8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Σίγουρα, αν έχετε πάει στο γυμναστήριο έχετε συναντήσει πολλά άτομα που δεν ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες και εξαιτίας τους θέλετε να μείνετε στο σπίτι σας. Εμείς, κάναμε μια λίστα με 8 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε στο γυμναστήριο για να κάνετε την εμπειρία σας σε αυτό πιο ευχάριστη όχι μόνο για εσάς αλλά και για τους άλλους γύρω σας.

1.) Σκουπίστε τον ιδρώτα σας από τα μηχανήματα του γυμναστηρίου

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Αν και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης, η χρήση της πετσέτας είναι ένα σημαντικό μέρος της προπόνησης στο γυμναστήριο, καθώς και το σκούπισμα του ιδρώτα σας από το μηχάνημα που χρησιμοποιήσατε μετά τη χρήση. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα από τα μηχανήματα έρχονται σε επαφή με το δέρμα, και ο ιδρώτα σας δεν θα εξαφανιστεί αν δεν τον σκουπίσετε.

Δείτε ακόμη: Γυμναστήριο:Πρωί ή βράδυ; Μάθε ποια ώρα της ημέρας σε ωφελεί η γυμναστική 

2.) Μην κάθεστε πάνω στο μηχάνημα αν δεν το χρησιμοποιείτε

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά στέκονταο γύρω από τα μηχανήματα. Γράφουν μηνυμάτα στα κινητά τους, ελέγχουν τα e-mail, τραβούν selfie, ή ακόμα μπορεί και να κοιμούνται, ενώ υπάρχουν άλλοι που περιμένουν να κάνουν το συγκεκριμένο μηχάνημα. Πάτε στο γυμναστήριο, για να ασκηθείτε. Μην το ξεχνάμε αυτό.

3.) Παίρνετε τηλέφωνα και ακούτε δυνατά μουσική

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Μερικά από τα πιο ενοχλητικά άτομα στο γυμναστήριο είναι εκείνα που έχουν πολύ μεγάλες και δυνατές συνομιλίες στα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Υπάρχουν και εκείνα τα εκνευριστικά άτομα που τους αρέσει να βάζουν στο τέρμα τη μουσική τους και μπορούν να την ακούσουν και τα άλλα άτομα ακόμα και μέσα από τα δικά τους ακουστικά.

Σίγουρα, αν έχετε πάει στο γυμναστήριο έχετε συναντήσει πολλά άτομα που δεν ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες και εξαιτίας τους θέλετε να μείνετε στο σπίτι σας.

4. ) Τα μηχανήματα είναι για όλους

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Μην περνάτε ώρες ατελείωτες σε ένα μηχάνημα. Ας πούμε μην κάνετε 2 ώρες διάδρομη καθώς είναι και άλλα άτομα που περιμένουν να κάνουν διάδρομο, δεν είστε μόνοι σας στο γυμναστήριο!

Δείτε ακόμη: Εύκολες ασκήσεις για να »χτίσετε» κοιλιακούς σε χρόνο μηδέν! 

5.) Αφήνετε τα βάρη παντού

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε μάθει στην παιδική μας ηλικία είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιχνίδια μας από εδώ και από εκεί. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και στο γυμναστήριο: βάλτε πάντα τα βάρη πίσω στη θέση εκεί που ανήκουν. Αφήνοντας τα στο πάτωμα του γυμναστηρίου μπορεί να πέσει κάποιος ή να τραυματιστεί.

6.) Ασκείτε πίεση σε αυτούς που ασκούνται

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Το να χρησιμοποιεί κάποιος ένα μηχάνημα για 1 ώρα μπορεί να είναι αγένεια, αλλά δεν σημαίνει οτι πρέπει να στέκεστε μπροστά του και να τον πιέζετε να φύγει από αυτό, καθώς και αυτό είναι αγένεια!

7.) Αργείτε να εμφανιστείτε

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο γυμναστήριο

Μην αργείτε στα μαθήματα γυμναστικής. Δεν έχει σημασία αν αυτά είναι ομαδικά ή αν είναι μια συνενδρία personal training. Καθώς αυτό μπορεί να αποσπά την προσοχή του γυμναστή αλλά και των άλλων ατόμων στην αίθουσα! Αν φτάσετε αργά προσπαθείστε να είστε όσο πιο διακριτικοί γίνεται!

Δείτε ακόμη: Διαδρομος ή ποδήλατο; Μάθε με ποιο όργανο του γυμναστηρίου καις περισσότερο

8.) Τα αποδυτήρια του γυμναστηρίου δεν είναι το προσωπικό σας μπάνιο!

Υπάρχει πάντα ότι ένα άτομο που περιφέρεται γυμνό γύρω από το δωμάτιο κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται άβολα, και υπάρχουν και εκείνοι που ξυρίζονται στο ντους για ώρες και να αφήνουν αφρό παντού μέσα στο μπάνιο.

Ακόμα κι αν δεν σας πειράζει αν σας βλέπουν γυμνό, να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που αισθάνονται άβολα νστη θέα του γυμνού. Σεβαστείτε τους άλλους, το χρόνο τους και την ιδιωτική τους ζωή. Να έχετε στο νού σας ότι τα αποδυτήρια του γυμναστηρίου δεν είναι το προσωπικό σας μπάνιο!

Πηγή: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close