Κορσέ ή κορμάκι σύσφιξης; Ποιες είναι οι διαφορές & τι είναι πιο σωστό να επιλέξεις

Κορσέ ή κορμάκι σύσφιξης; Εδώ σας θέλω

Οι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια, ασχολούνται με το σώμα τους. Άλλοι θέλουν να χάσουν κιλά, άλλοι να κρύψουν μερικές ατέλειες όταν βγαίνουν από το σπίτι, ενώ μερικοί επιθυμούν να πάρουν κιλά και να αυξήσουν τη μάζα τους.

Αν και πολλοί θεωρούν ότι η συνεχής ενασχόληση με την εξωτερική μας εμφάνιση είναι η μάστιγα της εποχής, η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος έδινε σημασία στην εξωτερική του εμφάνιση από τα αρχαία κιόλας χρόνια. Ακολουθούσε συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς και πολλές φορές έθετε ακόμη και τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Στα αρχαία χρόνια ας πούμε, οι τροφαντές γυναίκες ήταν της…μόδας. Αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς, τότε θεωρούνταν άσχημα. Μετά από μερικά χρόνια, η λεπτή μέση ήρθε στη μόδα και κάπου εκεί ανακαλύφθηκαν και οι πρώτοι κορσέδες.

Οι κορσέδες, πρόκειται για μια κατασκευή, η οποία σφίγγει υπερβολικά πολύ τη μέση και την κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να κρύβει τις ατέλειες και να την κάνει να φαίνεται πιο αδύνατη και επίπεδη. Δεν είναι λίγοι λοιπόν, που από το να κάνουν διατροφή ή γυμναστική, επιλέγουν μέχρι και σήμερα την εύκολη λύση των κορσέδων.

Στον αντίποδα, υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν να καλύψουν τις ατέλειες για λίγες ώρες της ημέρας, αλλά να τις εξαλείψουν τελείως. Έτσι, ακολουθούν προγράμματα διατροφής, διατροφικά tips από το διαδίκτυο και όχι μόνο, ασκήσεις γυμναστικής και…κορμάκια σύσφιξης!

Πολλοί, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μέχρι και σήμερα τι είναι πιο αποτελεσματικό, σχετικά με το αποτέλεσμα που θέλουν να επιτύχουν. Χρειάζεσαι κορσέ ή κορμάκι σύσφιξης; Διάβασε παρακάτω και ανακάλυψε το: 

Τι είναι αυτό που κάνει το κορμάκι σύσφιξης να διαφέρει από τον κορσέ; 

Ο κορσές είναι μια υφασμάτινη κατασκευή, που όπως είπαμε και πιο πάνω αποσκοπεί στο να κάνει τη μέση και την κοιλιά να φαίνονται πιο αδύνατα και πιο επίπεδα. Έτσι, στην ουσία ο κορσές δεν αλλάζει το σώμα μας αλλά το κάνει να φαίνεται πιο όμορφο. Πρόκειται δηλαδή καθαρά για μια στιλιστική παρέμβαση.

Από την άλλη τα κορμάκια σύσφιξης, είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που καθώς τα φοράμε, ιδρώνουμε. Ο ίδρωτας βοηθάει στο κάψιμο του λίπους και αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή τους, επιτρέπει να αναγνωρίσουμε πόσος ίδρωτας παράχθηκε από τον οργανισμό, όσο τα φορούσαμε.

Έτσι, από την μια έχουμε έναν κορσέ ο οποίος βοηθάει να δείχνουμε πιο όμορφοι εξωτερικά και από την άλλη έχουμε ένα κορμάκι σύσφιξης το οποίο καταφέρνει και καίει το λίπος. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε διαφορά στην κοιλιακή σας χώρα.

Ο κορσές επίσης, βοηθάει πολύ τους ανθρώπους που έχουν έντονους κοιλιακούς. Τους κάνει να φαίνονται πιο ομαλοί και πιο “θηλυκοί” όταν μιλάμε για γυναικείες περιπτώσεις.

Τι πρέπει να προσέξουμε στους κορσέδες και τα κορμάκια σύσφιξης; 

Για αρχή πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία στη ποιότητά τους. Αν διαλέξετε κορσέ ή κορμάκι σύσφιξης χαμηλού κόστους υπάρχει περίπτωση να αναπτύξετε αλλεργίες ή χρόνια προβλήματα στη μέση. Άλλωστε, όταν ανακαλύψθηκαν οι κορσέδες για πρώτη φορά, πολλές γυναίκες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας, εξαιτίας του σφιξίματος του κορσέ.

Πριν αγοράσετε τον δικό σας κορσέ ή κορμάκι σύσφιξης πρέπει να ενημερωθείτε από την υπάλληλο για την χρήση του. Υπάρχουν κορσέδες που αφορούν την μέση και την κοιλιά και κορσέδες που έχουν να κάνουν με τον μηρό ή το στήθος. Τέλος υπάρχουν κορσέδες που είναι ειδικά κατασκευασμένοι για ελαφρύ ρουχισμό και άλλοι που προορίζονται για χειμωνιάτικα ρούχα.

Γενικοί κανόνες εφαρμογής 

  1. Στην αρχή φορέστε τα κορμάκια σύσφιξης και τους κορσέδες αυστηρά για 30 λεπτά. Δεν είναι σωστό να θέτουμε τον εαυτό μας σε τόσο έντονη απώλεια ιδρώτα από τις πρώτες κιόλας μέρες ή πίεση ενός σημείου του σώματός μας.
  2. Αυξήστε την διάρκεια της εφαρμογής τους σταδιακά.
  3. Αν νιώσετε δυσφορία ή άγχος πρέπει να το αφαιρέσετε αμέσως.
  4. Μην φορέσετε κορσέ ή κορμάκι σύσφιξης μετά το φαγητό.
  5. Μην φορέσετε κορσέ ή κορμάκι σύσφιξης ενώ έχετε περίοδο.
  6. Αποφύγετε να τα φοράτε ενώ κάθεστε. Μπορείτε να το κάνετε αν θέλετε, όμως δεν θα είστε τόσο άνετοι και αυτό θα δυσκολέψει τις κινήσεις σας.

Συμβάλλουν στη σωστή στάση του σώματος; 

Πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα φορώντας κορσέ ή κορμάκι σώματος, ένιωσαν τη στάση του σώματός τους να βελτιώνεται αισθητά. Αυτό μπορεί να ισχύει, αν αναλογίστουμε ότι στην αγορά κυκλοφορούν κορσέδες, για την αντιμετώπιση προβλημάτων της πλάτης.

Τέλος, τα κορμάκια σύσφιξης μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά σε μια ισορροπημένη διατροφή κι ένα πρόγραμμα άσκησης.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close