γρατζουνιές-σε-inox-επιφάνειες-πως-να-τις-αφαιρέσετε-

Γρατζουνιές σε inox επιφάνειες: 5 τρόποι να τις εξαφανίσετε. 5 τρόποι να εξαφανίσετε γρατζουνιές από ψυγεία, νεροχύτες, φούρνους ή βρύσες από inox υλικό.

Πριν λίγες μέρες σας δείξαμε μερικούς εύκολους και έξυπνους τρόπους να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές από κάθε επιφάνεια του σπιτιού. Αποφασίσαμε όμως να δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία στις inox επιφάνειες αφού πολλά από τα αντικείμενα αξίας μέσα στο σπίτι είναι φτιαγμένα από inox.

Φούρνοι, ψυγεία, βρύσες και πολλά άλλα από inox που μπορεί κάποια απρόσεκτη κίνηση ή κάποιο ατύχημα να προκάλεσαν γρατζουνιές. Φυσικά είναι αντιαισθητικό και κάνει την συσκευή μας να φαίνεται παλιά ακόμη κι αν δεν είναι, όμως υπάρχουν 5 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές. Διαβάστε παρακάτω: 

Γρατζουνιές σε inox επιφάνειες: Δοκιμάστε το ξύδι

Μπορείτε να ξεκινήσετε να καθαρίζετε τις inox επιφάνειες με ξύδι εφόσον οι γρατζουνιές που υπάρχουν είναι μικρές. Δεν είναι τοξικό και θα κάνει τις επιφάνειες να γυαλίσουν ενώ ταυτόχρονα θα εξαφανίσει και τις μικρές γρατζουνιές.

Δείτε ακόμα Χύτρα ταχύτητος: 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί

γρατζουνιές-σε-inox-επιφάνειες-πως-να-τις-αφαιρέσετε-

Γρατζουνιές σε inox επιφάνειες: Το ελαιόλαδο κάνει θαύματα

Αρχικά βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μαλακό πανί και διπλώνετε το πανί στην μέση έτσι ώστε να σκουπίσετε την ino επιφάνεια με την καθαρή πλευρά του πανιού. Στην συνέχεια βάλτε λίγο ξύδι. Με αυτόν τον τρόπο θα γυαλίσει η inox επιφάνεια ενώ ταυτόχρονα πολλές από τις γρατζουνιές σας θα σας αποχαιρετήσουν.

Γρατζουνιές σε inox επιφάνειες: Μαγειρική σόδα

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η μαγειρική σόδα είναι πολυεργαλείο. Μπορεί λοιπόν να βοηθήσει και στις γρατζουνιές σε inox επιφάνειες. Απλά φτιάξτε μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και στην συνέχεια τρίψτε την επιφάνεια με την πάστα. Αφήστε την να δράσει για λίγα λεπτά και καθαρίστε την με νερό.

γρατζουνιές-σε-inox-επιφάνειες-πως-να-τις-αφαιρέσετε-

Γρατζουνιές σε inox επιφάνειες: Αντισκωριακό σπρέι

Αν από την άλλη έχετε πολύ βαθιές γρατζουνιές μπορείτε να στραφείτε στο αντισκωριακό σπρέι. Αφού βεβαιωθείτε πως τα παιδιά δεν θα έχουν καμία επαφή μαζί του, εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα στην επιφάνεια και στην συνέχεια τρίψτε τις γρατζουνιές με ένα πανί, απλώνοντας το αντισκωριακό σπρέι παράλληλα.

Δείτε ακόμα Λίστα με το ρεύμα που καίει κάθε συσκευή – Ποιες είναι φωτιά ακόμη και κλειστές

γρατζουνιές-σε-inox-επιφάνειες-πως-να-τις-αφαιρέσετε-

Γρατζουνιές σε inox επιφάνειες: Κερί καρναούβης

Τέλος για τις δύσκολες γρατζουνιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κερί καρναούβης που μπορείτε να το βρεί σε λάδι αυτοκινήτου. Εφαρμόστε αρχικά μία μικρή ποσότητα σε μία επιφάνεια που δεν θα φαίνεται αν κάτι πάει στραβά και εφόσον πάνε όλα καλά, γυαλίστε όλη την επιφάνεια με αυτό.

γρατζουνιές-σε-inox-επιφάνειες-πως-να-τις-αφαιρέσετε-

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close