Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος! Τα τρόφιμα αυτά είναι τα αγαπημένα μας και πολλές φορές τα έχουμε μαγειρέψει για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Όμως φαίνεται πως οι περισσότεροι από εμάς τόσα χρόνια τα μαγειρεύουμε λάθος.
Στο σημερινό άρθρο συγκεντρώσαμε 12 τρόφιμα που εδώ και πολλά χρόνια τα μαγειρεύουμε λάθος. Η μαγειρική άλλωστε δεν είναι απλή υπόθεση. Η μαγειρική έχει τους δικούς της κανόνες και όταν μερικά τρόφιμα τα μαγειρεύουμε λάθος, αυτά τα τρόφιμα χάνουν από γεύση και ίσως από διατροφική αξία.
Δείτε ακόμα Μοσχαρίσια μπριζόλα: Όλα τα μυστικά για τον σωστό τρόπο μαγειρέματος
Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα δούμε ποια είναι αυτά τα τρόφιμα που συνήθως μαγειρεύουμε λάθος και ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τα μαγειρέψουμε. Διαβάστε παρακάτω:
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος : Μαγειρεύουμε λάθος τα καλαμάρια
Μπορεί να μην το ξέρατε όμως οι σεφ βάζουν τα καλαμάρια για περίπου 50-60 δευτερόλεπτα να βράσουν ή τα ζεματίζουν με βραστό νερό. Υπό άλλες συνθήκες τα καλαμάρια, γίνονται λάστιχο και δεν τρώγονται. Όταν λοιπόν φτιάχνετε καλαμάρια πρέπει να βράσετε και να συνεχίσετε να τα μαγειρεύετε για 30-40 λεπτά. Έτσι θα γίνουν πολύ μαλακά.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος_Μπριζόλα_ Πως πρέπει να μαγειρεύουμε την μπριζόλα
Άλλο ένα tip που δεν γνωρίζαμε είναι ότι όταν μαγειρεύουμε την μπριζόλα δεν πρέπει να την κόβουμε σε κομμάτια αμέσως για να την φάμε. Το ζεστό κρέας έχει πολλούς χυμούς και αν το κόψετε καυτό, υπάρχει περίπτωση να το στεγνώσετε τελείως. Έτσι πρέπει να αφήσετε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 με 10 λεπτά μετά το μαγείρεμα.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τρώμε ριζότο;
Ο Dave Lowry είναι κριτικός φαγητού και συμβουλεύει να τρώμε το ριζότο με ένα κουτάλι ξεκινώντας από την άκρη του πιάτου και αργά να κατευθυνόμαστε προς το κέντρο. Έτσι διατηρούμε το πιάτο ζεστό για περισσότερη ώρα.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος Κεφάλαιο: ζυμαρικά
Τις περισσότερες φορές ρίχνουμε στον νεροχύτη όλο το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά μας. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να κρατάμε μισό ποτήρι νερό και σε αυτό το νερό να προσθέτουμε την σάλτσα. Το αλμυρό νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά θα δώσει άρωμα στην σάλτσα μας και θα την κάνει πιο πυκνή.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος: Ακτινίδια
Πρέπει να ξέρετε ότι οι φλούδες των ακτινίδιων έχουν πολύ μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Συγκεκριμένα έχει δύο φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και τρεις φορές περισσότερες ίνες από την σάρκα τους. Είναι καλύτερο λοιπόν να τρώτε τα ακτινίδια με την φλούδα.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος: Πως πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο;
Το μπρόκολο είναι μία αγαπημένη σαλάτα. 100 γραμμάρια μπρόκολου λοιπόν καλύπτουν την καθημερινή ανάγκη για βιταμίνη C. Οπότε εκτός από μία νόστιμη σαλάτα είναι και πολύ θρεπτική. Αυτή η βιταμίνη όμως καταστρέφεται σε βραστό νερό. Για να μη χάσει το μπρόκολο την θρεπτική του αξία, πρέπει να βράζετε το μπρόκολο στον ατμό.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος: Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο τρώγεται από εκείνους που ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή, χωρίς την πέτσα του. Αυτό όμως μπορεί να κάνει το κοτόπουλο άνοστο. Καλό θα ήταν λοιπόν να μαγειρεύετε το κοτόπουλο με την πέτσα και να την αφαιρείτε λίγο πριν το φάτε.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος:Baby πατάτες
Οι baby πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και B6. Για να διατηρήσετε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες, μαγειρέψτε και ψήστε τις μαζί με τη φλούδα.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος: Κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
Η άλμη που περιέχουν τα κονσερβοποιημένα φασόλια εκτός από αντιαισθητική είναι και πολύ ανθυγιεινή για το σώμα μας. Προτού καταναλώσουμε τα φασόλια σε κονσέρβα και γενικότερα οποιαδήποτε κονσέρβα, θα πρέπει να αφαιρέσετε την άλμη τους.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος: Πουλερικά
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πουλερικά όπως είναι το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα έχουν ξεραθεί κατά το μαγείρεμα. Αν θέλετε να το αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου καθώς μαγειρεύετε τα πουλερικά σας.
Κάθε φορά που το κάνετε ο φούρνος χάνει θερμότητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο χρόνος μαγειρέματος και να ξεραίνεται το κρέας μας. Επίσης πριν φάμε το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα, αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
Τα 12 τρόφιμα που μαγειρεύουμε λάθος: Ζύμη για πίτσα
Όσοι φτιάχνουν πίτσα τεντώνουν τη ζύμη με τα χέρια τους. Δεν είναι για παράσταση – είναι απλώς ο καλύτερος τρόπος για να την κάνετε απαλή και αφράτη. Όταν ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, μπορείτε να διώξετε θύλακες αέρα, αποτρέποντας το φούσκωμα της ζύμης όταν την ψήνετε.
Κεφάλαιο: Συνταγές με μπέικον
Δεν είναι λίγες οι συνταγές που προτείνουν να τυλίξουμε γαρίδες ή κιμά ή λαχανικά σε μπέικον και να τα μαγειρέψουμε. Όμως το μπέικον μπορεί να μαγειρευτεί άνισα και να καούν σε μερικά σημεία.
Είναι λοιπόν καλύτερο να χρησιμοποιείτε προμαγειρεμένο χοιρινό. Ψήστε λωρίδες στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμούς Κελσίου. Θα κάνει το μπέικον το πιο ελαστικό και ευκολότερο για να τυλίξετε άλλα προϊόντα.
Διαβάστε όλα τα tips για τις συνταγές των φαγητών στο Daddy-Cool.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες