Εάν πάσχετε από άσθμα, ορισμένα φυτά μπορούν να διεγείρουν τα συμπτώματα.

Επιπλέον, η μούχλα ή άλλα βακτήρια στο έδαφος μπορεί να προκαλέσουν βλάβη και, ως εκ τούτου, να επιδεινώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

Πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας: Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το σύνδρομο συνήθως χαρακτηρίζεται από την επιθυμία να κινήσετε τα άκρα σας λόγω των δυσάρεστων αισθήσεων στα πόδια σας. Αναγκάζεστε να ξυπνήσετε για να σταματήσετε να τινάζετε τα πόδια σας, να μυρμηγκιάζεστε ή να αισθάνεστε καψίματα στα πόδια.

Δείτε ακόμα Napping: Πόσο βοηθάει ο σύντομος ύπνος στον οργανισμό μας;

Διαφέρει σε ένταση και είναι πιο συχνό σε άτομα γύρω στα πενήντα. Το σύνδρομο μπορεί να είναι είτε η αιτία διαταραχής του ύπνου είτε παρενέργεια του.

πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

Πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας: Κοιμάμαι με αναμμένη τη θερμάστρα

Το βράδυ, η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει ελαφρώς για να δώσει το σήμα ότι είναι ώρα να κοιμηθούμε. Ωστόσο, εάν υπάρχει μια θερμάστρα ανοιχτή στην κρεβατοκάμαρα, το σώμα σας μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι είναι ώρα για ύπνο.

Επιπλέον, οι θερμάστρες παράγουν πολύ μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία μας σε μεγάλες ποσότητες.

πράγματα-που-μπορούν-να-διαταράξουν-τον-ύπνο-σας-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close