6 συμβουλές για να κάνετε καλύτερο τον μεταβολισμό σας και να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά

Δείτε αυτές τις 6 συμβουλές για να κάνετε καλύτερο τον μεταβολισμό σας και να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά.

Ο μεταβολισμός είναι ένας όρος που εννοεί όλες τις χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας, οι οποίες διατηρούν το σώμα ζωντανό και σε λειτουργία. Σύμφωνα με το ygeiamou.gr, ο μεταβολισμός είναι όλες οι θερμίδες, που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για να καλύψει πλήρως κάθε του ανάγκη.

Ειδικότερα, το 70-75% αυτών των θερμίδων είναι απαραίτητο για ζωτικές λειτουργίες και ονομάζεται βασικός μεταβολικός ρυθμός, ενώ το υπόλοιπο 25-30% των θερμίδων είναι απαραίτητο για να έχουμε την ενέργεια.

6 συμβουλές για να κάνετε καλύτερο τον μεταβολισμό σας και να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά

Δείτε ακόμη Ελένη Χατζίδου: Αυτό έβγαλε απο την διατροφή της και έχει τέλειο κορμί μετά τα 40

Μεταβολισμός: Πώς να ενεργοποιήσετε τον ρυθμό καύσης θερμίδων του οργανισμού
Τα tips που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό είναι τα εξής:

Ξεκινήστε τη μέρα με πρωινό

Το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα, καθώς «πυροδοτεί» την επάνοδο του μεταβολισμού σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Συχνά γεύματα

Τα μικρά και συχνά γεύματα αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού επειδή δίνουν την ευκαιρία στον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της πέψης.

Δείτε ακόμη Δίαιτα με αγγούρι: Η ενναλακτική διατροφή που θα σε κάνει να χάσεις 5 κιλά σε 7 μέρες

Πολλές πρωτεΐνες

Η κατανάλωση πρωτεϊνών φαίνεται ότι συμβάλλει στην αύξηση των καύσεων του οργανισμού. Να προτιμάτε πηγές πρωτεϊνών με λίγα λιπαρά π.χ. άπαχο τυρί ή κρέας, ένα βραστό αυγό.

Καυτερά στο πιάτο

Έχει παρατηρηθεί ότι τα μπαχαρικά συμβάλλουν στο γρηγορότερο αίσθημα του κορεσμού. Επίσης οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την ουσία καψαικίνη η οποία αυξάνει την έκκριση της ορμόνης αδρεναλίνης, με αποτέλεσμα την προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού.

Δείτε ακόμη Η δίαιτα του Καλοκαιριού: Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για συντήρηση

Λιγότερο χρόνιο στρες

Όταν το στρες δεν είναι παροδικό, αλλά χρόνιο, προκαλείται αύξηση του βάρους επειδή οι ορμόνες του στρες που κυκλοφορούν επί μακρόν στον οργανισμό μας, ευνοούν την αποθήκευση του λίπους κυρίως στην κοιλιά.

Περισσότερη άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα είναι ο κυριότερος τρόπος για να τονώσετε τους μύες σας και να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close