φυτέψτε-ντομάτες-από-φέτες-ντομάτας-

Καλλιεργήστε ντομάτες με φέτες ντομάτας. Δείτε βήμα βήμα πως να φυτέψετε τις δικές σας ντομάτες χρησιμοποιώντας φέτες ντομάτας.

Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο ή λαχανικό (;) είναι οι ντομάτες. Τις τρώμε σε σαλάτες, σε γεμιστά, σε σάλτσες και γενικά παντού ταιριάζουν λίγες ντοματούλες. Έτσι όπως ακρίβυναν όλα φέτος όμως μπορεί και η τιμή της ντομάτας να έχει φτάσει στα ύψη.

Αφήστε που με τόσα προβλήματα έχουμε σίγουρα ανάγκη από μία ενδιαφέρουσα και αγχολυτική δραστηριότητα. Έτσι σήμερα θα ασχοληθούμε με την κηπουρική και θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φυτέψετε τις δικές σας ντομάτες χρησιμοποιώντας φλούδες ντομάτας. Διαβάστε παρακάτω: 

Γενικές οδηγίες

Θα πρέπει να δείξετε αρχικά μεγάλη σημασία στο πόσο υγιεινά σπορόφυτα επιλέξατε. Θα πρέπει να τα φυτέψετε σε ξεχωριστές γλάστρες ή στον κήπο όταν μεγαλώσουν και φτάσουν 7,5-10 εκατοστά. Επίσης τα σπορόφυτα που φαίνονται αδύναμα αφαιρέστε τα τραβώντας τα απαλά από το χώμα.

Δείτε ακόμα 5 τρόποι για να διώξετε τα φίδια

Αν κάνετε μεταφύτευση από την γλάστρα στον κήπο φροντίστε να απέχουν 30-60 εκατοστά το ένα από το άλλο. Οι ντομάτες ευδοκιμούν σε έκθεσή τους για περίπου 6-8 ώρες στον ήλιο. Επίσης αν θέλετε να είναι υγιείς διατηρήστε το χώμα τους υγρό και καλλιεργήστε τις ντομάτες σας σε ένα χώμα ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο με pH 6-7.

Πρώτο βήμα

Αρχικά αγοράστε μερικές ντομάτες που να είναι φρέσκες. Διαλέξτε την πιο φρέσκια ντομάτα και κόψτε την σε φέτες. Δεν μας ενδιαφέρει το μέγεθός της όσο η φρεσκάδα της.

φυτέψτε-ντομάτες-από-φέτες-ντομάτας-

Δεύτερο βήμα

Έπειτα γεμίζουμε μία γλάστρα με φυτόχωμα που να στραγγίζει καλά και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε 4-6 φέτες σε μία μεσαίου μεγέθους γλάστρα για ακόμη πιο σίγουρα αποτελέσματα.

φυτέψτε-ντομάτες-από-φέτες-ντομάτας-

Τρίτο βήμα

Στην συνέχεια καλύπτουμε τις φέτες ντομάτας με ένα λεπτό στρώμα χώματος. Δεν θέλουμε πολύ χώμα για να μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας.

φυτέψτε-ντομάτες-από-φέτες-ντομάτας-

Τέταρτο βήμα

Ποτίζουμε την γλάστρα μας καλά και σε όλη την επιφάνεια. Ένα βήμα απαραίτητο που δεν πρέπει να παραλείψετε αν θέλετε σίγουρη επιτυχία στο φύτεμα των δικών σας ντοματών.

φυτέψτε-ντομάτες-από-φέτες-ντομάτας-

Πέμπτο βήμα

Και φτάσαμε στο πέμπτο και τελευταίο βήμα. Τοποθετήστε την γλάστρα σε ένα μέρος με άφθονο και έντονο φως του ήλιου που όμως θα είναι έμμεσο. Οι σπόροι θα φυτρώσουν σε περίπου 10-14 ημέρες και θα δείτε φρέσκους βλαστούς να αναπτύσσονται στη γλάστρα.

Δείτε ακόμα Πες αντίο στις κατσαρίδες με απορρυπαντικό πλυντηρίου

φυτέψτε-ντομάτες-από-φέτες-ντομάτας-

All photos via: balconygardenweb.com

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close