26 κόλπα για φανταστικές βλεφαρίδες!

 1.  Λυγίστε το πινέλο της μάσκαρας, θα είναι πιο εύκολο για να κάνετε τις κινήσεις που θέλετε

Όταν τραβήξετε το πινέλο της μάσκαρας από το σωληνάριο, λυγίστε ελαφρά την άκρη έτσι  ώστε να είναι κάθετα προς τη λαβή. Αυτό το νέο σχήμα θα κάνει το πινέλο ευκολότερο στους ελιγμούς και θα προσεγγίσει έτσι τις πιο δύσκολες περιοχές, όπως τις μικροσκοπικές τρίχες προς την εσωτερική γωνία του ματιού σας, κατά την εφαρμογή των πολλαπλών στρώσεων μάσκαρας στις δύο άνω και κάτω γραμμές των βλεφαρίδων σας.

lamperes-vlefarides1_

Δείτε ακόμη: Πως θα φτιάξετε φυσική μάσκαρα

 2. Σκουπίστε την περίσσεια μάσκαρα με λίγο χαρτί προκειμένου να αποτρέψει τις μάζες.

Ένα ολοκαίνουργιο σωληνάριο μάσκαρα μπορεί να έχει πολύ επιπλέον προϊόν στο ραβδί για τις πρώτες χρήσεις, προκαλώντας συσπειρωμένες βλεφαρίδες. Έτσι, πριν από την πρώτη σας στρώση, γλιστρήστε το πινέλο πάνω από ένα χαρτί για να αφαιρεθεί η περίσσεια μάσκαρα.

lamperes-vlefarides2_

 3. Κάντε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται μεγαλύτερες, κουνώντας το βουρτσάκι πέρα δώθε στη βάση των βλεφαρίδων σας, και στη συνέχεια, περάστε τις άκρες.

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε μακριές τις βλεφαρίδες σας είναι να εφαρμόσετε ένα παχύτερο στρώμα μάσκαρας στη ρίζα των βλεφαρίδων σας και ένα ελαφρύτερο προς τα άκρα. Μπορείτε να επιτύχετε αυτό κουνώντας το βουρτσάκι και προς τα πίσω στη βάση, και στη συνέχεια ελαφρά να το περνάτε μέχρι τις άκρες.

lamperes-vlefarides3_

 4. Ένα στρώμα κανονικής μάσκαρας πριν την εφαρμογή της αδιάβροχης, θα κάνει τη μάσκαρα σας να διαρκέσει περισσότερο, αλλά θα μπορείτε να την αφαιρέσετε και πιο εύκολο στο τέλος της ημέρας.

Η αδιάβροχη μάσκαρα, είναι σωτήρια καθώς δεν μουτζουρώνει κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν βγαίνει και εύκολα. Οπότε μια στρώση κανονικής μάσκαρας θα κάνει τη αφαίρεση παιχνιδάκι.

lamperes-vlefarides4_

  5. Καλύψτε και τις 2 πλευρές των βλεφαρίδων σας με μάσκαρα για να τις κάνετε πιο πυκνές.

Αν έχετε λεπτές ή ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες, περάστε και τις δύο πλευρές με την εναλλαγή μεταξύ τους, κοιτώντας ψηλά και κοιτάζοντας προς τα κάτω, ενώ θα εφαρμόζετε τη μάσκαρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι τρίχες θα είναι πλήρως καλυμμένες και θα φαίνονται πολύ πιο παχιές.

lamperes-vlefarides5_

 6.  Κρατήστε το βουρτσάκι σας σε οριζόντια γωνία, αν θέλετε παχιές βλεφαρίδες, ή βάλτε το κάθετα για ένα πιο φυσικό τελείωμα.

Ο τρόπος που κρατάτε το βούρτσακι κατά την εφαρμογή της μάσκαρα σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Κρατώντας το πινέλο οριζόντια και κουνώντας το εμπρός και πίσω θα σας δώσει ογκώδεις βλεφαρίδες, ενώ αν το κρατάτε κάθετα και το περνάτε κατά μήκος των βλεφαρίδων σας θα σας αφήσει μακρύτερο, και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

lamperes-vlefarides6_

 7. Βυθίστε το σωληνάριο της μάσκαρα σας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να διατηρήσετε τη μάσκαρα σας φρέσκια και για να μην ξεραθεί. Έτσι η εφαρμογή της θα γίνεται πολύ πιο εύκολα!

Εάν η μάσκαρα σας τελειώνει ενώ δεν έχουν περάσει 3 μήνες από την ημέρα που την ανοίξατε (πρέπει πάντα να πετάτε τη μάσκαρα σας μετά από τρεις μήνες για να αποτρέψετε τυχόν μολύνσεις των ματιών), δοκιμάστε να βυθίσετε ένα κλειστό σωληνάριο μάσκαρας σε ζεστό νερό για να χαλαρώσετε το προϊόν από τις πλευρές ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το τελευταίο κομμάτι του.

lamperes-vlefarides7_

 8. Κρατήστε ένα κουτάλι κάτω από τα μάτια σας κατά την εφαρμογή της μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σας για να αποφύγετε σημάδια στο δέρμα σας.

Τοποθετήστε ένα κουτάλι κάτω από τα μάτια σας με την κυρτή πλευρά στραμμένη προς τα έξω, και στη συνέχεια εφαρμόστε τη μάσκαρα , όπως θα κάνατε κανονικά στις βλεφαρίδες σας. Με αυτόν τον τρόπο, η μάσκαρα θα προσγειωθεί στο πίσω μέρος του κουταλιού και όχι στο δέρμα σας. Αυτό το κόλπο λειτουργεί ακόμη και όταν εφαρμόζετε μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες .

lamperes-vlefarides8_

Δείτε ακόμη: Ξεράθηκε η μάσκαρα;Το tip για να την επαναφέρετε!

 9. Χρησιμοποιήστε τη μάσκαρα σας και ως τζελ eyeliner.

Περάστε  ένα πινέλο eyeliner πάνω από το βουρτσάκι της μάσκαρα σας, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το πινέλο για να κάνετε την γραμμή του eyeliner(και από κάτω, αν το επιθυμείτε) , για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

lamperes-vlefarides9_

10. Βάλτε σκόνη ταλκ πάνω στις βλεφαρίδες σας μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης στρώσης της μάσκαρας για να κάνετε πιο παχουλές τις επάνω βλεφαρίδες σας.

Η σκόνη ταλκ ανάμεσα στις στρώσεις θα κάνουν να φαίνονται οι βλεφαρίδες σας πιο ογκώδεις. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

lamperes-vlefarides10_

Η αδιάβροχη μάσκαρα, είναι σωτήρια καθώς δεν μουτζουρώνει κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν βγαίνει και εύκολα. Οπότε μια στρώση κανονικής μάσκαρας θα κάνει τη αφαίρεση παιχνιδάκι.

11. Προσθέστε μερικές σταγόνες αλατούχου διάλυματος σε ένα σωληνάριο μάσκαρας για να ανανεώσετε την ξεραμένη μάσκαρα σας.

Κάντε την μάσκαρα σας σαν καινούργια απλά προσθέτωντας μερικές σταγόνες αλατούχου διαλύματος μέσα στο σωληνάριο της.

lamperes-vlefarides11_

 12. Γυρίστε την άκρη μιας μπατονέτας πάνω από μια ξεραμένη μάσκαρα προκειμένου να μπορείτε να αφαιρέσετε το σημείο, χωρίς να καταστρέψετε τη σκιά των ματιών σας.

Αν αγγίξετε κατά λάθος το βλέφαρό σας που έχει μάσκαρα και έχετε εφαρμόσει σκιά ματιών σας, περιμένετε ώστε να στεγνώσει το σημείο,και  στη συνέχεια, τοποθετήστε στην άκρη του μια μπατονέτα, και περάστε το σημείο μέχρι να φύγει. Εάν προσπαθήσετε να βγάλετε τη μουτζούρα, ενώ η μάσκαρα είναι ακόμα υγρή, θα κάνετε το σημείο ακόμη χειρότερο.

lamperes-vlefarides12_

Δείτε ακόμη: 15 κόλπα για το μακιγιάζ που κάθε κορίτσι θα έπρεπε να ξέρει

 13. Ξεκολλήστε την συσσωρευμένη μάσκαρα σας χτενίζοντας τις βλεφαρίδες σας με μια καθαρή οδοντόβουρτσα.

Πιάστε μια νέα καθαρή οδοντόβουρτσα (καθώς μια χρησιμοποιήμένη οδοντόβουρτσα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερεθισμό ή μόλυνση), και χτενίστε τις βλεφαρίδες σας από τη ρίζα ως τις άκρες. Οι τρίχες θα αρπάξουν την περίσσεια μάσκαρα και να θα κάνει τις βλεφαρίδες σας πιο όμορφες.

lamperes-vlefarides13_

14. Δημιουργήστε την εμφάνιση των παχύτερων φρυδιών, χρησιμοποιώντας μια μάσκαρα στο ίδιο χρώμα με τα φρύδια σας για να τα σκουρύνετε, και να τα συμπληρώσετε.

Πρώτα, σκουπίστε το βουρτσάκι της μάσκαρας για να μην έχει πάνω πολύ προϊόν, και στη συνέχεια περάστε με αυτό τα φρύδια σας,ξεκινώντας από μεσα προς τα έξω. Αυτό θα κάνει τα φρύδια σας πιο πυκνά και θα τοποθετήσει τις άτακτες τρίχες στη θέση τους.

lamperes-vlefarides14_

15. Απλώστε μάσκαρα στις ρίζες σας για να κρύψετε την ξεβαμμένη ρίζα ή τις γκρίζες τρίχες.

Αν θέλετε να καλύψετε την ρίζα σας ή άσπρες τρίχες πάρτε μια μάσκαρα στην ίδια απόχρωση με τα μαλλιά σας, σκουπίστε πρώτα την περίσσεια μάσκαρα που έχει πάνω το βουρτσάκι και περάστε την ρίζα.

lamperes-vlefarides15_

16. Περάστε τις βλεφαρίδες σας με ένα ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, ενώ εφαρμόζετε τη μάσκαρα ταυτόχρονα για να κρατήσετε τις τρίχες σας μακριές και προς τα πάνω.

Αν βλεφαρίδες σας έχουν την τάση να πέφτουν ίσια, σφίξτε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας στη βάση των βλεφαρίδων σας, ενώ εσείς  θα εφαρμόζετε τη πρώτη στρώση μάσκαρας.

lamperes-vlefarides16_

17. Ζεσταίνετε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας με ένα πιστολάκι έτσι ώστε να διατηρηθεί για περισσότερο το σχήμα των βλεφαρίδων σας. 

Ζεστάνετε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες με ένα μπιστολάκι και περιμένετε μέχρι να κρυώσει λίγο,( ελέγξτε τη θερμοκρασία με το χέρι σας), και περάστε τις βλεφαρίδες σας. Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει και θα γίνει από τα αγαπημένα σας κόλπα.

lamperes-vlefarides17_

18. Περιστρέψτε τη γωνία του ψαλίδιου για τις βλεφαρίδες για ακόμη πιο έντονες βλεφαρίδες.

Για να δημιουργήσετε μεγάλες έντονες βλεφαρίδες, σφίξτε τες στην ίδια βάση, πατήστε το ψαλίδι μαζί ελαφριά, και κρατήστε τις βλεφαρίδες στη θέση αυτή για μερικά δευτερόλεπτα. Αφήστε το σφιγκτήρα μέχρι τη μέση των βλεφαρίδων , ενώ γυρνάτε το ψαλίδι σε μια γωνία παράλληλη με το έδαφος. Σφίξτε το σημείο και κρατήστε ξανά. Τέλος, μετακινήστε το ψαλίδι στην άκρη των βλεφαρίδων, και να δώστε το τελικό αποτέλεσμα, στρέφοντας το ψαλίδι των βλεφαρίδων σχεδόν σε όρθια θέση.

lamperes-vlefarides18_

 19. Γυρίστε τις βλεφαρίδες σας με την άκρη ενός κουταλιού.

Αν δεν έχετε  ψαλίδι για βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό κουταλάκι αντ ‘αυτού. Τοποθετήστε την άκρη πάνω από την άνω βλεφαρίδα σας με το πίσω μέρος του κουταλιού στο βλέφαρό σας. Στη συνέχεια, με το δάχτυλό σας, πιέστε ελαφρά τη βάση των βλεφαρίδων σας από την άκρη προκειμένου να μιμηθείτε το σφιγκτήρα ενός ψαλιδιού για βλεφαρίδες. Τέλος, μετακινήστε την άκρη του κουταλιού κατά μήκος των βλεφαρίδων και συνεχίστε να πιέζεστε γι ένα πλήρες στριφογυριστό αποτέλεσμα.

lamperes-vlefarides19_

20. Βάλτε ένα φορητό καθρέφτη σε ένα τραπέζι, στηρίξτε τους αγκώνες σας προς τα πάνω, και σταθείτε ακριβώς πάνω από τον καθρέφτη για μια σταθερή εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων.

Αφού έχετε διαλέξει ένα ζευγάρι ογκώδεις ψεύτικες βλεφαρίδες, στηρίξτε τους αγκώνες σας στο τραπέζι και καθίστε πάνω από τον καθρέφτη. Αυτή η τοποθέτηση θα σταθεροποιήσει τα τρεμάμενα χέρια ή τους βραχίονες και επίσης θα σας δώσει μια καλύτερη ματιά σε αυτό που κάνετε.

lamperes-vlefarides20_

 21. Τυλίξτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας γύρω από τη λαβή ενός πινέλου μακιγιάζ για να δώσετε στις λωρίδες κάποια καμπύλη. Με αυτόν τον τρόπο, θα τοποθετηθούν στο σχήμα του ματιού σας πιο εύκολα.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τα άκρα των λωρίδων των βλεφαρίδων σας να παραμείνουν κολλημένα κάτω, δοκιμάστε δίνοντάς τους μια μικρή κλίση προς τα πάνω για να τα αποτρέψετε από το να κολλήσουν επάνω ενώ τα εφορμόζετε.

lamperes-vlefarides21_

22. Απλώστε κόλλα βλεφαρίδων για ψεύτικες βλεφαρίδες με την άκρη μιας καθαρής μπατονέτας ή με την άκρη από ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά.

Προκειμένου να ελέγξετε πόση κόλλα θα βάλετε στις βλεφαρίδες, τοποθετήστε κόλλα σε ένα τσιμπιδάκι ή στην άκρη μια μπατονέτας και στη συνέχεια εφαρμόστε ομοιόμορφα στην άκρη της ταινίας των ψεύτικων βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να κολλήσει η κόλλα, και εφαρμόστε.

lamperes-vlefarides22_

 23. Ή, δοκιμάστε να περάσετε στη γραμμή των ματιών σας κόλλα βλεφαρίδων, αντί να περάσετε κόλλα στη ταινία των ψεύτικων βλεφαρίδων για ευκολότερη εφαρμογή.

Μπορείτε να κολλήσετε εύκολα και γρήγορα τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας, σε κόλλα που έχετε ήδη στη γραμμή των ματιων σας αντί να βάζετε κόλλα στις ψεύτικες βλεφαρίδες σας!

lamperes-vlefarides23_

 24. Για ευκολότερη εφαρμογή κόψτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας σε 2 ή ακόμη και 3 κομμάτια.

Είναι ευκολότερη η εφαρμογή όταν το κομμάτι είναι μικρότερο. Ξεκινήστε με τις εξωτερικές γωνίες καιστη συνέχεια πηγαίνετε προ τις εσωτερικές γωνίες. Μην παραλείψετε την ενότητα στο εσωτερικό του ματιού για πιο φυσικό και έντονο αποτέλεσμα.

lamperes-vlefarides24_

25. Αφού έχετε εφαρμόσει τις ψεύτικες βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο eyeliner προκειμένου να συνδέσετε τη γραμμή των ψεύτικων βλεφαρίδων σας με τις πραγματικές.

Ακόμη και να προσπαθήσετε να κάνετε την τέλεια εφαρμογή των ψεύτικων βλεφαρίδων, πάντα θα υπάρχουν μικρά κενά που θα πρέπει να καλήψετε για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι εύκολο να το κάνετε και κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει την διαφορά!

lamperes-vlefarides25_

 26. Για να αφαιρέσετε εύκολα τις ψεύτικες βλεφαρίδες, τοποθετήστε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με υγρό αντεμακιγιάζ στο μάτι, στο πάνω μέρος του βλεφάρου για μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να χαλαρώσετε την κόλλα.

Αντί να τραβήξετε την κόλλα για να αφαιρέσετε τις βλεφαρίδες σας, και να ερεθίσετε το δέρμα σας αλλά μπορεί και να αφαιρέσετε και τις πραγματικές σας βλεφαρίδες, βάλτε σε ένα βαμβάκι αντεμακιγιάζ και κρατήστε στο πάνω από κάθε μάτι για 20 δευτερόλεπτα. Αυτό θα χαλαρώσει την κόλλα και θα κάνει πολύ πιο εύκολη την αφαίρεση της.

lamperes-vlefarides26_

Ένα ακόμη φοβερό κόλπο: Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για τις βλεφαρίδες για να ανοίξετε μια μπύρα. (Σημείωση: το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας μπορεί ή δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί μετά από αυτό το τέχνασμα.)

lamperes-vlefarides27_

Αν δεν έχετε ανοιχτήρι μπουκαλιών , μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας ως έσχατη λύση. Απλά γυρίστε το ανάποδα, ώστε η κορυφή του ψαλιδιού να είναι κάτω από το καπάκι της φιάλης, και στη συνέχεια, τραβήξτε προς τα πίσω για να σκάσει στην κορυφή. Απλά να προειδοποιήσουμε ότι το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας, ανάλογα με το πόσο ισχυρό είναι, μπορεί να είναι ή να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί ξανά αφού το κάνετε αυτό.

Πηγή: cosmopolitan.com
Close