Αναστασοπουλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους καταγγέλλουν πασίγνωστο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ παραπέμπουν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής  συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειας τους.

Μέσα από την εκπομπή Πάμε Δανάη, ο  Άρης Καβατζίκης μας μετέφερε  αποσπάσματα των καταγγελιών αναφέροντας πως δεν υπάρχουν ποινικές καταγγελίες. Είναι καταγγελίες στο πειθαρχικό του ΣΕΗ.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε για την εμπειρία της  στη παράσταση «Ηλίθιοι» το 2000, όταν βρισκόταν  σε ηλικία 24 χρόνων: Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει».

Δείτε επίσης ; Αναστασοπουλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους καταγγέλλουν πασίγνωστο ηθοποιό για σ@ξουαλική παρενόχληση

Επίσης μίλησε και στο περιστατικό που συνέβη στο καμαρίνι του όποιου τα κλειδιά κρατούσε ο καταγγελλόμενος: Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και έκτος θεάτρου  με διάφορους τρόπους , όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφτανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση του. Φοβόμουν ότι ήταν  ικανός για τα πάντα ,όπως μου είχε αποδείξει αλώστε.

Επίσης  αναφέρει ότι  πάντα  υπήρχε ένας δικός της άνθρωπος στην παράσταση και στο έργο υπήρχε μια σκηνή με ένα τρυφερό φιλί, ο ίδιος  τη φιλούσε με βία προκαλώντας αίσθημα απέχθειας στο κοινό. «Όλο αυτό το αίσθημα επεδείκνυε όταν έρχονταν και ο τότε σύντροφός μου να δει την παράσταση, πιάνοντας με σε διάφορα σημεία του σώματός μου, δίνοντας αυτά τα ανάρμοστα φιλιά. Υπό αυτό το καθεστώς βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν»

Εκείνη ,μίλησε στον θεατρικό παραγωγό του θέατρου Βρετάνια που την άκουσε με προσοχή λέγοντας της πως θα ήταν δύσκολο να αντικατασταθεί αλλά εάν επιμείνει στο να αποχωρήσει θα γινόταν κατανοητό. Δεν αποχώρησα  επειδή φοβόμουν και αλλά αντίποινα. Είχα τον λόγο και δεν τον είπα επειδή τον έτρεμα είπε η ηθοποιός .

Αργότερα, ακούστηκε  η καταγγελία της Λένας Δροσάκη,  το 2019 στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη έγινε  το εξής: «Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, αλλά ενώπιον όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της.

Μια μέρα χωρίς λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον γνωστο ηθοποιο ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος».

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου λέει στην καταγγελία της για ένα περιστατικό που έγινε το 2005, όταν ήταν 28 ετών πήγε στη συνάντηση για συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. «Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα…», ανέφερε και μίλησε για περιστατικά που πρόσβαλλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Μετά από  χρόνια υπήρξε τελικά συνεργασία  στο θέατρο

Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα ,αυτό τον εξίταρε περισσότερο .Τρομοκρατήθηκα ,έκανα πως δεν καταλάβαινα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close