Το κόλπο για να κρατάνε τα κεριά σας το διπλό χρόνο.Δεν θα το πιστεύετε!
Μου αρέσει  πολύ να χουχουλιάζω  στο καναπέ με την Ηρώ και το Χρήστο (όταν βρίσκομαι σπίτι μου! ) και να ανάβω κεριά!Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως τα κεριά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια!
Η μαμά μου με έσωσε με αυτο το κόλπο που μου είπε.Διαρκούν το διπλό χρόνο.Ποιο είναι αυτό το κόλπο;Αν φυλάξετε τα κεριά στο ψυγείο μερικές ώρες πριν τα ανάψετε, δε θα πιστεύετε πόσο θα κρατήσουν επίσης ένα  κερί για να έχει .την… ζωή που του αξίζει και να το χαρείτε και εσείς είναι η πρώτη φορά που θα το ανάψετε. Ένα κερί 190 γραμμαριων ,μπορεί να έχει διάρκεια 60 ωρών. Αυτό όμως μόνο αν γίνει σωστή χρήση.«Όταν ανάψετε το κερί πρώτη φορά, αφήστε το να καίει για τουλάχιστον δυο με τρεις ώρες» συμβουλεύει. Με αυτό τον τρόπο το κερί θα καεί ομοιόμορφα και δεν θα κάνει «τούνελ». Με τον όρο τούνελ, αναφέρονται στην περίπτωση που στα τοιχώματα παραμένει όγκος κεριού, ενώ στο κέντρο του δημιουργείται μια βαθύτερη τρύπα. Αν κάψετε το κερί αρκετά την πρώτη φορά, τότε θα διασφαλίσετε πως το κερί θα καίει για περισσότερο καιρό.

Έχετε το νου σας στο φιτίλι του κεριού

Ένα ακόμη μυστικό για να διαρκέσει περισσότερο το κερί είναι το φιτίλι. Αρχικά, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Diptyque, θα πρέπει να φροντίσετε να κόψετε το φιτίλι στα τρία περίπου χιλιοστά από την επιφάνεια του κεριού. Αυτός είναι ο τρόπος να συντονίσετε καλύτερα τον χρόνο που εξατμίζεται το κερί, με τον χρόνο που απαιτείται για να καεί το φιτίλι.

Επιπλέον, καλό είναι κάθε φορά που σβήνετε ένα κερί και πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά, να κόβετε και πάλι το παραπανίσιο καμένο φιτίλι. Αυτό είναι και ο λόγος, το μήκος του φιτιλιού, που μαυρίζει το δοχείο του κεριού όταν το ανάβουμε για δεύτερη και τρίτη φορά.

και αν δεν θελετε να σταζουν δειτε και εδω το φοβερο τιπ!

 

 

Close