Βάζει υγρό πιάτων σε σακουλάκι και κάνει κάτι που θα σας ξετρελάνει

Συνήθως όλοι έχουμε το υγρό πιάτων δίπλα στον νεροχύτη της κουζίνας μας, έτοιμο να αντιμετωπίσει τα βρώμικα πιάτα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στο σπίτι που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις μαγικές ιδιότητες αυτού του υγρού. Δείτε λοιπόν 17 διαφορετικούς τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε …

1. Εξαλείψτε τους λεκέδες γράσου ή λίπους

Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό κόλπο μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες λίπους από τα ρούχα ή από οποιοδήποτε ύφασμα. Απλά βάλτε μια ή δύο σταγόνες υγρού πιάτων πάνω στο λεκέ και τρίψτε το με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ο λεκές θα ΄΄μαγικά” εξαφανιστεί.

2. Καταψύξτε το ως πάγο

Βάζει υγρό πιάτων σε σακουλάκι και κάνει κάτι που θα σας ξετρελάνει

Βάλτε ένα φλιτζάνι σαπούνι πιάτων σε μια σακούλα και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη. Το σαπούνι πιάτων δεν καταψύχεται ποτέ πλήρως, κάνοντάς το εύκαμπτο και τέλειο για να βγάλει τους λεκέδες.

3. Γυαλίστε τα κοσμήματά σας

Γυαλίστε τα κόσμηματά σας με υγρό πιάτων. Απλά βυθίστε το κοσμήματά σας εκεί για 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τη βρωμιά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν. Τα κοσμήματα σας θα αποκτήσουν τη χαμένη λάμψη τους!

4. Παγίδα για τις μύγες

Εάν έχετε πρόβλημα με τη μύγες στην κουζίνα σας, απλά κάντε μια παγίδα σαπουνιού. Ρίξτε σαπούνι σε ένα ανοιχτό δοχείο και στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό. Στη συνέχεια, καλύψτε το δοχείο με κάποιο πλαστικό περίβλημα και κάντε μερικές τρύπες στο περιτύλιγμα. Οι μύγες θα προσελκύονται από τη μυρωδιά και θα μπουν μέσα, αλλά δεν θα είναι σε θέση να βγουν έξω καθώς τα φτερά τους θα έχουν γεμίσει με σαπούνι..

5. Απαλλαγείτε από λεκέδες στην ταπετσαρία σας

Βάζει υγρό πιάτων σε σακουλάκι και κάνει κάτι που θα σας ξετρελάνει

Για να καθαρίσετε την ταπετσαρία σας, γεμίστε ένα δοχείο με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να εξαφανίσετε τους λεκέδες με αυτό το αφρώδες μείγμα.

Δείτε ακόμη: Πως να καθαρίσεις τα σκονισμένα αμπαζούρ στο σπίτι σου

6. Καθαρίστε τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντα σας

Είναι πολύ απλή διαδικασία! Προσθέστε υγρό πιάτων σε ζεστό νερό και σκουπίστε τη σκόνη από τα έπιπλά του κήπου ή της βεράντα σας.

Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό κόλπο μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες λίπους από τα ρούχα ή από οποιοδήποτε ύφασμα

7. Ξεθολώστε τα τζάμια

Αν θέλετε να εμποδίζετε το θάμπωμα στα τζάμια ή τους καθρέφτες σας, περάστε με ένα στεγνό πανί το τζάμι σας με ελάχιστο υγρό πιάτων.

8. Ξεβιδώστε εύκολα μια βίδα

Τοποθετήσετε μια σταγόνα υγρού πιάτων πάνω στη βίδα, και το ξεβιδωμα της θα γίνει παιχνιδάκι.

9. Σαμπουάν για το κατοικίδιο ζώο για να μην χάνει το τρίχωμά του

Βάζει υγρό πιάτων σε σακουλάκι και κάνει κάτι που θα σας ξετρελάνει

Ανακατέψτε 1 λίτρο υπεροξειδίου του υδρογόνου, 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό πιάτων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα σαν σαμπουάν στο κατοικίδιο ζώο σας. Προσπαθήστε να το αφήσετε να καθίσει στη γούνα για 10-15 λεπτά πριν το ξέπλυμα. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

10. Κρατήστε αράχνες και μυρμήγκια μακριά

Ένα τέχνασμα για τη διατήρηση αραχνών, μυρμηγκιών και άλλων παρασίτων μακριά είναι να ψεκάσετε αεραγωγούς, πόρτες, παράθυρα και άλλες εισόδους με υγρό πιάτων. Η διαδικασία είναι εύκολη και εσείς ποτέ ξανά δεν θα είστε στη δυσάρεστη θέση να δείτε αυτά τα έντομα!

11. Ξεβουλώστε την τουαλέτα σας

Βάζει υγρό πιάτων σε σακουλάκι και κάνει κάτι που θα σας ξετρελάνει

Δείτε εδώ πως να το κάνετε

12. Λεκέδες πετρελαίου στο τσιμέντο

Αν παρατηρήσετε μια κηλίδα πετρελαίου στο γκαράζ σας ή στο τσιμεντένιο αίθριο, μην ανησυχείτε. Απλά πασπαλίστε μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ, προσθέστε λίγο υγρό πιάτων και τρίψτε με μια πλαστική βούρτσα.

Δείτε ακόμη: Καθαρίστε τα πλακάκια σας και τους αρμούς εύκολα και γρήγορα!

13. Δηλητηριώδη φύλλα κισσού

Απλά ρίξτε στα φύλλα δηλητηριώδους κισσού λίγη ποσότητα υγρού πιάτων και σε λίγες μέρες αυτά θα έχουν μαραθεί.

14. Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Βάζει υγρό πιάτων σε σακουλάκι και κάνει κάτι που θα σας ξετρελάνει

Βάλτε μερικές σταγόνες υγρού πιάτων στο πλυντήριο σας μόλις αυτό γεμίσει με νερό. Οι λεκέδες θα υποχωρήσουν πιο εύκολα.

15. Σπιτικές φούσκες

Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού πιάτων σε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, κουνήστε το λίγο και στη συνέχεια κάντε μερικές φυσαλίδες. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

Δείτε ακόμη: Πάστα για τα πιάτα..μην την φάτε, καθαρίστε!

16. Αφαίρεση κόκκινων λεκέδων κρασιού

Το κόκκινο κρασί είναι ένας λεκές που μας δημιουργεί πονοκέφαλο. Αλλά με αυτό το κόλπο δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πια! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακατέψουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων με 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου, και στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε ένα καθαρό σφουγγάρι για να βάλουμε το μείγμα απευθείας πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλέωουμε με κρύο νερό. Ο λεκές μετά από αυτο δεν θα είναι καν ορατος!

17. Εξαφανίστε τους ψύλλους

Κάντε μπάνιο το σκυλί σας με υγρό πιάτων με άρωμα λεμόνι και οι ψύλλοι πάνω του θα εξαφανιστούν!

 

Πηγή: tiphero.com
Close