γιατί-τα-κουνούπια-τσιμπούν-εσάς-

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν εσένα και όχι τον διπλανό σου;Σίγουρα το έχετε πει κι εσείς. “Με τσιμπάνε επειδή είμαι γλυκοαίματη”. Έχει παρατηρηθεί ότι σε μία παρέα μπορεί να υπάρχουν πολλά κουνούπια στο μέρος αλλά δύο τρεις είναι αυτοί που παραπονιούνται για τσιμπήματα. Για ποιον λόγο λοιπόν τσιμπούν τους μισούς και όχι όλους;

Γιατί τα κουνούπια προτιμούν να τσιμπήσουν εσένα αντί για τον διπλανό σου; Πώς η ομάδα αίματος, ο ιδρώτα και το αλκοόλ παίζουν ρόλο.

Σίγουρα το έχετε πει κι εσείς. “Με τσιμπάνε επειδή είμαι γλυκοαίματη”. Έχει παρατηρηθεί ότι σε μία παρέα μπορεί να υπάρχουν πολλά κουνούπια στο μέρος αλλά δύο τρεις είναι αυτοί που παραπονιούνται για τσιμπήματα. Για ποιον λόγο λοιπόν τσιμπούν τους μισούς και όχι όλους;

Λοιπόν το αλκοόλ, η ομάδα αίματος αλλά και το κατά πόσο ιδρωμένοι είστε παίζει ρόλο. Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε για ποιον λόγο τα κουνούπια τσιμπούν εσάς ή κάποιον φίλο σας και όχι όλη την παρέα. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς η ομάδα αίματος επηρεάζει τα τσιμπήματα από κουνούπια;

Μπορεί να είναι κουνούπια όμως έχουν και αυτά γούστο. Έτσι η ομάδα αίματος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που ένα κουνούπι θα σας επιλέξει ή δεν θα σας επιλέξει αντίστοιχα. Τα άτομα με ομάδα αίματος Ο δέχονται τα περισσότερα τσιμπήματα από κουνούπια.

Σύμφωνα με μελέτες αν έχετε αυτή την ομάδα αίματος έχει 83% περισσότερες πιθανότητες να σας τσιμπήσουν κουνούπια, από άτομα με ομάδα αίματος Α, Β ή ΑΒ. Τα άτομα που δεν τσιμπούν συχνά τα κουνούπια είναι τα άτομα με ομάδα αίματος Α.

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Επιστήμονες ζωντάνεψαν τα μάτια πεθαμένου

Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η ομάδα είναι πιο ελκυστική προς τα κουνούπια διότι τα θηλυκά κουνούπια μαζεύουν από το αυτό αίμα όλες τις απαραίτητες πρωτεΐνες για να γεννήσουν ωάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρσενικά κουνούπια δεν τσιμπάνε και τρέφονται με νέκταρ.

γιατί-τα-κουνούπια-τσιμπούν-εσάς-

Photo via: kathimerini.gr

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τα τσιμπήματα από κουνούπια;

Φαίνεται πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν αλκοόλ σε ένα μέρος με κουνούπια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τσιμπηθούν από κουνούπια. Δεν ξέρουμε ακριβώς τον λόγο όμως στα μέτρα ασφαλείας από τους γιατρούς είναι να μην πίνετε αλκοόλ στην ύπαιθρο.

γιατί-τα-κουνούπια-τσιμπούν-εσάς-

Photo via: goodnet.gr

Πώς ο ιδρώτας επηρεάζει τα τσιμπήματα από κουνούπια;

Υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες στον ιδρώτα που έλκουν πολύ τα κουνούπια. Παρόλα αυτά τα κουνούπια μπορεί να μην σας τσιμπούν τόσο αν πίνετε πολύ νερό κατά την διάρκεια της ημέρας ή και της γυμναστικής σας.

Δείτε ακόμα 8 γρήγορες λύσεις για να ανακουφιστείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών

γιατί-τα-κουνούπια-τσιμπούν-εσάς-

Photo via: cnn.gr

Τα κουνούπια αγαπούν πολύ τις… έγκυες

«Τα μεγαλύτερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, εκπέμπουν περισσότερο CO2 από τα άτομα με μέσο βάρος», υποστηρίζει ο καθηγητής Σουτζέι Ντούτα του Τμήματος Λοιμωδών Ασθενειών στο Los Robles Hospital & Medical Center στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ Αμερική.

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι τα κουνούπια χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή την ουσία CO2, το αέριο που αναπνέουμε για να βρουν τους στόχους τους. Επίσης μπορεί να εμφανίσουν αυξημένη εσωτερική θερμοκρασία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

γιατί-τα-κουνούπια-τσιμπούν-εσάς-

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close