πως-διατηρούμε-το-παγωτό-και-πως-καταλαβαίνουμε-ότι-χάλασε-

Παγωτό: Τελικά μέχρι πότε μπορούμε να το συντηρήσουμε και πως καταλαβαίνουμε ότι χάλασε; Πόσο διατηρείται τελικά το παγωτό στο ψυγείο πως καταλαβαίνουμε ότι χάλασε;

Το Καλοκαίρι αλλά και τον Χειμώνα λατρεύουμε το παγωτό. Πολλές φορές αγοράζουμε οικογενειακά παγωτά το Καλοκαίρι και μας μένουν μέχρι και τον Χειμώνα. Δεν ξέρουμε πως γίνεται αυτό, όμως δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό. Άλλωστε το παγωτό στην κατάψυξη διατηρείται…για χρόνια.

Ισχύει όμως αυτό; Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε πόσο τελικά διατηρείται το παγωτό στο ψυγείο και φυσικά πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι χάλασε. Ένα πολύ σημαντικό άρθρο αφού θα καταρρίψει πολλά που πιστεύαμε ότι ήταν δεδομένα. Διαβάστε παρακάτω: 

Πόσο διατηρείται το παγωτό;

Η διάρκεια ζωής του παγωτού διαφέρει από παγωτό σε παγωτό αφού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πως φτιάχτηκε το κάθε παγωτό αλλά και πως το αποθηκεύει ο καθένας μας. Αν ένα παγωτό αποθηκευτεί σωστά η διάρκεια ζωής του μπορεί να κρατήσει μέχρι και 3 μήνες μέσα στην κατάψυξη.

Αυτό ισχύει όταν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί. Αν την ανοίξουμε τότε το παγωτό διατηρείται για 1-2 μήνες. Βέβαια αυτό αλλάζει αν ο τρόπος που το αποθηκεύουμε δεν είναι σωστός. Με λίγα λόγια τα παγωτό σε αντίθεση με άλλα γαλακτοκομικά αναγράφει στη συσκευασία του “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…”.

Δείτε ακόμα Καλλιεργήστε ντομάτες με φέτες ντομάτας

Στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά βλέπουμε ημερομηνίες λήξης. Αυτή η διάκριση γίνεται διότι σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να καταναλώσουμε με ασφάλεια το παγωτό ακόμη κι αν περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία.

πως-διατηρούμε-το-παγωτό-και-πως-καταλαβαίνουμε-ότι-χάλασε-

Photo via: akispetretzikis.com

Πώς καταλαβαίνουμε ότι χάλασε;

Και το παγωτό χαλάει. Το θέμα είναι πως μπορούμε να το αντιληφθούμε. Συγκεκριμένα ένα κοινό χαρακτηριστικό του χαλασμένου παγωτού είναι ότι σχηματίζονται μικροσκοπικοί κρύσταλλοι πάγου πάνω από το παγωτό και κάτω από το καπάκι του δοχείου.

Στην αρχή αυτό το ανώτερο στρώμα μπορείτε να το αφαιρέσετε και μετά να το καταναλώσετε με ασφάλεια. Όμως αν αυτοί οι κρύσταλλοι ριζωθούν για τα καλά, θα γίνει όλο το παγωτό έτσι κι έτσι, δεν θα μπορείτε να το καταναλώσετε ακόμη κι αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο.

πως-διατηρούμε-το-παγωτό-και-πως-καταλαβαίνουμε-ότι-χάλασε-

Photo via: madameginger.com

Πώς μπορούμε να το αποθηκεύουμε με ασφάλεια;

Αν θέλετε το παγωτό σας να παραμείνει φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε θα πρέπει να το βάλετε στον καταψύκτη αμέσως μετά το πρώτο άνοιγμα. Αφού η συσκευασία ανοιχτεί θα πρέπει να φυλάσσεται σε ένα ερμητικά κλειστό δοχείο για να μην περάσει μέσα η υγρασία και άλλοι ρύποι.

Δείτε ακόμα 6 σπιτικά λιπάσματα με ξύδι

Το αρχικό δοχείο λοιπόν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό όμως μπορείτε να επεκτείνετε ελαφρώς την διάρκεια ζωής του παγωτού χρησιμοποιώντας ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

πως-διατηρούμε-το-παγωτό-και-πως-καταλαβαίνουμε-ότι-χάλασε-

Photo via: olivemagazine.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close