5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!

Η ακμή συμβαίνει και στους καλύτερους… Απλά, όταν νομίζετε ότι η ηλικία της ακμής αποτελεί παρελθόν μπορείτε να ξυπνήσετε με μια νέα ακμή,εκεί που δεν το περιμένατε.. αυτό συμβαίνει. Η ακμή σε μεγάλη ηλικία μπορεί συχνά να αποδοθεί στην ανισορροπία ορμονών.

Η ορμονική ακμή είναι αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας ενδοκρινών. Οι περισσότερες γυναίκες το παθαίνουν αυτό στη μέση του κύκλου τους / ή ακριβώς και πριν την περίοδό τους – στα δύο σημεία του κύκλου, όταν τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη είναι σε τόσο υψηλά σημεία. Όταν οι γυναίκες δεν μπορούν να επεξεργαστούν σωστά τις ορμόνες, τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη μπορεί να συσσωρευτούν. Αυτό εμποδίζει το σώμα ώστε να μπορεί να απεξαρτηθεί σωστά, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην κυριαρχία των οιστρογόνων. Το αποτέλεσμα είναι η φλεγμονή του δέρματος και η ακμή.

5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!

Εάν πάσχετε από ορμονική ακμή , δεν είστε μόνοι. Αντί να ξοδεύψετε εκατοντάδες ευρώ για ειδικές κρέμες και σαπούνια, δοκιμάστε να καταναλώνετε σωστά τρόφιμα. Αυτό που βάζετε στο σώμα σας θα καθορίσει την έκβαση του δέρματός σας. Οι τροφές που τρώτε μπορεί είτε να διαταράξουν τις ορμόνες σας και να προκαλέσουν φλεγμονή, ή να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών σας και να καταπραΰνουν τους ερεθισμούς.

Τα χειρότερα φαγητά για τις ορμόνες και το δέρμα σας

1. Γαλακτοκομικά

5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!
Πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν συνθετικές ορμόνες που συμβάλλουν στην υπέρβαση των ορμονών στο σώμα. Τα γαλακτοκομικά είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες της εντερικής διαπερατότητας. Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα, οδηγώντας σε ακμή και άλλα προβλήματα.

Δείτε ακόμη: Ποιά ουσία που υπάρχει στα τρόφιμα σε φουσκώνει σαν…μπαλόνι; (Video)

2. Σόγια

Η σόγια περιέχει φυτοοιστρογόνα που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των ορμονών. Αν είστε ήδη ορμονικά ευαίσθητη, η κατανάλωση σόγιας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Η σόγια είναι συχνά ένα απρόσμενο συστατικό σε πολλά τρόφιμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τον έλεγχο στις διατροφικές ετικέτες.

3. Γλουτένη

Η γλουτένη είναι παρόμοια με τα γαλακτοκομικά με τον τρόπο που επηρεάζει το σώμα. Προκαλεί φλεγμονή στο έντερο και μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα ορμονών. Μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη και για άλλα θέματα υγείας .

5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!

4.  φυτικα έλαια

Σπορέλαια ηλιελαιακτλ  περιέχουν τα περισσότερα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μια υπεραφθονία των ωμέγα-6 λιπαρών στο σώμα μπορεί να παράγει φλεγμονή στο δέρμα κατά τη διάρκεια της αιχμής των οιστρογόνων.

Δείτε ακόμη: Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε με άδειο στομάχι

5. Η καφεΐνη Η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει να ξυπνήσετε το πρωί, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανοσολογική αντίδραση του δέρματός σας. Τόσο ο καφές και το τσάι μπορεί να αφαιρέσουν από το σώμα σας τις βασικές βιταμίνες Β, του μαγνησίου και του ψευδαργύρου.

5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!

Η προσθήκη κουρκουμά στα γεύματά σας μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών σας και να κρατήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό

Τα καλύτερα τρόφιμα για τις ορμόνες και το δέρμα σας

1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει βήτα-σιτοστερόλη ,μια ουσία που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα ισορροπίας των ορμονών και μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα. Η προσθήκη αβοκάντο στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε το σώμα σας υγιές και να προστατεύσετε το δέρμα σας από τη φλεγμονή.

5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!

2. Κανέλα

Η κανέλα περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που λειτουργούν για να κρατήσουν το σώμα σας υγιές. Η κινναμαλδεΰδης με την κανέλα βοηθούν στην ισορροπία των ορμονών του σώματος.

Δείτε ακόμη: Καταπληκτικές ιδέες για να κάνετε κάποια τρόφιμα ακόμη πιο νόστιμα!

3. Ρόδια

Τα ρόδια έχουν αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορούν επίσης να παρέχουν τα ίδια οιστρογόνα όπου οι θηλυκές ωοθήκες παράγουν. Η προσθήκη αυτού του φρούτου στην διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εναλλαγών της διάθεσης, ενώ βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τη φλεγμονή σας.

5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!

4. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς μειώνει φυσικά τη φλεγμονή, το πόνο και το πρήξιμο στο σώμα. Η προσθήκη κουρκουμά στα γεύματά σας μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών σας και να κρατήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Είναι μια μεγάλη φυσική θεραπεία για το δέρμα σας.

5. Οι σπόροι Chia

Αυτοί η χωρίς γλουτένη κόκκοι μπορούν να προστεθούν σχεδόν σε κάθε πιάτο. Είναι μια από τις υψηλότερες πηγές ωμέγα-3 στην φύση. Οι σπόροι Chia φέρνουν  ισορροπία στις ορμόνες με τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και χαλαρώνοντας τις αιχμές πίεσης του αίματος.

5 τρόφιμα που καταστρέφουν τις ορμόνες και το δέρμα μας!

 

 

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close