7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Ήρθε η στιγμή που θα βγούμε στην παραλία με το μπικίνι, οπότε έχει αρχίζει σιγά σιγά και η πίεση προκειμένου να είναι έτοιμο το σώμα μας για την παραλία. Κάθε φορά που σκεφτόμαστε το τι πρέπει να αλλάξουμε στο σώμα μας μέχρι το καλοκαίρι, κατευθείαν η σκέψη μας πάει στη κοιλιά.  Αλλά, ξέρατε οτι ακόμη και τα άτομα που έχουν ένα δραστήριο τρόπο ζωής και τρώνε υγιεινά μπορεί να έχουν και αυτά πρόβλημα με το να αποκτήσουν τους κοιλιακούς που όλοι πάντα ονειρευόμασταν;

Αν λοιπόν δεν ξέρετε τι να κάνετε με το επίμονο λίπος της κοιλιάς, τότε αυτό το άρθρο θα σας σώσει. Βρήκαμε για εσάς  απλές λύσεις οι οποίες στοχεύουν στην προβληματική αυτή περιοχή. Ρίξτε μια ματιά σε 7 απλούς τρόπους που μπορούν να σας χαρίζουν την κοιλιά που πάντα ονειρευόσασταν!

1. Περιστροφές

7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Αν θέλετε να τονώσετε τους κάτω κοιλιακούς , οι περιστροφές είναι η άσκηση που χρειάζεστε. Το κλειδί για αυτή την άσκηση είναι να βεβαιωθείτε ότι κάνετε κάθε βήμα αργά και κάνετε σωστά την κάθε κίνηση. Αν δεν κάνετε σωστά αυτή την άσκηση, τότε οι κοιλιακοί σας δεν θα γυμναστούν πλήρως.

Δείτε ακόμη: Εύκολες ασκήσεις για να »χτίσετε» κοιλιακούς σε χρόνο μηδέν!

Για να κάνετε αυτή την άσκηση:

Ξαπλώστε ανάσκελα και σηκώστε τα πόδια σας κατ ‘ευθείαν επάνω. Μη λυγίζετε τα γόνατα, φέρτε τα πόδια σας να είναι στην ίδια ευθεία με το κεφάλι σας. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι, κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη και τους κοιλιακούς σας σφιχτούς και πηγαίνετε τα πόδια σας σιγά-σιγά από τη μία πλευρά του σώματός σας στην άλλη. Κάντε μια παύση ανάμεσα σε κάθε κίνηση για πιο έντονη προπόνηση.

2. Στριφογυρίσματα

7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Η άσκηση αυτή έχει θεαματικά αποτελέσματα στους άνω και στους κάτω κοιλιακούς. Η άσκηση αυτή σας υπόσχεται πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

Για να κάνετε αυτή την άσκηση:

Καθίστε πάνω στο στρώμα γυμναστικής έχοντας τα πόδια σας στο έδαφος. Στρίψτε προς τη μία πλευρά του σώματός σας, διατηρώντας σφιχτούς παράλληλα τους κοιλιακούς σας. Για επιπλέον δυσκολία, προσθέστε βάρος κατά την κίνηση. Επαναλάβετε 30 φορές για κάθε πλευρά .

3. Κολύμβηση στον αέρα

7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Για να κάνετε αυτή την άσκηση: 

Ξαπλώστε μπρούμυτα, έχοντας τα πόδια σας ενωμένα, και τα χέρια σας σε έκταση. Σηκώστε τα χέρια και τα πόδια , διατηρώντας τη θέση. Εναλλακτικά ανυψώστε δεξί χέρι / αριστερό πόδι για κάθε επανάληψη. Κάντε 10 επαναλήψεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν λοιπόν δεν ξέρετε τι να κάνετε με το επίμονο λίπος της κοιλιάς, τότε αυτό το άρθρο θα σας σώσει.

4. Πλάγια ροκανίσματα

Αν θέλετε σφιχτή κοιλιά, τότε δεν μπορείτε να μην βάλετε στην προπόνηση σας τα πλάγια αυτά ροκανίσματα. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να αποφύγετε να βάλετε ολόκληρο το βάρος σας στα πόδια σας, όπως θα κάνετε αυτή την άσκηση. Αντ ‘αυτού, απλά επικεντρωθείτε στο να αγγίζετε απλά τις μύτες των ποδιών σας στο έδαφος.

7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Για να κάνετε αυτή την άσκηση:

Ξεκινήστε από όρθια θέση, έχοντας τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων. Έχοντας ένα αλτήρα δύο δίκιλους αλτήρες στο κάθε χέρι, πηγαίνετε με τον αριστερό αγκώνα σας προς το αριστερό γόνατο και με το δεξί αγκώνα σας προς το δεξί γόνατο. Κάντε 12-15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά του σώματος . Αν είστε αρχάριοι , μπορείτε να παραλείψετε τον αλτήρα.

Δείτε ακόμη: 6 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να εξαφανίσετε το λίπος της κοιλιά σας!

5. Κλασικά ροκανίσματα

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των κλασικών κοιλιακών. Η άσκηση αυτή λειτουργεί αποτελεσματικά για τους κάτω κοιλιακούς .

7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Τι να κάνετε:

Ξαπλώστε ανάσκελα στο χαλί γυμναστικής,  με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας, φέρτε τα γόνατα προς τους αγκώνες σας εναλλάξ. Μην αφήνετε τα πόδια σας να ακουμπούν στο έδαφος. Ξεκινήστε με 10-15 επαναλήψεις και αυξήστε τις επαναλήψεις με την πάροδο του χρόνου.

6. Ανύψωση σώματος και έκταση

Η άσκηση αυτή δεν είναι μόνο ευεργετική για τους κοιλιακούς αλλά και για τα πόδια.

 

7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Τι να κάνετε:

Ξαπλώστε ανάσκελα στο χαλί γυμναστικής. Επεκτείνετε τα πόδια σας επάνω και φέρτε το σώμα σας προς αυτά. Στη συνέχεια, επεκτείνετε το σώμα και τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι, διατηρώντας παράλληλα το αριστερό πόδι σε έκταση προς τα πάνω. Κάντε αυτό για κάθε πόδι, για 20 επαναλήψεις.

7. Λυγίσματα σε κάθε πλευρά

Η άσκηση αυτή είναι πολύ εύκολο να γίνει και θα σας δώσει και τα αποτελέσματα που επιζητείτε.

7 αποτελεσματικές ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Τι να κάνετε:

Ξεκινήστε έχοντας το σώμα σας λυγισμένο στην μια πλευρά. Στη συνέχεια, επεκτείνετε το σώμα σας προς τα πάνω. Σηκώστε το χέρι σας, δημιουργώντας ένα τόξο στο κορμό σας. Σιγά-σιγά χαμηλώστε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επαναλάβετε 10-15 φορές .

Αυτές οι ασκήσεις κοιλιακών είναι εύκολες και αποτελεσματικές. Μόλις, δουν τα θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σας, όλοι θα θέλουν να μάθουν για αυτές τις ασκήσεις!

photo credits: pinterest

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close