Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Δίαιτα Weight Watchers ή αλλιώς δίαιτα των μονάδων για χάσιμο κιλών και λίπους. Δείτε αναλυτικά πίνακες, Ενδεικτικά εβδομαδιαία προγράμματα εκτυπώσιμα  και συνταγές.

Η απώλεια κιλών είναι πιο εύκολη υπόθεση από την απώλεια λίπους. Η ζυγαριά μπορεί να δείξει απώλεια κιλών ενώ στην πραγματικότητα έχετε χάσει μυϊκή μάζα ή σωματικά υγρά, πράγμα που δεν είναι σωστό. Η λιπομέτρηση από την άλλη δείχνει αν πραγματικά χάσατε λίπος, κάτι που είναι και ο στόχος όσων θέλουν να χάσουν κιλά.

Μία νέα δίαιτα η Weight Watchers, φαίνεται πως φέρνει την επανάσταση αφού μιλάει για γρήγορη απώλεια κιλών και λίπους χωρίς πολλές στερήσεις. Στο σημερινό άρθρο, θα μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την δίαιτα Weight Watchers. Διαβάστε παρακάτω: 

Τί ακριβώς είναι η δίαιτα Weight Watchers;

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που βασίζεται στους πόνους. Κάθε τροφή έχει ένα σύνολο πόντων ή αλλιών βαθμών και το σύνολο των τροφών που πρόκειται να καταναλωθούν κατά την διάρκεια της ημέρας, δημιουργεί ένα σύνολο πόντων.

Στην συγκεκριμένη δίαιτα κάθε τροφή είναι επιτρεπτή, με την προϋπόθεση το σύνολο των πόντων της συγκεκριμένης μέρας να μην ξεπεράσει την επιτρεπόμενη τιμή. Το σύνολο των πόντων καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε άτομο.

Οι παράγοντες εξαρτούνται από την ηλικία αλλά και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Σύμφωνα με όσους υποστηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να καταναλώσετε όποια τροφή θέλετε μέσα στην μέρα, ενώ μπορείτε να μεταφέρετε και πόντους που δεν χρησιμοποιήσατε την μία μέρα, στην επόμενη.

Δείτε ακόμα Η δίαιτα της Κατερίνας Καραβάτου για εύκολη και γρήγορη απώλεια βάρους

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει στο διαδίκτυο αλλά υπάρχουν και ειδικοί επαγγελματίες που μπορούν να σας παρακολουθήσουν από κοντά ή με online συνεδρίες.

Τί επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην κατανάλωση τροφών

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω δεν υπάρχει κάποιες συγκεκριμένες τροφές που απαγορεύεται. Σίγουρα πάντως οι θρεπτικές τροφές έχουν λιγότερους πόντους από τα έτοιμα φαγητά των ταχυφαγίων.

Οι βασικές παράμετροι του προγράμματος, ζάχαρη, λίπος και πρωτεΐνες θα σας κατευθύνουν προς την κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και άπαχης πρωτεΐνης και οπωσδήποτε μακριά από τροφές υψηλές σε ζάχαρη ή λίπη.

Δίαιτα Weight Watchers-για-γρήγορη-απώλεια βάρους-

Photo via: efsyn.gr

Πώς λειτουργεί η δίαιτα Weight Watchers

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής δημιουργήθηκε από την Ζαν Νιντετς το 1963 και ξεκίνησε από μία δική της προσπάθεια να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους σε μία ομάδα φίλων της, για να καταλήξει σε ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα δίαιτας σε όλο τον κόσμο. Αρχικά χρησιμοποίησε ένα σύστημα μερίδων όπου οι τροφές υπολογίζονταν σύμφωνα με τις μερίδες. Τ

ο 1990, η εισαγωγή του συστήματος που βασιζόταν σε πόντους μέσω διαφορεικών τιμών, που κατανέμονταν στις τροφές και προέκυπταν από το περιέχομενο των τροφών σε ίνες, λίπος και θερμίδες.  Με διαφορετικές αλλαγές το σύστημα αυτό κατέληξε στο Σύστημα Έξυπνων Πόντων (SmartPoint System) το 2015.

Τί είναι το Σύστημα Έξυπνων Πόντων (SmartPoint System)

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Δείτε ακόμη Aντιγόνη Κουλουκάκου: Η Δίαιτα της Ιουλίας για κορμί λαμπάδα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το νέο αυτό σύστημα που εφαρμόζεται από το πρόγραμμα, το Σύστημα Έξυπνων Πόντων κατανέμει συγκεκριμένες τιμές στις διάφορες τροφές και οι τιμές αυτές βασίζονται στις θερμίδες, το λίπος, την πρωτείνη και την ζάχαρη κάθε τροφής.

Κάθε άτομο που συμμετέχει στο πρόγραμμα έχει από την αρχή που συμμετέχει σε αυτό ένα σύνολο πόντων τους οποίους δεν πρέπει να υπερβεί κάθε ημέρα.

Οι πλέον θρεπτικές τροφές έχουν πολύ λιγότερους πόντους από αυτές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη, λίπος κλπ. Η νέα ονομασία του προγράμματος, είναι WWW Freestyle, είναι αυτή που υιοθετεί και ένα σύνολο τροφών με μηδέν πόντους, όπως αυγά, κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, φασόλια, τόφου και άλλες τροφές.

Δείτε ακόμα Η Δίαιτα Αtkins θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά του καλοκαιριού

Η επιλογή του προγράμματος με λιγότερους πόντους σε θρεπτικές τροφές και υψηλότερες τιμές σε τροφές που πραγματικά προσθέτουν βάρος είναι μία έξυπνη κίνηση που κατά κάποιον τρόπο αναγκάζει τα άτομα του προγράμματος να μάθουν να τρέφονται με πιο υγιεινό τρόπο και να μάθουν ακόμη να επιλέγουν με μεγαλύτερη προσοχή τις τροφές που θα καταναλώσουν.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που στην αρχή αυτού του άρθρου τονίσαμε ότι το πρόγραμμα φαίνεται περισσότερο ως ένα πρόγραμμα τρόπου ζωής και όχι ως πρόγραμμα δίαιτας.

Λειτουργεί πραγματικά η δίαιτα Weight Watchers ;

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα διατροφής, που δεν θέτει τον οργανισμό σε κίνδυνο, αφού δεν στερούμαστε καμία τροφή. Είναι μία διατροφή που παρέχει γρήγορη απώλεια κιλών και λίπους.

Υπάρχουν περιορισμοί στην Δίαιτα Weight Watchers ;

Η δίαιτα Weight Watchers, είναι εφαρμόσιμο στον καθένα από εμάς. Επιπλέον η προσοχή που δίδει στις θρεπτικές και με χαμηλό δείκτη θερμίδων τροφές το καθιστά εξαιρετικό για τα άτομα που υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, διαβήτη και ακόμη για αυτούς που αντιμετωπίζουν καρδιακές παθήσεις.

Δίαιτα Weight Watchers-για-γρήγορη-απώλεια βάρους-

Photo via: bhaskar.com

Μειονεκτήματα της δίαιτα Weight Watchers

Μία διαδικασία που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε άτομα είναι και η παρακολούθηση των τροφών που πρόκειται να καταναλωθούν και ο υπολογισμός των αντίστοιχων πόντων τους.

Σίγουρα η τιμή του ίσως είναι πολύ υψηλή για πολλά άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν. Τέλος η ελευθερία να επιλεγούν και μη υγιεινές τροφές, αρκεί να είναι κάτω του ορίου των ημερήσιων πόντων, καθιστά το πρόγραμμα προβληματικό κατά κάποιο τρόπο.

Τροφές που προτιμώνται και τροφές που πρέπει να αποφεύγονται στην Δίαιτα Weight Watchers

Οι τροφές που προτιμούνται είναι η άπαχη πρωτεΐνη όπως το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, τα αυγά, το ψάρι και το άπαχο γιαούρτι. Επίσης προτιμούνται τα λαχανικά που δεν περιέχουν άμυλο. η φρέσκια τροφή αλλά και οι κονσέρβες χωρίς ζάχαρη και οι υδατάνθρακες αλλά και προϊόντα ολικής άλεσης.

Επίσης μπορούμε να τρώμε υγιεινά λίπη όπως αβοκάντο και ελαιόλαδο. Από την άλλη δεν υπάρχει κάποια τροφή που πρέπει να αποφεύγετε, όταν μιλάμε για υγιεινές τροφές και μαγειρεμένα φαγητά. Όμως θα πρέπει  να αποφεύγουμε το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, τα επεξεργασμένα κρέατα, τα γαριδάκια και τα πατατάκια αλλά και τα γλυκά.

Δείτε ακόμη Χάσε 10 κιλά σε 1 μήνα με την χημική δίαιτα που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Δίαιτα Weight Watchers-για-γρήγορη-απώλεια βάρους-

Photo via: athensmagazine.gr

Ποια είναι η λογική της Δίαιτας των Weight Watchers

Η λογική της Δίαιτας των Weight Watchers  είναι να μετράμε ημερησίως ένα σύνολο μονάδων, καθώς κάθε τρόφιμο αντιστοιχεί σε κάποιες μονάδες ανεξαρτήτου ποσότητας. Συγκεκριμένα οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 6-7 μονάδες ημερησίως, (6 μονάδες αν θέλουν να χάσουν μέχρι 12 κιλά και 7 μονάδες αν θέλουν να χάσουν περισσότερα) και οι άνδρες 7-8 μονάδες (αντίστοιχα 7 για απώλεια έως 12 κιλών και 8 μονάδες για περισσότερα).

Ακολουθεί και συμβουλή σε περίπτωση «κολλήματος» της ζυγαριάς… όπου τότε αρχικά διαφοροποιούμε τη διατροφή μας, πουθενά όμως δεν αναφέρεται το πως, και αν δεν κατεβαίνει μειώνουμε έτσι απλά 1 μονάδα ημερησίως, αλλά δεν πέφτουμε ποτέ κάτω από τις 5!

Πόσες μονάδες έχουν όμως τα τρόφιμα βάσει της δίαιτας Weight Watchers;

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Κάθε τρόφιμο αντιστοιχεί σε 0 ή 1 μονάδα. Τα τρόφιμα που έχουν 0 μονάδες τις ονομάζουν ελεύθερες τροφές γιατί μπορούμε να τις καταναλώσουμε όσο θέλουμε και όποτε θέλουμε μέσα στην ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως στα τρόφιμα με 1 μονάδα μπορούμε να φάμε και από αυτά όσο θέλουμε σε ποσότητα μετρώντας φυσικά 1 μονάδα αλλά μέσα σε 1 ώρα αλλιώς θα πρέπει να υπολογίσουμε άλλη μία μονάδα.

Στην Δίαιτα λοιπόν των Μονάδων δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ποσότητα εκτός από ότι περιέχει αλεύρι και ζάχαρη

δίαιτα Weight Watchers: Πίνακας  κατηγοριοποίησης των τροφίμων με βάση τους πόντους:

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Δίαιτα Weight Watchers : Ελεύθερες τροφές 0 μονάδες

Όλα τα φρούτα (εκτός από πεπόνι, καρπούζι, μπανάνα, σταφύλι, σύκο, τροπικά φρούτα)

Όλα τα λαχανικά (εκτός από πατάτα, παντζάρι, καλαμπόκι)

Καφές, κακάο, αφεψήματα

Ζαχαρίνη, φρουκτόζη, στέβια, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη καρύδας

Μπαχαρικά-Μυρωδικά

Λεμόνι – ξύδι

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη

Μουστάρδα και κέτσαπ χωρίς ζάχαρη

Δίαιτα Weight Watchers: Τροφές  με 1 μονάδα

Πεπόνι, καρπούζι, σύκο, σταφύλι, μπανάνα, τροπικά φρούτα

Καλαμπόκι, πατάτα, παντζάρι (βολβός)

Κρέας, πουλερικά, κυνήγι

Ψάρια, θαλασσινά

Όσπρια

Ζυμαρικά, Ρύζι

Γάλα, γιαούρτι, αυγά

Τυριά
Βούτυρο, Λάδι
1 κ.γ ζάχαρη λευκή, καστανή
Μέλι
Ταχίνι
Βρώμη
Ξηροί καρποί
Ελιές
1 μερίδα αλκοόλ

Δίαιτα Weight Watchers: Τροφές με 2 μονάδες

Αναψυκτικά κανονικά

Έτοιμο τσάι τύπου nestea

Κόλπα για την δίαιτα Weight Watchers

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Όλα τα ροφήματα που έχουν μονάδα και όλα τα τρόφιμα που έχουν μονάδα, θα πρέπει να καταναλώνονται εντός μιας ώρας. Για παράδειγμα, ένας καφές με ένα κουταλάκι ζάχαρη είναι μια μονάδα αν τον πιούμε μέσα σε μια ώρα, αν τον πιούμε σε 2 ώρες είναι 2 μονάδες.
Ενώ τα φρούτα σε αυτή τη δίαιτα είναι απεριόριστα, δεν
πρέπει να συνδυάζονται γιατί ακόμη και 2 μηδενικά φρούτα αν τα καταναλώσουμε μαζί χρεωνόμαστε μια μονάδα για κάθε φρούτο, άρα 2 μονάδες!

Ενώ αν τρώμε ένα φρούτο μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε και να μην χρεωθούμε μονάδα. Μετά 2 ώρες από την κατανάλωση του εκάστοτε φρούτου, μπορούμε να φάμε κάποιο άλλο και να μην πάρουμε μονάδα.

Στα τρόφιμα που έχουμε περιορισμό μετράμε μονάδα ανά ποσότητα. Για
παράδειγμα 30gr ψωμί (μια φέτα) είναι μία μονάδα, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη είναι μια μονάδα, και ένα ποτό(πχ μια μπύρα) άλλη μια μονάδα κ.ο.κ.

Στη Δίαιτα Weight Watchers, δεν μπορούμε να καταναλώνουμε όλα τα τρόφιμα που είναι τυποποιημένα και έχουν πολλά συστατικά.

Για παράδειγμα στην δίαιτα Weight Watchers  δεν μπορείς να καταναλώσεις οποιοδήποτε σαλάμι γιατί στα συστατικά του κρύβονται πολλές μα πάρα πολλές μονάδες!

Υπάρχουν φυσικά πολλά τυποποιημένα τρόφιμα, που είναι συμβατά με τη δίαιτα
Προϊόντα δίχως ζάχαρη, χωρίς πολλά είδη κρέατος και κρυφά συστατικά πουμανεβάζουν τις μονάδες μας.
Στη δίαιτα των μονάδων δεν έχουν καμία σχέση οι θερμίδες. Σε
αυτή τη δίαιτα δεν μας ενδιαφέρει αν το γιαούρτι είναι με πλήρης ή 0% λιπαρά.
Τόσο το ένα όσο και το άλλο έχουν 1 μονάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε συνεπής στις μονάδες μας, ούτε να τις υπερβαίνουμε αλλά και ούτε να τις λιγοστεύουμε. Πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα, που αυτή θα μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά.

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Αυτό που είναι πονοκέφαλος  στην Δίαιτα Weight Watchers μέχρι να το μάθεις είναι το λάδι

και πως το μετράμε! Η κάθε μορφή λαδιού είναι και μία μονάδα.

Δηλαδή το ωμό λάδι είναι 1 μονάδα, το τηγανιτό 1 μονάδα, το βραστό 1
μονάδα και το ψητό 1 μονάδα. Δηλαδή αν μια μέρα φάμε φασολάκια με πατάτες και σαλάτα, θα μετρήσεις 1 το ωμό το λάδι της σαλάτας μια το λάδι απ τα φασολάκια και 1 τις πατάτες. Σύνολο 3 μονάδες.

Αν μέσα σε αυτό το γεύμα προσθέταμε τηγανιτές πατάτες θα μετρούσαμε άλλη 1 μονάδα για το τηγανιτό λάδι. Τη πατάτα δεν θα την ξαναμετρούσαμε γιατί τη μετρήσαμε παραπάνω στο φαγητό μας. Άρα το κάθε συστατικό το μετράμε μια φορά ακόμα και αν το φάμε με διαφορετική μορφή.

Προσοχή θέλει στα φαγητά που τα σοτάρουμε πρώτα ή τα τηγανίζουμε και μετά τα τελειώνουμε στο φούρνο ρίχνοντας ωμό λάδι
πριν το φουρνίσουμε.. Για παράδειγμα τα γεμιστά, κάποιοι πρώτα τσιγαρίζουν όλα τα υλικά μαζί και μετά στο φούρνο ρίχνουν επιπλέον ωμό λάδι από πάνω. Σε αυτή τη περίπτωση μετράμε 2 φορές το λάδι, μία για το τσιγαριστό και μια για το φουρνιστό.

Ενώ στην αρχή φαίνονται πολλά και μπερδεμένα, με τη πάροδο
των ημερών καταλαβαίνεις πως είναι μια σχετικά εύκολη δίαιτα με πολύ καλά αποτελέσματα!

Φυσικά και σε αυτή τη δίαιτα χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με αυτά που καταναλώνουμε. Μπορεί η τηγανιτή πατάτα με τη πατάτα
στο φούρνο να έχει τις ίδιες μονάδες αλλά σίγουρα αν τρώμε καθημερινά τηγανιτά φαγητά η μείωση των κιλών θα αργήσει να μας χτυπήσει τη πόρτα!!!

Σνακ για τη Δίαιτα Weight Watchers:

Υπάρχουν όμως και τα σνακ που μας βοηθούν να μην
παραστρατούμε μιας και όταν τα καταναλώνουμε νιώθουμε πως κάναμε σκανταλιά αλλά μικρή μιας και επιτρεπτή!

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Κάτι που κάνει αυτή τη διατροφή ακόμη πιο εύκολη, είναι η
ποσότητα της μερίδας.

Μπορείς να φας όσο θέλεις και να μην χρεωθείς επιπλέον μονάδα. Για παράδειγμα, ένα πιάτο φασολάκια λαδερά με πατάτες, είναι 2 μονάδες, αλλά και 5 πιάτα φασολάκια λαδερά με πατάτες είναι και πάλι 2 μονάδες. Βέβαια, όταν κάποιος έχει βάλει σκοπό να χάσει βάρος, προσέχει και την ποσότητα μιας και θα του φέρει
γρηγορότερα αποτελέσματα!

Η δίαιτα των μονάδων: Ενδεικτικά εβδομαδιαία προγράμματα με 6 μονάδες

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

 

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

 

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

 

Μικρές συμβουλές για την Δίαιτα Weight Watchers:

Ημερησίως οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 6 ή 7 μονάδες(για συνολική απώλεια μέχρι 12 κιλά 6,για περισσότερα κιλά 7 μονάδες) και οι άντρες 7 ή 8 (για συνολική απώλεια μέχρι 12 κιλά 7, για περισσότερα κιλά 8 μονάδες) .

Περισσότερα κιλά , περισσότερες μονάδες! Ο λόγος: Ένας οργανισμός με περισσότερα κιλά είναι συνηθισμένος σε περισσότερο φαγητό. Αν λοιπόν απότομα μειώσουμε την ποσότητα, ο οργανισμός μας άμεσα θα χάσει μεν, σύντομα όμως θα μπει σε άμυνα αποθηκεύοντας !

Η δίαιτα Weight Watchers αφήνει απεριόριστη την ποσότητα σε όλα, εκτός από τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλκοόλ. Και αυτό συμβαίνει γιατί η δίαιτα των μονάδων δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, οπότε άλλες ανάγκες έχει π.χ. ένας άντρας στα 110 κιλά και άλλες μια γυναίκα στα 80 κιλά. Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι το “απεριόριστο” πρέπει να το διαχειριζόμαστε με βάση το σκεπτικό ότι ο στόχος μας είναι να χάσουμε βάρος ή να διατηρήσουμε τα κιλά που έχουμε χάσει. Έτσι λοιπόν, τρώμε τόσο όσο να είμαστε χορτάτοι αλλά όχι φουσκωμένοι.

Καλό είναι όσο κάνουμε τη Δίαιτα Weight Watchers την ημέρα να τρώμε 5 γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) μοιράζοντας τις μονάδες μας ανάλογα το πρόγραμμά μας και τον τρόπο ζωής μας. Ιδιαίτερα το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας, αφού ενεργοποιεί τον οργανισμό και τον μεταβολισμό μας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο μεταβολισμός μας είναι σαν μια μηχανή. Αν δεν έχει “καύσιμα” δεν ξεκινάει. Επίσης το βραδινό καλύτερα να είναι κάτι ελαφρύ.

Δίαιτα Weight Watchers για χάσιμο κιλών και λίπους

Δείτε ακόμη Ευαγγελία Αραβανή: Η δίαιτα της υπόσχεται κοιλιά πλάκα και τέλεια πόδια Αναλυτικά η διατροφή της

Μια σωστή δίαιτα στηρίζεται στην ισορροπημένη διατροφή. Το πρότυπο “αφαγία” καταρρίπτεται καθημερινά και πανηγυρικά. Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας θα δούμε ότι οι περισσότεροι που έχασαν βάρος με μεθόδους “αφαγίας” απλά ξαναπήραν πίσω τα κιλά αυτά. Τρώμε λοιπόν ισορροπημένα, από όλες τις κατηγορίες τροφών. Δεν στερούμαστε τίποτα, αφού όλα είναι απαραίτητα.

Δεν βγάζουμε το λάδι από την καθημερινή μας διατροφή (ειδικά το ωμό), τρώμε γλυκά αλλά περιορισμένα. Επίσης, να πούμε ότι το σιμιγδάλι είναι ένα προϊόν που δεν έχει τυπικά περιορισμό, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι και τα μακαρόνια από σιμιγδάλι γίνονται, οπότε καλύτερα να είμαστε συγκρατημένοι στην κατανάλωσή του.

Οι περισσότεροι έχουμε αντικαταστήσει την ζάχαρη με κάποιο γλυκαντικό. Τα πιο δημοφιλή είναι η ασπαρτάμη, η φρουκτόζη, η στέβια, το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφενδάμου και η ζάχαρη καρύδας. Καλό είναι να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Η υπερκατανάλωση δεν κάνει καλό!

Πάρα πολύ σημαντικό είναι το νερό! Απαραίτητο για όλους. Όχι μόνο για την απώλεια βάρους, αλλά για την υγεία μας! Τώρα τελευταία κυκλοφορούν πολλά ροφήματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Καλό είναι να καταναλώνονται χωρίς όμως να αντικαθιστούν το νερό!

Τέλος, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η άσκηση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι κάνουμε καθιστική ζωή. Είναι απαραίτητο να βρίσκουμε καθημερινά έστω λίγο χρόνο για άσκηση. Έστω λίγο περπάτημα!

Με ένα κλικ εδώ δείτε πολλές συνταγές με 1, 2, και 3 μονάδες

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την δίαιτα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close