Καν'τε τη μύτη σας να δείχνει πιο μικρή με έξυπνα κόλπα στο μακιγιάζ

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν μεγάλη μύτη. Προσδίδει γοητεία και φυσικά πρέπει να νιώθουμε όμορφα με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν διαφορετικές και ξεχωριστές από το πλήθος. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνουμε την ανάγκη οποιασδήποτε γυναίκας να θέλει να δείχνει η μύτη της μικρότερη ή να αλλάξει οτιδήποτε πάνω στο σώμα της, για να την κάνει να νιώσει ακόμη πιο όμορφα με τον εαυτό της.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά tips μακιγιάζ που κάνουν την γυναικεία μύτη να δείχνει μικρότερη. Αφού περιγράψουμε τα βήματα θα δείτε ένα video που βρήκαμε από το κανάλι της Sonia Th όπου θα σας δείξει στη πράξη την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πρώτα από όλα εφαρμόζουμε τη βάση του μακιγιάζ, δηλαδή το make up ή το concealer.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ανοιχτόχρωμο highlighter, που δεν είναι ιριδίζον και σχεδιάζουμε μια κάθετη γραμμή στη μέση της μύτης.

Αφού τελειώσουμε απλώνουμε τη γραμμή με το χέρι έτσι ώστε να αναμειχθεί με την βάση του μακιγιάζ.

Επιλέγουμε το κατάλληλο καλλυντικό ανάμεσα σε ένα concealer, κάποιο προϊόν για contouring ή μια σκιά ματιών 2 τόνους πιο σκούρα από το make up μας. Αν έχουμε λιπαρό πρόσωπο δεν επιλέγουμε κάποιο καλλυντικό με κρεμώδη υφή και προτιμούμε τα powder.

Με τη βοήθεια ενός γωνιακού πινέλου κάνουμε δυο κάθετες γραμμές με το concealer στα πλάγια της μύτης, που να ξεκινούν κάτω από την εσωτερική γωνία των ματιών. Όσο πιο κοντά γίνουν οι ευθείες, τόσο πιο μικρή θα φαίνεται η μύτη μας.

Με ένα φουντωτό πινέλο ανάμειξης σκιών απαλύνουμε τις γραμμές χωρίς να σβήσουν εντελώς και κάνουμε το χρώμα πιο ομοιόμορφο.

Τέλος, απλώνουμε λίγη ματ πούδρα για να σταθεροποιήσουμε την φωτοσκίαση.

Σε περίπτωση που η μύτη μας είναι λίγο πιο μεγάλη αποφεύγουμε την χρήση highlighter μέχρι την άκρη της και δημιουργούμε, μια οριζόντια σκιά με contouring στη βάση της για να δείχνει κοντύτερη.

Από την άλλη, αν η μύτη μας είναι λίγο πιο χοντρή στο τελείωμα, κάνουμε contouring στις άκρες για να δείχνει λεπτότερη.

Δείτε το video με την διαδικασία:

 

 

 

 

Close