μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τα μέρη που κατά πάσα πιθανότητα πλένουμε λάθος όταν κάνουμε μπάνιο. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μπάνιο σωστά!

Το σώμα μας είναι ένα εργοστάσιο. Στην επιδερμίδα μας υπάρχουν πολλά βακτήρια που κάνουν καλό στο σώμα και στην υγεία της επιδερμίδας. Η σωστή υγιεινή διατηρεί το σώμα μας σε καλή κατάσταση και προστατεύει την υγεία μας. Πολλές φορές όμως δεν ξέρουμε πως να διατηρήσουμε την υγιεινή μας ασφαλή για τον εαυτό μας.

Κατά την ώρα του μπάνιου σε μερικές περιπτώσεις σκοτώνουμε βακτήρια που δεν θα έπρεπε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζουμε ακμή ή να θέτουμε γενικότερα την υγεία μας σε κίνδυνο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το παν για την υγεία του σώματος είναι η σωστή και τακτική υγιεινή.

Δείτε ακόμα Υπερβολικός ιδρώτας: 7 Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Με αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε να επισημάνουμε σε ένα άρθρο τα μέρη του σώματος που κατά πάσα πιθανότητα πλένετε λάθος. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μπάνιο με τον σωστό τρόπο έτσι ώστε να δείχνετε όμορφοι και να είστε προστατευμένοι. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα πόδια

Τα πόδια είναι ένα από τα μέρη του σώματος που πρέπει να πλένονται με σαπούνι. Ωστόσο, πολλοί από εμάς παραμελούμε αυτό το μέρος, πιστεύοντας ότι θα καθαριστεί μόνο από το σαπούνι και το νερό που υπάρχει στο δάπεδο του μπάνιου ή της μπανιέρας.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Όμως, σε αυτές τις περιοχές, ο μύκητας που εμφανίζεται στα πόδια του αθλητή είναι συχνός, ειδικά εάν φοράτε σανδάλια ή σαγιονάρες, δεν φοράτε κάλτσες ή εάν ιδρώνετε απλά πολύ.

Δείτε ακόμα Σπιτική συνταγή για να διώξετε μαύρους κύκλους και σακούλες

Γι ‘αυτό, σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι σημαντικό να μην πλένετε τα πόδια σας μόνο με σαπούνι αλλά και να τα τρίβετε με ελαφρόπετρα καθημερινά.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Πίσω από τον λαιμό

Μπορεί να παραμελούμε αυτό το μέρος, όμως το συγκεκριμένο σημείο του σώματος ιδρώνει συχνά μέσα στην μέρα. Ειδικά αν αθλούμαστε, έχουμε μακριά μαλλιά ή έχουν ανέβει οι θερμοκρασίες.

Έτσι είναι σημαντικό να το πλένουμε κάθε φορά με σαπούνι και σφουγγάρι απολέπισης. Διαφορετικά μπορεί να δημιουργηθούν ακάρεα κι άλλοι βλαβεροί μικροοργανισμοί.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Τα μάτια

Το πλύσιμο των ματιών σας με σαπούνι δεν είναι καλή ιδέα γιατί μπορεί να βλάψει τον κερατοειδή και τον σκληρό χιτώνα των ματιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μάτια έχουν δακρυϊκούς αδένες (τους αδένες που παράγουν δάκρυα) που είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και την προστασία τους.

Ένας ασφαλής τρόπος για τον καθαρισμό των βλεφάρων και των βλεφαρίδων είναι με τη χρήση σαμπουάν χωρίς άρωμα. Ανακατέψτε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και βυθίστε ένα μαλακό πανί στο μείγμα. Τρίψτε απαλά τα βλέφαρά σας (μπρος-πίσω) και μετά ξεπλύνετε με νερό.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Τα γεννητικά όργανα

Σύμφωνα με έναν δερματολόγο, η βουβωνική χώρα πρέπει να πλένεται καλά κάθε μέρα. Αυτό το μέρος του σώματός σας έχει πτυχές και πτυχώσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν σε μολύνσεις και κακοσμία.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Η βουβωνική χώρα είναι επίσης μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματός σας, και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το καθαρίσετε είναι χρησιμοποιώντας απαλό σαπούνι και ένα πανί.

Κάτω από τα νύχια

Κάτω από τα νύχια αναπτύσσονται πολλά βακτήρια που δεν φεύγουν απλά με το πλύσιμο των χεριών. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μία μπατονέτα την οποία την έχετε βυθίσει σε ζεστό νερό με σαπούνι και επιμεληθείτε την καθαριότητα του σημείου κάτω από τα νύχια σας.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Χέρια και πόδια

Τα πόδια σας δεν πρέπει να τα πλένετε κάθε μέρα εκτός αν είναι βρώμικα, διότι δεν υπάρχει αρκετή λιπαρότητα σε αυτό το σημείο και το συχνό πλύσιμο, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα. Στα χέρια ισχύει ο ίδιος κανόνας αλλά φοβόμαστε πως δεν έχουμε επιλογή, αφού τα χέρια μας μονίμως είναι βρώμικα.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Μπόνους για να μην έχετε ακμή στο σώμα

Η χρήση ενός μαλακτικού για τα μαλλιά σας μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος και εμφάνιση ακμής στο σώμα. Για να αποφευχθεί αυτό και να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπα μαλακτικού και σαμπουάν από το δέρμα σας, ο Δρ Day προτείνει το ακόλουθο σχέδιο:

«Σαμπουάν, ξεπλύνετε, απλώστε το μαλακτικό, πλύνετε το σώμα σας και μετά ξεπλύνετε ταυτόχρονα το μαλακτικό και το σώμα σας.

μέρη_του_σώματος_που_πλένουμε_λάθος_στο_μπάνιο_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via brightside.me

Close