Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε. Αυτά τα λάθη τα κάνουμε όλοι με τον καταψύκτη και τον χαλάμε.

Πολλοί άνθρωποι πλέον έχουν καταψύκτη. Δεν μιλάμε μόνο για τον καταψύκτη του ψυγείου μας αλλά και τον ξεχωριστό καταψύκτη. Ειδικά αν έχεις οικογένεια, είναι πολύ λογικό να μην χωρούν όλα αυτά σε έναν μικρό καταψύκτη ψυγείου.

Βέβαια τα σημερινά μας λάθη δεν χαλούν μόνο τον μεγάλο καταψύκτη αλλά και τους καταψύκτες που διαθέτουν τα ψυγεία μας. Ο καταψύκτης είναι πολύ σημαντικός και αν μία μέρα μείνατε χωρίς ρεύμα θα καταλάβατε την αξία του.

Δείτε ακόμα 6 σπιτικά λιπάσματα με ξύδι

Είναι λοιπόν κρίμα να τον χαλάμε από λάθη που κάνουμε όλοι. Βέβαια δεν κάνουμε αυτά τα λάθη επίτηδες επειδή μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια. Τα κάνουμε από άγνοια. Γι’ αυτό στο σημερινό μας άρθρο θα σας τα αναλύσουμε. Διαβάστε παρακάτω:

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε: Αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για αρκετή ώρα

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε

Δεν ξέρω αν το κάνετε εσείς, αλλά εγώ κάθε φορά που γυρίζω από βόλτα και είμαι φουντωμένη από την ζέστη του Καλοκαιριού, χώνω το κεφάλι μου μέσα στον καταψύκτη και απολαμβάνω την δροσιά μέχρι να συνέλθω. Παρόλα αυτά, αυτό είναι λάθος.

Ο καταψύκτης χάνει από την δροσιά του και θέτει σε κίνδυνο τα τρόφιμα που έχουμε αποθηκεύσει εκεί. Επίσης μπορεί να μην βγάζει και πολύ λογική, αλλά όταν αφήνετε την πόρτα του καταψύκτη για πολύ ώρα ανοιχτή, δημιουργείται περισσότερος πάγος.

Όπως όταν είχα φύγει διακοπές, είχα αδειάσει το ψυγείο, το είχα αφήσει ανοιχτό αλλά είχα ξεχάσει να κλείσω το ρεύμα. Γύρισα μετά από 15 μέρες και το ψυγείο μου έμοιαζε με παγοδρόμιο από πάνω μέχρι κάτω…

λάθη-που-κάνουμε-με-τον-καταψύκτη-και-τον-χαλάμε-

Photo via: cpdonline.co.uk

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε: Αφήνετε τον καταψύκτη πολύ άδειο ή πολύ γεμάτο

Η αλήθεια είναι πως ο καταψύκτης έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα και θα έπρεπε να την ακολουθούμε ευλαβικά. Δεν πρέπει λοιπόν ο καταψύκτης να έχει μόνο ένα δύο πράγματα μέσα ή να τον έχουμε γεμίσει με πολλά τρόφιμα.

Στην πρώτη περίπτωση ο καταψύκτης δουλεύει πιο σκληρά για να διατηρήσει τα τρόφιμά σας παγωμένα και στην δεύτερη περίπτωση ο αέρα δεν κυκλοφορεί σωστά, οπότε μπορεί τα μισά τρόφιμα να παγώσουν καλά και τα άλλα μισά όχι.

λάθη-που-κάνουμε-με-τον-καταψύκτη-και-τον-χαλάμε-

Photo via: olivemagazine.gr

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε: Δεν ξέρουμε πως να αποθηκεύσουμε τα τρόφιμά μας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποθηκεύουν περισσεύματα φαγητού για να μην πάνε χαμένα. Ψωμί, αλλαντικά, φασολάκια και άλλα. Σίγουρα το έχετε κάνει κι εσείς όμως δεν είμαστε σίγουροι αν το κάνετε σωστά.

Θα πρέπει όμως είτε να αδειάσουμε όλο τον περιττό αέρα από τις σακούλες αποθήκευσης προτού καταψύξουμε τα φαγητά μας ή να μην γεμίζουμε υπερβολικά πολύ τα δοχεία μας. Αν δεν τηρήσουμε αυτά τα μέτρα θα δημιουργήσουμε κάψιμο στον καταψύκτη.

λάθη-που-κάνουμε-με-τον-καταψύκτη-και-τον-χαλάμε-

Photo via: vita.gr

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε: Καταψύχετε φαγητά που είναι έτοιμα να χαλάσουν

Αυτό δεν βλάπτει τόσο την λειτουργία του καταψύκτη όσο την υγιεινή του. Μπορεί το φαγητό σας να μην μπορεί να χαλάσει άλλο αφού παγώνει όμως ο καταψύκτης συγκρατεί μυρωδιές και μικρόβια και τα μεταφέρει και στα υπόλοιπα τρόφιμα.

λάθη-που-κάνουμε-με-τον-καταψύκτη-και-τον-χαλάμε-

Photo via: hessen.de

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε: Δεν βάζετε ετικέτες στα τρόφιμα που καταψύχετε

Πολλές φορές προσπαθούμε να βρούμε ένα φαγητό και δεν μπορούμε. Αυτό σημαίνει πως αφήνουμε για αρκετή ώρα την πόρτα ανοιχτή ή κοπανάμε άθελά μας τον καταψύκτη από την βιασύνη μας να βρούμε αυτό που θέλουμε. Έτσι χαλάμε τον καταψύκτη. Οπότε βάλτε ετικέτες για δική σας ευκολία.

λάθη-που-κάνουμε-με-τον-καταψύκτη-και-τον-χαλάμε-

Photo via: onmed.gr

Καταψύκτης: 7 λάθη που κάνουμε στην χρήση του και τον χαλάμε: Αποθηκεύετε πολλά πράγματα στην πόρτα του καταψύκτη

Εκτός του ότι η πόρτα του καταψύκτη είναι πιο ζεστό μέρος οπότε εκεί αποθηκεύουμε πράγματα που τα θέλουμε παγωμένα αλλά όχι εντελώς όπως για παράδειγμα μία μπύρα, το να φορτώνουμε υπερβολικά τις πόρτες του καταψύκτη μόνο προβλήματα δημιουργεί στην συσκευή.

Δείτε ακόμα Τα tips της Κάτιας Ζυγούλη για το πώς οργανώνει τις ντουλάπες των παιδιών της!

λάθη-που-κάνουμε-με-τον-καταψύκτη-και-τον-χαλάμε-

Photo via: ipop.gr

Bonus: Καταψύξτε τα φρούτα από πριν

Αν θέλετε να καταψύξετε φρούτα θα πρέπει πρώτα να τα καταψύξετε σε έναν δίσκο και αφού παγώσουν στην συνέχεια τα μεταφέρετε σε σακούλα αποθήκευσης. Διαφορετικά κινδυνεύουν να κολλήσουν μεταξύ τους και όταν ξεπαγώσουν να μην έχουν ωραία υφή.

λάθη-που-κάνουμε-με-τον-καταψύκτη-και-τον-χαλάμε-

Photo via: tilestwra.com

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close