7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα _

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα ! Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, όμως το γάλα δεν είναι σημαντικό μόνο για την διατροφή μας. Έχει 7 απίστευτες χρήσεις, που θα κάνει το γάλα να μας σώσει την μέρα και να μας λύσει τα χέρια.

Το γάλα εκτός από τις συνταγές και τα σνακ μας, μπορεί να είναι χρήσιμο και για άλλες χρήσεις. Μπορεί το γάλα να επουλώσει πληγές ή να διορθώσει έπιπλα και δερμάτινες επιφάνειες. Γενικότερα το γάλα έχει πολλές χρήσεις και σήμερα θα δούμε τις 7 πιο χρήσιμες χρήσεις του γάλατος.

Δείτε ακόμα Ληγμένα προϊόντα :9 εναλλακτικοί τρόποι να τα χρησιμοποιήσεις

Ένα άρθρο πολύ χρήσιμο αφού γάλα έχουν οι περισσότεροι από εμάς ήδη στο ψυγείο μας και είναι πολύ σημαντικό να λύνουμε, καθημερινά προβλήματα οικονομικά και χωρίς, να χρησιμοποιούμε χημικά. Είστε έτοιμοι; Διαβάστε παρακάτω: 

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα:  Χρησιμοποιήστε γάλα για να ανακουφίσετε τα μάτια σας όταν τσούζουν.

Πολλές φορές έχει τύχει να τσούζουν τα μάτια μας. Είναι κάτι πολύ ενοχλητικό που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πάντα τόσο γρήγορα. Μπορείτε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση να πλύνετε πρώτα το πρόσωπό σας με γάλα. Ξεβγάζετε με νερό.

Αν δεν δείτε ακόμη αποτελέσματα, μπορείτε να βάλετε μία μικρή ποσότητα γάλακτος στο μάτι που τσούζει. Ξεβγάζετε με νερό και τα μάτια σας θα ηρεμήσουν σχεδόν αμέσως.

7 διαφορετικές _χρήσεις_ για το γάλα_

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα: Χρησιμοποιήστε το γάλα ως λίπασμα.

Το γάλα χρησιμοποιούνταν ως λίπασμα την παλιά εποχή και υπάρχουν μερικοί σημαντικοί λόγοι που γινόταν αυτό. Πρώτον, βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών. Στη συνέχεια, αποτρέπει τις ελλείψεις ασβεστίου και καταπολεμά το ωίδιο. Μπορεί επίσης να εμποδίσει το φυτό από το να αναπτύξει ασθένειες.

Ρίξτε γάλα γύρω από τη βάση του φυτού έτσι ώστε οι ρίζες να το απορροφούν αργά ή τοποθετήστε ένα μπουκάλι με γάλα, ανάποδα στο έδαφος. Ωστόσο, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αναμιγνύετε γάλα με άλλα λιπάσματα. Εάν οι χημικές ουσίες αναμειχθούν με το γάλα, μπορούν πραγματικά να αντισταθμίσουν τα οφέλη του γάλακτος.

χρησιμοποιήστε_γάλα_σαν_λίπασμα_

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα: Μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας με γάλα.

Η χρήση γάλακτος στα μαλλιά σας θα τα βοηθήσουν να δυναμώσουν και να είναι πιο λαμπερά. Επίσης θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να ισιώσουν πιο εύκολα. Χρειάζεστε απλώς μια χτένα, ένα μπουκάλι ψεκασμού και 1/3 φλιτζάνι γάλα.

Μόλις γεμίσετε το μπουκάλι, ξεκινήστε τον ψεκασμό, το μασάζ και το χτένισμα των μαλλιών σας. Δώστε στα μαλλιά σας λίγο χρόνο για να απορροφήσουν το γάλα και στη συνέχεια ξεπλύνετε έτσι ώστε να μην έχουν κακή μυρωδιά αργότερα. Αυτή η πρακτική βοηθάει τα σπαστά μαλλιά και όχι τα πολύ σγουρά.

ισιώστε τα μαλλιά_με_γάλα_ 7 διαφορετικές_ χρήσεις _για το γάλα_

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα: Μπορείτε να φτιάξετε μπογιά με γάλα.

Το γάλα είναι το κύριο συστατικό στην παραγωγή χρωμάτων, διότι λειτουργεί ως συνδετικό υλικό για χρωστικές ουσίες. Στην πραγματικότητα, το χρώμα του γάλακτος χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο.

Τα άλλα συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτόν τον τύπο χρώματος είναι λεμόνι, κόσκινο, πανί και ακρυλικό χρώμα ή ξηρή χρωστική ουσία. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε γρήγορα, ώστε να μην χαλάσει. Η ξινή μυρωδιά των τοίχων θα εξαφανιστεί μόλις στεγνώσουν.

σπιτική μπογιά_για_τους_τοίχους_με_γάλα_

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα: Χρησιμοποιήστε γάλα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.

Το γάλα δεν είναι μόνο καλό για τα μαλλιά μας, αλλά και για το δέρμα μας. Έτσι, αντί να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα για την αφαίρεση του μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε γάλα. Απλώστε λίγο γάλα στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια σκουπίστε το με λίγο βαμβάκι ή ένα πανί.

Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι οι πρωτεΐνες και το λίπος στο γάλα μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο βοηθώντας το να διατηρήσει την υγρασία.

αφαιρέστε_το_μακιγιάζ_με_γάλα_

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα για να μειώσετε τη φλεγμονή του τσιμπήματος από τα έντομα.

Η πρωτεΐνη στο γάλα θα καταπραΰνει το δέρμα μετά από το τσίμπημα κουνουπιών. Αλλά μην χρησιμοποιείτε μόνο γάλα. Ανακατέψτε το με νερό, μουλιάστε ένα μαντήλι και απλώστε το στη φλεγμονή. Το ίδιο μείγμα γάλακτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα ηλιακά εγκαύματα.

ανακουφιστείτε_από_τα_τσιμπήματα από έντομα_με_γάλα_

7 διαφορετικές χρήσεις για το γάλα: Χρησιμοποιήστε γάλα για να καθαρίσετε δερμάτινες επιφάνειες.

Είτε θέλετε να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα, τον καναπέ ή τα παπούτσια σας, το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους λεκέδες και τις γρατζουνιές. Είναι υπέροχο γιατί όχι μόνο είναι μια φθηνή λύση, αλλά δεν αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το  υλικό.

Ωστόσο, μόλις σκουπίσετε το λεκιασμένο σημείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει την περιοχή με ένα διαφορετικό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό γάλα και να αποφύγετε μια άσχημη μυρωδιά.

καθαρίστε_τις_δερμάτινες_επιφάνειες_με_γάλα_

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

Close