έξυπνα_κόλπα_για_την_μαγειρική_

Τα 30 έξυπνα κόλπα της κουζίνας που θα σας λύσουν τα χέρια στην μαγειρική!

Η μαγειρική είναι το μεράκι μας εδώ στο Daddy-Cool και νομίζουμε ότι κι εσείς έχετε το ίδιο μεράκι με εμάς. Παρόλα αυτά πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει κάποιες τεχνικές δυσκολίες στην κουζίνα που συνήθως τις καλύπτουμε με ένα καινούριο εξάρτημα.

Όμως ζούμε στην Ελλάδα και η οικονομική κατάσταση των περισσότερων νοικοκυριών δεν είναι και η καλύτερη. Έτσι για ποιον λόγο να ξοδεύεις χρήματα για μαγειρικά εξαρτήματα όταν μπορείς να φτιάξεις diy εξαρτήματα;

Δείτε ακόμα Ένας αγρότης στο TikTok εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πετάμε τα τρόφιμα μόλις λήξουν

Βρήκαμε τυχαία στο Youtube ένα βίντεο που μοιράζεται μαζί μας 30 έξυπνα κόλπα που θα μας λύσουν τα χέρια σχετικά με την κουζίνα και συγκεκριμένα με την μαγειρική. Για να μην καιγόμαστε όταν τηγανίζουμε, για να ψιλοκόβουμε το αγγούρι και άλλα. Όλα με φθηνά υλικά που ήδη έχουμε σπίτι μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Το έξυπνο κόλπο με την πίτσα

Αν σας περίσσεψε πίτσα από χθες είναι λογικό να έχει παγώσει και να μην είναι ευχάριστη στην γεύση και στην υφή. Όταν την ζεσταίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων έχει ακόμη αυτήν την γεύση του ξανά ζεσταμένου. Αν όμως ζεστάνετε την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με ένα ποτήρι νερό η πίτσα θα είναι σαν να ήρθε μόλις σπίτι σας.

Το έξυπνο κόλπο με την κονσέρβα

Ανοίξτε την κονσέρβα σας χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, έτσι ώστε να φτιάξετε ένα τέλειο καπάκι για την κονσέρβα σε περίπτωση που κοπεί το εξάρτημά της.

Το έξυπνο κόλπο με τα κουτάλια

Φτιάξτε αυτοσχέδιες λαβίδες χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια, λίγο σελοτέϊπ και συνδετήρα. Κολλήστε τα δύο κουτάλια με το σελοτέϊπ πάνω στον συνδετήρα για φακέλους.

Το έξυπνο κόλπο από το κουτί του αναψυκτικού

Χρησιμοποιήστε ένα κουτί αναψυκτικού φτιάχνοντας με ένα κοπίδι στον πάτο του κουτιού μία ορθή γωνία. Στην συνέχεια κόψτε το κουτάκι με το κοπίδι από το καπάκι του και μέχρι την μέση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να κόβετε τα λαχανικά σας σε ροδέλες, πιέζοντας τα από τον πάτο του κουτιού και βγάζοντάς τα από το άνοιγμα μπροστά.

Δείτε ακόμα Έξυπνα κόλπα για να διατηρείς περισσότερο τα τρόφιμα (βίντεο)

Το έξυπνο κόλπο με το σφυρί

Κολλήστε ένα σφυρί κι ένα πιρούνι με σελοτέϊπ και χρησιμοποιήστε το για να χτυπήσετε τα φιλέτα σας.

Το έξυπνο κόλπο με την κλωστή

Κόψτε το παριζάκι ή το μαλακό τυρί με κλωστή για να έχετε ολόισιες φέτες.

Το έξυπνο κόλπο με το μπουκάλι

Πάρτε ένα μεγάλο μπουκάλι και κόψτε το μέχρι λίγο πιο κάτω από το στόμιο. Στην συνέχεια πάρτε την κουτάλα ή την πιρούνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και με ένα μαρκαδόρο πάρτε τα μέτρα του εργαλείου πάνω στο καπάκι του μπουκαλιού.

Κόψτε το σημείο με ένα μαχαίρι, βάλτε μέσα την κουτάλα  ή την πιρούνα σας και κλείστε το καπάκι στο μπουκάλι. Φορέστε στο χέρι το μπουκάλι και θα μπορείτε να τηγανίζετε χωρίς να καίγεστε

Το έξυπνο κόλπο για το κοσκίνισμα

Πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι και φτιάξτε του τρύπες σε όλη την επιφάνειά του. Στην συνέχεια με ένα κοπίδι κόψτε το πάνω μέρος του μπουκαλιού έτσι ώστε να μπορείτε να βάλετε το αλεύρι σας. Έτοιμο!

Φτιάξτε χειροποίητους κύβους έξτρα γεύσης

Βάλτε λιωμένο βούτυρο και λίγο μαϊντανό σε παγοθήκες και βάλτε τα στην κατάψυξη. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε αυτούς τους κύβους στο μαγείρεμα.

Τι κάνουμε αν δεν έχουμε πλάστη;

Αν δεν έχετε πλάστη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό γυάλινο μπουκάλι με λεία επιφάνεια, αφού πρώτα το έχετε καθαρίσει καλά.

Τι κάνουμε για να βλέπουμε την συνταγή καθώς μαγειρεύουμε;

Βάλτε μία πλαστική μεμβράνη πάνω από την οθόνη του κινητού σας. Έτσι μπορείτε να το αγγίζετε καθώς μαγειρεύετε χωρίς να το λερώνετε.

Το έξυπνο κόλπο με τα αυγά

Πιέζοντας ένα πλαστικό μπουκάλι μπορείτε να απορροφήσετε τον κρόκο από το ασπράδι και στην συνέχεια να μεταφέρετε τον κρόκο σε άλλο σκεύος. Έτσι ξεχωρίζετε τα αυγά.

Το έξυπνο κόλπο για τα πιτάκια

Κόψτε ένα πλαστικό μπουκάλι μέχρι λίγο πιο κάτω από το στόμιο. Έτσι θα έχετε ένα κουπάτ για στρογγυλά πιτάκια.

Δείτε τα υπόλοιπα έξυπνα κόλπα στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close