Πασχαλινό τραπέζι: Τι θα πρέπει να κάνουμε για να γλυτώσουμε τα πολλά λιπαρά

Πασχαλινό τραπέζι: Τι θα πρέπει να κάνουμε για να γλυτώσουμε τα πολλά λιπαρά από τα Πασχαλινά φαγητα.

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το πασχαλινό τραπέζι, το οποίο αρκετοί το περιμένουμε με… αγωνία, μετά και τη νηστεία. Τι πρέπει, ωστόσο, να προσέχουμε σε ό,τι αφορά στη διατροφή μας τη συγκεκριμένη ημέρα; Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» μίλησε σχετικά η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Μαίρη Μιχελή.

Πασχαλινό-Τραπέζι

Δείτε ακόμη Δώρο Πάσχα 2022: Πότε μπαίνει και πως υπολογίζεται

«Το πασχαλινό τραπέζι είναι ένα βαρύ γεύμα. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται πολλές εισαγωγές σε νοσοκομεία με γαστρεντερικές διαταραχές μετά το πασχαλινό τραπέζι», σημείωσε η κ. Μιχελή.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα συστατικά των πασχαλινών παρασκευών. Το τσουρέκι, τα κουλουράκια, το κοκορέτσι, δεν αλλάζουν αυτές οι παραδοσιακές συνταγές. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε αρκετά φειδωλοί με τις ποσότητες αν μας ενδιαφέρει να προσέξουμε», συνέχισε.

Δείτε ακόμη Πάτρα: Τα διαγραμμένα στοιχεία του tablet

«Κάτι πολύ βασικό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι το μαγείρεμα. Έχουμε το αρνί και το κοκορέτσι. Το αρνί μπορούμε να το κάνουμε στο φούρνο ή στη σούβλα. Το κοκορέτσι είναι σουβλιστό, αλλά έχουμε και τα γαρδουμπάκια που γίνονται στο φούρνο. Όταν παρασκευάζεται κάτι στο φούρνο, είναι λογικό να μπορεί να κρατήσει στο σκεύος και στο πιάτο μας, μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρών. Άρα είναι ίσως καλύτερες επιλογές οι σουβλιστές», εξήγησε η κ. Μιχελή.

«Αν στόχος μας είναι να περιορίσουμε τα λιπαρά, καλύτερα να περιορίσουμε την κατανάλωση τζατζικιού ή ρωσικής σαλάτας. Η μουστάρδα και το λεμόνι είναι καλές επιλογές. Αλλά, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα μπορεί να μας δώσει το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε νάτριο. Άρα θα πρέπει να προσέξουμε», ανέφερε ακόμα η κ. Μιχελή.

Αρνί-Σουβλιστό

Δείτε ακόμη Ροζ Πανσέληνος Απριλίου 2022: Πότε θα είναι ορατό το ροζ φεγγάρι

Αρνί σουβλιστό, κοκορέτσι: Πιο «διαιτητικό» το κρέας στη σούβλα – γιατί στάζει το λίπος- από ό,τι στον φούρνο με πατάτες. Όμως, η κατανάλωση της πέτσας του κρέατος πρέπει να γίνεται με μέτρο. Προσοχή στο κοκορέτσι γιατί περιλαμβάνει τα πιο λιπαρά μέρη του ζώου. Μεγάλη προσοχή και στα γαρδουμπάκια.

Τζατζίκι, μουστάρδα: Καλύτερη επιλογή από όλες τις αλοιφές είναι η μουστάρδα

Σαλάτα: Πολύ μεγάλη προσοχή στο λάδι, δε θα μας λείψει από το πασχαλινό τραπέζι γιατί έχουμε ήδη πολλά λιπαρά φαγητά

Τσουρέκι

Δείτε ακόμη 7 χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι έχετε ισχυρή συναισθηματική νοημοσύνη

Τσουρέκι, πασχαλινά κουλουράκια: Το τσουρέκι είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, αρκεί να φάμε μία λεπτή φέτα. Τα κουλουράκια έχουν αρκετές θερμίδες, οπότε μπορούμε να φτιάξουμε λίγα για να μην παρασυρόμαστε!

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close