Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Η γυμναστική χαρίζει ζωή όσο χρονών κι αν είμαστε. Οι γιατροί μάλιστα, συνιστούν εδώ και πολλά χρόνια να βάλουμε την ισορροπημένη διατροφή και την γυμναστική από μικρή ηλικία στις ζωές των παιδιών μας.

Όταν μάλιστα ξεπερνάς τα 40 σου χρόνια και τα προβλήματα υγείας ξεκινούν να εμφανίζονται, η γυμναστική είναι απαραίτητη. Δεν είναι μόνο θέμα εξωτερικής εμφάνισης και όμορφης σιλουέτας, αλλά πάνω από όλα θέμα υγείας. Η γυμναστική σου χαρίζει ευεξία και σε βοηθά να απαλλαγείς από το άγχος.

Αν είχες επισκεφθεί στο παρελθόν κάποιο γυμναστήριο ή κάποιον προσωπικό γυμναστή, θα έχεις καταλάβει ότι ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ηλικία, τον οργανισμό και το σώμα του, έχει τις δικές του ξεχωριστές γυμναστικές ασκήσεις που πρέπει να κάνει. Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες άνω των 40.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια έρευνα στο διαδίκτυο και να βρούμε τις 9 πιο σημαντικές γυμναστικές ασκήσεις οι οποίες είναι ιδανικές για γυναίκες άνω των 40. Θα βελτιώσουν την σωματική σου κατάσταση και ως επί το πλείστον την υγεία σου, θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση σου και φυσικά θα σε απαλλάξουν από το στρες και την νευρικότητα.

Αν θέλεις λοιπόν από σήμερα να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις τις συγκεκριμένες 9 γυμναστικές ασκήσεις. Κανε αυτό το δώρο στον εαυτό σου! Το αξίζεις! Διάβασε παρακάτω:

Κάνε burpees και κράτα τον μεταβολισμό σου σε άριστη κατάσταση!

Μετά τα 40 ο γυναίκειος μεταβολισμός ξεκινάει να χάνει την φόρμα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος μιας γυναίκας και στη συνέχεια τα κιλά της, να μην χάνονται τόσο εύκολα όσο παλιότερα. Αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό η λύση είναι πολύ απλή.

Βάλε την γυμναστική άσκηση burpees στη ζωή σου για τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για μια αερόβια άσκηση υψηλής έντασης που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Ξεκίνα με 3 επαναλήψεις και κάθε φορά, πρόσθεσε άλλη μια. Δεν χρειάζεται παρόλα αυτά, να πιέσεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο αντέχεις.

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: Pinterest

Ακόμη να κάνεις βαθιά καθίσματα; 

Τα βαθιά καθίσματα είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης για όλες τις ηλικίες. Μετά τα 40 όμως, έχεις την ανάγκη να σφίξεις λίγο παραπάνω το σώμα σου και φαίνεται πως τα βαθιά καθίσματα μπορούν να στο προσφέρουν αυτό.

Τα βαθιά καθίσματα εκτελούνται με τον εξής τρόπο. Κράτα την πλάτη σου ευθεία και τα γόνατά σου πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από τα πόδια σου. Ξεκίνα λοιπόν να ανεβοκατεβαίνεις σε αυτήν την στάση 2 φορές την εβδομάδα. Εκτέλεσε 3 επαναλήψεις και θα δεις γρήγορα αποτελέσματα.

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: Pinterest

Η γυμναστική άσκηση “σανίδα” καταπολεμά τον πόνο στην πλάτη!

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να καταπολεμήσεις τον πόνο στην πλάτη και ταυτόχρονα να γυμνάσεις τους κοιλιακούς, το στήθος αλλά και την σπονδυλική σου στήλη. Πραγματοποίησε την γυμναστική άσκηση “σανιδά” για 90 δευτερόλεπτα και τρεις φορές την εβδομάδα.

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: brightside.me

Τα βαράκια σε προστατεύουν από την αρθρίτιδα! 

Τα βαράκια μπορούμε να τα βρούμε σε πολύ καλές τιμές ακόμη και σε πασίγνωστα πολυκαταστήματα. Οι γυναίκες άνω των 40 λοιπόν πολλές φορές παρουσιάζουν πόνους στις αρθρώσεις. Φαίνεται πως αν κάνεις κάθε μέρα 3 επαναλήψεις με βαράκια των 2 και των 3 κιλών στο κάθε χέρι, προστατεύεις το σώμα σου από την αρθρίτιδα.

Αυτό, διότι στην ουσία το γυναικείο σώμα μετά τα 40 χάνει τη δύναμή του και τα βαράκια, είναι σε θέση να το ενδυναμώσουν και να του χαρίσουν ευεξία. Μην περιμένεις άλλο! Ξεκίνησε αμέσως!

Με την γέφυρα γλουτών τονώνεις τους γλουτούς σου! 

Πολλές φορές οι γυναίκες άνω των 40 περνούν πολλές ώρες από την καθημερινότητα τους καθισμένες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να “πιάνεται” η περιοχή των γλουτών. Κάνοντας την συγκεκριμένη γυμναστική άσκηση, θα καταπολεμήσετε το “πιάσιμο” και θα γυμνάσετε παράλληλα τους γλουτούς σας.

Βάλτε τα χέρια στο πλάι του σώματος, πιέστε τους γλουτούς και σηκώστε τους γοφούς, έπειτα δώστε ώθηση για να φτάσετε ψηλότερα. Τέλος, χαμηλώστε σιγά προς τα κάτω.

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: brightside.me

Με τις άρσεις Y-To-T μπορείτε να αντιμετωπίσετε την σαρκοπενία! 

Η σαρκοπενία είναι μια εκφυλιστική πάθηση των μυών που οφείλεται στα γηρατειά και προκαλεί απώλεια των σκελετικών μυών. Αν θέλετε να χτίσετε μια “ασπίδα” προς αυτή την πάθηση, ξεκινήστε να βάζετε στη καθημερινότητα σας τις άρσεις Υ-Το-Τ. Ενισχύετε τους μυς στην πλάτη και τους ωμούς!

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: brightside.me

Ξεκινήστε να κάνετε ελλειπτικό μηχάνημα και προστατεύστε την καρδιά σας. 

Η καρδιά μετά τα 40 χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Το ελλειπτικό μηχάνημα είναι μια πολύ ευχάριστη μορφή αερόβιας γυμναστικής που γυμνάζει το σώμα πολύ αποτελεσματικά και φυσικά τονώνει την καρδιά.

Πρέπει όμως να προσέξετε μερικά πράγματα. Θα πρέπει να ασκείστε στο 80% του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού για τουλάχιστον 30 λεπτά, 3 ως 4 φορές την εβδομάδα, για να έχει αποτέλεσμα. Αν από το 1 ως το 10, το 10 είναι η πιο σκληρή σας προσπάθεια, τότε θα πρέπει να γυμναστείτε στο επίπεδο 8.

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: Pinterest

Βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας.

Το περπάτημα είναι μια από τις πιο απλές και ευχάριστες μορφές ασκήσεως. Ειδικά μετά τα 40 το περπάτημα μπορεί να τονώσει τον οργανισμό σας, να βοηθήσει την καρδιά σας να λειτουργεί σωστά και να σας απαλλάξει από το στρες και το άγχος.

Επίσης, δεν φθείρει τις αρθρώσεις και είναι σε θέση να βοηθήσει την γυναίκα άνω των 40 να χάσει πιο γρήγορα, τα περιττά κιλά. 30 λεπτά περπάτημα την ήμερα είναι αρκετά!

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: Pinterest

Κάνε γιόγκα! 

Οι γυναίκες άνω των 40 είναι περισσότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη σύμφωνα με τελευταίες έρευνες. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η γιόγκα καταφέρνει πολύ αποτελεσματικά να μας χαλαρώσει και να καταπολεμήσει τα αρνητικά συναισθήματα.

Συγκεκριμένα, επηρεάζει τον νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση. Έτσι τονώνουμε την ψυχολογία μας και παράλληλα ασκούμαστε με τον πιο χαλαρωτικό και όμορφο τρόπο γυμναστικής!

Είσαι άνω των 40; Αυτές οι γυμναστικές ασκήσεις σου είναι απαραίτητες

Photo via: Pinterest

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close