Εντυπωσιακές μπούκλες χωρίς θερμότητα

Νομίζατε ότι μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακές μπούκλες χρησιμοποιώντας μόνο θερμότητα; Μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο όμορφες μπούκλες χωρίς πιστολάκι, ισιωτική ή εργαλείο κομμωτικής για μπούκλες.

Οι μπούκλες είναι ένα πολύ όμορφο χτένισμα για κάθε γυναίκα με μακριά ή μεσαίου μεγέθους μαλλιά. Παλιότερα είχαμε μοιραστεί μαζί σας μοναδικά χτενίσματα για μαλλιά με έντονες μπούκλες σε κοντά ή μακριά μαλλιά. 

Δίνει στην γυναίκα ένα πιο σικ και επίσημο στιλ και σίγουρα μπορεί να τις λύσουν τα χέρια όταν έχει βαρεθεί συνεχώς τα ίσια μαλλιά και θέλει κάτι διαφορετικό.

Δείτε ακόμα Ιδέες με χαλαρές μπούκλες: Το Χτένισμα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος!

Όμως αν έχετε ταλαιπωρήσει αρκετά τα μαλλιά σας με πιστολάκι και ισιοτική ίσως θέλετε να τα ξεκουράσετε για λίγο καιρό και να μην τα φέρετε σε επαφή με καμία συσκευή θερμότητας. Σίγουρα τα φυσικά μαλλιά της γυναίκας είναι πάντα όμορφα όσο ιδιαίτερα κι αν δείχνουν.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τις πολυαγαπημένες σας μπούκλες, αφού υπάρχει τρόπος να τις πετύχετε χωρίς να χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε ισιωτική, πιστολάκι ή ειδικό κομμωτικό εργαλείο για μπούκλες. Εμείς θα μοιραστούμε τους τρόπους που μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακές μπούκλες. Διαβάστε παρακάτω: 

Φτιάξτε όμορφες μπούκλες με καλαμάκια

μπούκλες με καλαμάκια

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Όλες έχουμε στο σπίτι μας καλαμάκια αλλά καμία από εμάς δεν θα πίστευε ότι τα καλαμάκια εκτός από το να πίνουμε καφέ και αναψυκτικά θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμα και στην κομμωτική. Ο τρόπος για να φτιάξετε μπούκλες με καλαμάκια είναι πραγματικά πολύ εύκολος και αποτελεσματικός.

Αφού κάνετε το μπάνιο σας, χωρίζετε τα νωπά σας μαλλιά σε μικρές τούφες τις οποίες τυλίγετε με τα καλαμάκια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία σε στεγνά μαλλιά, απλά στα νωπά μαλλιά τα αποτελέσματα είναι πιο εντυπωσιακά και οι μπούκλες πιο έντονες.

Παίρνετε λοιπόν μία μία τις τούφες των μαλλιών σας και τις τυλίγετε γύρω από ένα καλαμάκι ξεκινώντας από την ρίζα των μαλλιών. Σταθεροποιήστε την κάθε τούφα χρησιμοποιώντας ένα κλασικό τσιμπιδάκι για τα μαλλιά. Στην συνέχεια δέστε το καλαμάκι κόμπο και συνεχίστε με την επόμενη τούφα.

Δείτε ακόμα Φτιάξε μόνη σου χαλαρές μπούκλες με τον πιο εύκολο τρόπο

Μόλις τελειώσετε την συγκεκριμένη διαδικασία αφήνεται τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσετε την διαδικασία πριν τον βραδινό σας ύπνο και να κοιμηθείτε με τα καλαμάκια για όλο το βράδυ.

Αφού ξυπνήσετε λύνετε τα καλαμάκια και ανοίγετε ελαφρώς τις μπούκλες σας. Με αυτήν την μέθοδο θα αποκτήσετε μικρές μπούκλες με φυσικό τρόπο χωρίς να ταλαιπωρήσετε τα μαλλιά σας. Παρακάτω θα δούμε ένα βίντεο με την αναλυτική διαδικασία: 

Φτιάξτε μπούκλες με ρόλεϋ για τα μαλλιά

Ένας ακόμη εύκολος τρόπος για όμορφες μπούκλες είναι αυτός με τα ρόλεϋ, Μάλιστα οι παλιές κομμώτριες τον χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι ρόλεϋ στο εμπόριο όπως επίσης και πολλά διαφορετικά μεγέθη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να έχετε μπούκλες χωρίς να χρησιμοποιήσετε θερμότητα.

Η χρήση των ρόλεϋ είναι πολύ εύκολη. Στην αρχή χωρίζετε τα μαλλιά σας και πάλι σε τούφες και τα τυλίγετε αυτή τη φορά γύρω από τα ρόλεϋ ενώ είναι ακόμη βρεγμένα από το μπάνιο. Σταθεροποιείτε τις τούφες και πάλι χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια.

Έπειτα περιμένετε για να στεγνώσουν φυσικά. Αφού στεγνώσουν τα λύνετε, ανοίγετε τις μπούκλες ελαφρώς κι αν θέλετε να κρατήσουν περισσότερα, βάλτε λίγο λακ. Και σε αυτήν την περίπτωση, όσο περισσότερο μείνουν τα ρόλεϋ στα μαλλιά τόσο πιο θεαματικά θα είναι τα αποτελέσματα.

μπούκλες με ρόλεϋ για τα μαλλιά

Photo via: real.gr

Φτιάξτε πλεξούδες για να δημιουργήσετε μπούκλες

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας είτε μικρά πλεξουδάκια, είτε μία κλασική πλεξούδα μόνο που σε αυτήν την περίπτωση οι μπούκλες θα είναι μόνο στις άκρες και ίσως να είναι περισσότερο σπαστά τα μαλλιά σας παρά μπούκλες, είτε μία ολλανδική πλεξούδα, είτε μία γαλλική.

Γενικότερα, όποιον τύπο πλεξούδας κι αν διαλέξετε θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στις φυσικές μπούκλες. Αν δεν ξέρετε να φτιάχνετε πλεξούδες εμείς θα σας παρουσιάσουμε τον πιο απλό τρόπο να φτιάξετε τις 5 βασικές πλεξούδες. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λούσετε τα μαλλιά σας και πάλι κι ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμη νωπά, να πλέξετε την πλεξούδα. Στην συνέχεια κοιμηθείτε με την πλεξούδα και την επόμενη μέρα ξεπλέξτε την. Τα μαλλιά σας θα είναι εντυπωσιακά.

Δείτε ακόμα Πως να κάνετε τα μαλλιά σας μπούκλες με ένα μπουκάλι και πιστολάκι-Το κόλπο που έχει τρελάνει το διαδίκτυο

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες περισσότερες μέρες τα μαλλιά σου μείνουν με την πλεξούδα, τόσο πιο εντυπωσιακά θα είναι τα αποτελέσματα. Κι επειδή το έχουμε δοκιμάσει και στον εαυτό μας, σας συστήνουμε την γαλλική πλεξούδα που είναι εύκολη και έχει θεαματικά αποτελέσματα στις ανάλαφρες μπούκλες.

Χρησιμοποιήστε κορδέλα για να φτιάξετε μπούκλες

Και στην μέθοδο της κορδέλας το αποτέλεσμα είναι οι ανάλαφρες μπούκλες που είναι και η τελευταία λέξη της μόδας στις μπούκλες αλλά και στα γυναικεία χτενίσματα, φέτος. Πρόκειται για έναν ακόμη εύκολο τρόπο με εντυπωσιακά όμως αποτελέσματα που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα μαλλιά σας μπούκλες χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μία κλασική κορδέλα πάνω από τα νωπά κατά προτίμηση μαλλιά σας και να αρχίσετε να τα τυλίγετε τούφα τούφα γύρω της. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό χαμηλό updo όπως στην εικόνα που βλέπετε παρακάτω.

Μπούκλες με κορδέλα

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως για σίγουρα αποτελέσματα κάθε φορά που τελειώνετε με την κάθε τούφα, θα πρέπει να την σταθεροποιείτε με ένα τσιμπιδάκι. Επίσης αν εφαρμόσετε πριν το τύλιγμα σπρέι αλατόνερου θα δείτε ακόμη πιο όμορφα αποτελέσματα αφού είναι γνωστό ότι το αλατόνερο δημιουργεί όμορφες μπούκλες.

Δείτε ακόμα Έχεις σγουρά μαλλιά; Δες εδώ τα 12 πιο έξυπνα κόλπα για πετυχημένες μπούκλες

Αν κάνετε κάμπινγκ το έχετε διαπιστώσει κι εσείς. Αφού λοιπόν τελειώσετε με την διαδικασία αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και στην συνέχεια λύστε τις μπούκλες σας. Υπέροχες ανάλαφρες μπούκλες.

Μπούκλες με τσιμπιδάκια

Μπούκλες με τσιμπιδάκια

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Και τα τσιμπιδάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε υπέροχες μπούκλες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίξετε ελαφρώς τούφα τούφα τα νωπά μαλλιά, σχηματίζοντας μικρά κυκλάκια. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιον προϊόν styling όπως είναι το σπρέι αλατιού, προτού ξεκινήσετε το τύλιγμα.

Για να σχηματίσετε τα κυκλάκια με τις τούφες των μαλλιών σας θα χρειαστεί να τυλίξετε γύρω από τα δάχτυλα σας και να τις στερεώσετε με τα τσιμπιδάκια. Στην συνέχεια αφήστε τα μαλλιά σας να σταθούν όσο το δυνατόν περισσότερο με τα τσιμπιδάκια. Ακόμη και για όλο το βράδυ.

Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες ή και χαρτί υγείας για όμορφες μπούκλες

Με χαρτί υγείας ή χαρτοπετσέτες μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες μπούκλες. Άλλη μία τεχνική πολύ εύκολη με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην αρχή λούζετε τα μαλλιά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν ελαφρώς. Στην συνέχεια κόβετε το χαρτί υγείας ή τις χαρτοπετσέτες σε λωρίδες.

Δένετε τις τούφες γύρω από το χαρτί και αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν μόνα τους. Και πάλι τα αφήνετε για πολλές ώρες. Όσο πιο πολύ τα αφήνετε τυλιγμένα τόσο πιο όμορφες θα είναι και οι μπούκλες σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο πιο λεπτές τούφες παίρνετε τόσο πιο σγουρά θα γίνουν τα μαλλιά σας.

Μπούκλες με χαρτοπετσέτες

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Μπούκλες από κοτσιδάκια

Εκτός από πλεξουδάκια μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας μικρά κοτσιδάκια. Τα μαλλιά σας πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να είναι νωπά και όσο περισσότερα και πιο λεπτά είναι τα κοτσιδάκια τόσες περισσότερες μπούκλες θα δημιουργήσετε. Και σε αυτή την περίπτωση τα κοτσιδάκια πρέπει να μείνουν για πολύ ώρα δεμένα.

Μπούκλες από κοτσιδάκια

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Μπούκλες με κάλτσες

Μπούκλες με κάλτσες

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ανάλαφρες μπούκλες με κάλτσες είτε αυτές είναι βαμβακερές είτε συνθετικές σαν καλσόν. Είναι μία μέθοδος που δεν καταστρέφει την τρίχα, δεν δημιουργεί ψαλίδα αλλά χρειάζεται να περιμένετε για περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί.

Στην αρχή βρέχετε λίγο τα μαλλιά σας και τα χωρίζετε σε μικρές τούφες. Στην συνέχεια παίρνουμε μία μία την τούφα και την τυλίγετε γύρω από την κάλτσα. Ασφαλίζετε κάθε τούφα με έναν κόμπο. Στην συνέχεια τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά και να σταθούν για όση περισσότερη ώρα μπορείτε.

Μπούκλες με ύφασμα

Μετά τις κάλτσες για το τέλος, σας αφήσαμε και τον τρόπο με το ύφασμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα από ένα παλιό t-shirt ή μία βαμβακερή πετσέτα. Στην αρχή τυλίγετε τα μαλλιά σας γύρω από το ύφασμα ενώ είναι ακόμη βρεγμένα και τα αφήνετε να σταθούν για αρκετές ώρες. Στην συνέχεια τα λύνετε.

Μπούκλες με ύφασμα

Photo via: beautetinkyriaki.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close